Nekromanti Lokalproblem

jeca

Veteran
Joined
7 Sep 2000
Messages
29
Location
Malmö
Hej! Vår spelgrupp har kommit i den för oss ovanliga situationen att vi har problem var vi ska spela! Jag tänkte att det säkert finns någon här med goda idéer. Ibland kan vi alltså inte spela hemma hos någon av dem som är med och spelar. Var kan man spela i stället?
 

Seraphim

Warrior
Joined
1 Sep 2001
Messages
271
Location
Norrut.
Huj, vilken kuslig situation. Jag vågar nog påstå att det kunde ge upphov till fler tips om du beskrev varför ni inte kan vara hemma hos någon av dem som är med och spelar, eftersom det säkert också är något som går att lösa.

Vanligtvis brukar det ju finnas någon som bor så att de har tillgång till ett kvartersrum av något slag, ofta bokningsbart och isolerat, vilket lämpar sig för spelande. Annars kan man försöka hitta en vind eller källare hos någon, som går att röja upp och spela i. Beroende på var man bor och hur man brukar spela finns det andra lösningar. Garage brukar fungera bra om det inte är svinigt kallt. Vill det sig illa kanske man kan hitta någon som har en husvagn eller liknande och spela där. Är man riktigt desperat och bor i lägenhet kan man boka tvättstugor eller liknande utrymmen sent in på natten, då ingen annan är där och sitta där och spela.
För det mesta borde det dock gå att få tag i en vettigare lokal; någon förening som har bokningsbara lokaler, kanske?

- §eraphim, som faktiskt inte kommer på så mycket. Det var länge sedan vår spelgrupp var utan spellokal..
 

Punger

Hero
Joined
9 Nov 2000
Messages
1,413
Location
Ekshärad, Värmland men bor numera i Norrköping.
Knivigt

En sommar lösning är ju att sätta upp ett tält eller liknande (partytält), och på vintern kan man ju alltid bygga en snökoja/fästning.<img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

Frågan är hur man gör på vår och höst? Hmm... tycker att ni ska kolla igenom anledningen till varför ni har problem och försöka lösa dem därifrån. Annars är det ju till att hyra lokal eller att gå till någon fritidsgård som gäller.
 

Targon

Hero
Joined
29 Jun 2000
Messages
1,667
Location
Lund
Kollade upp var du bodde och såg att du bor i Malmö. Visst har ni en rollspelsförening i Malmö. Har inte de lokaler som man kan boka? Om inte så boka någon av de utmärkta lokalerna på DMF i Lund i stället (förutsätter i och för sig medlemskap, men det är ju lätt ordnat).
 

jeca

Veteran
Joined
7 Sep 2000
Messages
29
Location
Malmö
Re: Lokalproblem (Anledning)

Tack för dina fantasifulla tips! Anledningen som jag missade att berätta är att dem som är med och spelar delar lägenhet med flickvänner mm. Tyvärr bor ingen med tillräckligt bra rum som man kan låsa in sig i fred i. Vi tycker det blir bäst stämning om man får spela ifred. Och ibland vill flickvännerna (mm) var ifred (vi har försökt få med dem).
Ett annat mindre problem är husdjur / allergier i spelgruppen.
 

Wolfmaster

Warrior
Joined
22 Oct 2000
Messages
209
Location
Karlskrona, Blekinge, Sweden
Re: Lokalproblem (Anledning)

Har in en förening så snacka med kommunen eller distriktet om de skulle kunna hjälpa er med en lokal. Annars så finns det ju hyresgästföreningslokaler, ungdoms-/fritids-/föreningsgårdar eller typ undomens-/föreningarnashus kanske ett församlingshem eller lokala fotbollsföreningens klubblokal eller nåt i den stilen.....
 

Kitzune

Swashbuckler
Joined
4 Dec 2000
Messages
1,808
Location
Karlstad.
Historietajm [OT]

Angående lokaler, eller snarare brist på lokaler:

Några bekanta i norra Värmland var lite rollspelssugna, men
deras spelledare var tvungen att gå och handla, vad göra?
Självklart kraffsade de med sig ett knippe tärningar och
spelade på vägen dit. Jag tror till och med att de stannade på
ett övergångsställe och skulle slå några kvicka slag för en
strid <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15>

Tänke er den synen ni, när några tokar bläddrar i regelböcker
i den lokala matbutiken och någon som bestämt
hävdar: "Vadå? Märker inte jag att det där händer eller? Slå
ett slag för mitt Upptäcka Fara".

/Alexander Gyhlesten
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Grusplaying [rejääält OT]

Hi hi, när jag var en liten påg, och våra föräldrar inte ville att vi skulle sitta inomhus hela sommarlovet, då gick vi ut och kom på regler som lätt fungerade för rollspel utan tärningar, pennor, lappar och böcker. Allt man behövde var grus.

I spelarens vänstra hand försöker man hålla så många gruskorn som möjligt. När dessa gruskorn är slut så är man död. Så fort man tappar några gruskorn så fumlar man, vilket gör att man i spelets början är välmående gröngölingar (med mycket grus=hög tålighet, fast ofta fummel) medans man med tiden blir ärrade veteraner (tål lite, men lite gruskorn är också lättare att hålla i handen). Skador anges alltså som "Du förlorar tre stenar" osv.

När man ska utföra en handling tar man upp ett gruskorn i högra handen och kastar den mot ett mål som SL bestämmer. För svåra handlingar väljer han små saker på långt avstånd, medans enklare handlingar betyder att man ska träffa busenkla mål. Man kan "pressa" sig själv, och då får man ta gruskorn från vänster hand och lägga till högerhanden. Då kan man alltså kasta ett kast med fler gruskorn om det verkligen gäller något viktigt, på bekostnad av hälsan.

Det är ett ganska charmigt system som vi än idag kan roa oss med när vi bara går någonstans. Det är klart att folk tittar lite konstigt när tre idioter går på promenad längs BirgerJarlsgatan och entusiastiskt står och kastar gruskorn på ett träd utanför systemet...

Nu när vi är mitt uppe i en diskussion om att "beröva SL makten" kan jag dessutom rekommendera spelsystemet särskilt varmt åt spelare som ofta blir sura på SL. Det är nämligen ganska vanligt att man prickar honom med stenarna om han envisas med att peka ut omöjliga mål.

/Rising
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,558
Location
Helsingborg
Det var nog den ballaste...

...rollspelssystem utan tärningar som jag har läst. Fast jag greppade nog inte riktigt hur man kunde fumla. För hur svårt är det att hålla massa stenar i en knuten hand?

/[color:448800]Han</font color=448800> som ska berätta det systemet för sin spelgrupp
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Tjaaaa...

På sommaren så tgycker jag att dte är superskönt att vara ute i det fria & spela, gjärna vid en sjö så man kan ta ett bad.
Sen kanske nån har en sommarstuga som man kan vara i.
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Re: Det var nog den ballaste...

"Fast jag greppade nog inte riktigt hur man kunde fumla. För hur svårt är det att hålla massa stenar i en knuten hand?"

Det var lite svårare när man var liten, iofs, men powergamers nöjer sig inte med att hålla "lite" stanar i sin hand, de försöker få tag i världens supernävar med grus, och när de sedan skall "pressa" och ta gruskorn från vänster med höger är det alltid en risk att något litet extra gruskorn faller ur, varpå det omedelbart blir fummel. Skulle vara roligt att spela med Karelin eller någon med jättegrizzlynävar, de skulle ju tåla hur mycket som helst.

/Rising
 

Morgoth

Swashbuckler
Joined
2 Apr 2001
Messages
2,450
Location
Uddevalla, Västra Götaland
Re: Historietajm [OT]

Japp. När jag var tio tvingade modern min ut mig så gott som alltid och då brukade vi gå till hennes kolonilott där jag bland annat samlade mördarsniglar (och dödade dem) för 50 öre styck. Vi brukade sitta och spela när vi inte hade något för oss (jag och min lilla grupp), och ja vi spelade likväl på vägen hem.

Men vi trallade nog inte runt med några böcker. Det blev nog mest friform.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Re: 3 lösningar

Du är en radikal människa, Mr Morgoth.
(Arvidos, kan inte modifera sin signatur i varje enskilt inlägg. Vilket hundliv! <img src="/images/icons/woof.gif" border=0 width=15 height=15>)
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Så här löste Strengnensis sina lokalproblem:

Oj, otroligt. Jag har tittat på ditt inlägg flera gånger utan att tänka på hur vi gjorde i Strengnensis. (rollspelsföreningen i Strängnäs, RIP, *fäller en tår*)

Vi hade ett avtal med Vuxenskolan, som hade bra, centralt belägna lokaler. De brukar hålla kurser i knyppling och sån bullshit, men vi fick vara i de lokalerna när de bara stod tomma (på helgerna och torsdagarna, om jag inte minns fel), vi fick tom ställa ut spel och materiel i skyltfönstrena, vilket värvade en hel del medlemmar och föreningen levde i välmående, osv. Kolla med alla sådana lokaler! Typ studieförbund, och liknande.

Innan dess hade vi nycklar till vårt gymnasium, där vi fick vara under vissa tider. Skolor står ofta tomma under stora delar av dygnet, men de är uppvärmda och fullt okej att vara i, så kan du bara få till en deal med dem, så är det okej. Så länge ni inte stökar till lokalerna så är ofta skolledningarna sköna att ha att göra med. Att de flesta rollspelare är duktiga elever och hårt studerande naturvetare är säkert ett plus i sammanhanget.

Vid ett annat tillfälle hade vi en lokal i källaren till en av leksaksaffärerna i orten. Leksakshandlaren gillade det, för då kunde han fråga oss direkt vilka saker han skulle köpa in till affären, och vi var väl ganska nöjda, vi med. Det var ju ganska centrala lokaler, och återigen kunde vi enkelt värva nya medlemmar. Vi höll ofta magicturneringar i affären, och på det viset fick vi många nya medlemmar. Enbart magicspelare först, men det var lätt att hjärntvätta dem till hängivna rollspelare/miniatyrspelare med tiden.

En bra rollspelsförening är en som värvar nya medlemmar. (mer klirr i kassan på det viset) Ett bra sätt att värva medlemmar är genom att ha en fast lokal. Och så blir det ju roligare för det vanliga gänget också, förstås.

Hör er för lite varstans. Det låter som ett omöjligt projekt, men ofta är det enklare att hitta lokaler än man tror.

Ps. Förresten, vi behövde aldrig betala en krona för någon av våra lokaler. Det bör inte ni behöva heller. Leksakshandlarn ville efter ett tag att vi kunde hjälpa honom städa och liknande som tack för att vi fick använda hans lokaler, men då bytte vi raskt, och sket i honom. I längsta möjliga mån skall ni hitta lokaler hos folk som bara är trevliga att ha att göra med. Det blir så mycket roligare då.

/Rising
 

Zizop

Swordsman
Joined
20 Aug 2001
Messages
475
Location
Malmö
Re: Det var nog den ballaste...

"Skulle vara roligt att spela med Karelin eller någon med jättegrizzlynävar, de skulle ju tåla hur mycket som helst."

Precis som i verkligheten alltså... Hur många poäng förlorade han under sin karriär? Inte många - han var monsterbra...<img src="/images/icons/laugh.gif" border=0 width=15 height=15>
 
Top