Nekromanti Liten notis om utmattning

Gorion

Veteran
Joined
22 May 2000
Messages
152
Location
Östersund
Utmattning återhämtas, som det står på sida 74 i SL Guiden, med 1 streck varje runda (stridsutmattning).

Dock så står det även på sida 45 i samma bok att om en person inte agerar i skyttefasen, inte förflyttar sig i förflyttningsfasen samt står fri när närstridsfasen inleds återhämter 1 streck stridsutmattning per 2 utmattningskolummer personen har.

Detta betyder att man återhämtar mer utmattning om man vilar i strid än om man vilar utanför strid. Något att tillföra erratan lr?
 

Surukai

Warrior
Joined
3 Dec 2002
Messages
300
Location
Göteborg
Man kan väl säga att utanför strid så försvinner ALL stridsutmattning nästan direkt. Det är ju sällan så att man är utanför strid i några sekunder för att sedan kasta sig i strid igen. Tvärtom är det sällan man avslutar en strid för att sedan återuppta den innom en minut eller så efter att man vilat (om man exempelvis avslutar en strid för att jaga efter en flyende fiende så vilar man ändå inte)

Skälet till UK/2 per runda är att i gamla Eon återhämtade sig en mes fortare än en elitidrottare (som står och flämtar i evigheter långt efter att mesen traskat iväg helt utvilad) Du har ju faktiskt kvar liknande problem vid skada. En skadad drake kan ligga i år och vänta på att bli läkt medan en liten missla inte kan bli så skadad att hon inte läker på någon vecka (för då dör hon).
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,912
Location
Sandukar
Man kan väl säga att utanför strid så försvinner ALL stridsutmattning nästan direkt.

Jag spelar så iaf. Det blir enklast.

[/I]Du har ju faktiskt kvar liknande problem vid skada[/I]

Njae - mycket skador på en stor kropp läker inte fortare, nödvändigtvis. Betänk att draken fortfarande har fått dem. Dessutom har draken andra sätt att mycket snabbt återställa sina skador, medelst magi.
 
Top