Nekromanti Letar efter system

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Attribut kontra egenskaper

Ska tilläggas att den T10-variant som finns i till exempel Skymningshem: Andra Imperiet använder sig av fyra attribut - Fysik, Kroppskontroll, Mental förmåga och Social förmåga, som också ligger på skalan -4 till +4 med normalvärdet på 0 - istället för egenskaper.

Skillnaden är att attributen ligger närmare grundegenskaper, medan egenskaperna är en kombination av för- och nackdelar och grundegenskaper. Vilket man föredrar är en smaksak.

Filen t10_rollpersonen_attribut.rtf som finns här tar upp rollpersonsgenerering med sådana attribut. Tycker du att egenskaperna är för krångligt eller för fritt så kan den vara värd att kika på.
 

Baldyr

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
1,188
Location
Eskilstuna
Jag håller med Johan här... Eftersom det rör sig om en spelvärld/-miljö så behöver man nog egentligen inte röra till det i onödan vad gäller regeladaptionen. Om man håller beskrivningen av miljön någorlunda neutral så kan den intresserade med fördel applicera ett valfritt regelsystem till materialet.

Det är också anledningen till att jag föredrar att man använder sig av ett universalsystem i sådana här fall, eftersom sådana av naturen är generiska. Det blir helt enkelt lättare att byta system vid behov och efter önskemål.

Men T10-systemet är också ett bra alternativ, tycker jag. :gremlaugh:

/Baldyr
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,465
Location
Helsingborg
Tja, vi har Fate som är rätt på gång här på forumet. Använder sig utav Fudgesystemet.

Och In the Dark som är ett nutida skräckrollspel. Lägg ihop egenskap + färdighet + 1T6 (+1T6 om man har en specialisering). Enkelt, om du inte eftersträvar så mycket realism utan mer tolkningsförmåga över vad som kan hända.

/Han som skulle kunna stjälpa över sitt BRP-system, men då det är fantasy så orkar han inte
 

liftarn

Veteran
Joined
28 Dec 2004
Messages
61
Location
Stockholm
Ny idé till bakgrund

Ok, en lite uppdaterad idé som kannske känns mer nutida (även om jag saknar den lilla grejen med att nyare bilar slutar funka p.g.a. EMP-pulsen).

På grund av dåliga finanser som gör att säkerheten blivit dålig lyckas några terrorister stjäla spittkoppsvirus och släpper ut det.
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Re: Behöver ett namn

hmm svårt... borde ju kanske vara ett svenskt namn.. typ "År noll" eller "Dagen efter" (fast inget av dom passar riktigt...)
 

Baldyr

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
1,188
Location
Eskilstuna
Re: Behöver ett namn

Jag tycker att "Skymning" fungerar, åtminstone som arbetsnamn.

/Baldyr
 

Dewil

Skrivbordsgeneral
Joined
30 Jun 2000
Messages
1,764
Location
Nett-ruh-bi
Re: Behöver ett namn

Stenstäder
Sprickor i betongen
Överlevare
Stenstäder låter som stenstad i plural, dvs. en ungefärlig synonym till rutnätsstad eller innerstad.

Sprickor i betongen får mig att associera till uttryck som sprickor i fasaden, dvs. att det bildligt talat inte längre går att visa upp en fin fasad mot omvärlden. Kanske en bättre titel för ett skräckrollspel?

Överlevare. Nu börjar det likna något. Överlevare signalerar definitivt "efter katastrofen", må det vara vilken katastrof som helst.

Dewil
 
Top