Legendariska ingredienser, mängd per dödat kritter

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
1,950
Location
Linköping
En liten fundering:
Legendariska ingredienser, får man ut en mängd motsvarande det värde som står vid varje kritter eller är de mer tänkta som inspiration? Det verkar tydligt att man får så mycket men samtidigt känns vissa lite billiga, exempelvis 100 shekel för en hel päls från en khimera.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
4,146
Tanken är mycket riktigt att det är ett förslag för vad en RP kan utvinna ur ett monster, och att det motsvarar vad man får ut från ett helt monster. Sedan kan man ju förstås tänka sig andra ingredienser från samma monster - klor eller tänder istället för (eller utöver) päls t.ex.

Planen är att fördjupa de här reglerna i en framtid tematisk modul
 

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
1,950
Location
Linköping
När jag tänker på det är det ju inte på något vis självklart att man har en hel och fin päls eller hud när man väl lyckats nedlägga exempelvis en khimera. Det är ett problem för vanliga jägare, både att inte förstöra huden och att inte förstöra kött genom att träffa illa även om man skulle döda villebrådet. En hel fin khimerapäls kanske faktiskt skulle generera väsentligen mer pengar men vid ett "normalt" nedläggande av en khimera är det säkert spjuthål, blixtbrännmärken och blodfläckar på pälsen.
 
Top