Legacy/Kampanjbrädspel för 2?

chrull

Stockholm Kartell
Joined
May 17, 2000
Messages
7,465
Har ni några tips på bra brädspel för två personer som är av kampanj/legacy-modell? Som INTE är gigantiska grejjer med plastfigurer som gloomhaven eller KD:M, utan mindre saker man kan spela en omgång av på 1-2 timmar?
 

Tant Ragnar

Swordsman
Joined
Jun 23, 2016
Messages
631
Har inte spelat något sådant själv, men följande sökning på BGG (spel med legacy-mekanik, minst två deltagare, max två timmar, sortera efter rank) ger följande svar.

  1. Gloomhaven
  2. Pandemic season 1
  3. Pandemic season 2
  4. Maracaibo
  5. Clank! Legacy
  6. Gloomhaven: jaws of the lion
  7. Carterstone
Hela sökningen
 

entomophobiac

Åsiktsmaskin
Joined
Sep 6, 2000
Messages
3,936
Kan även rekommendera Mice & Mystics, förresten. Som ett HeroQuest men med lite mer story, och det finns att tanka ned (eller köpa?) ljudfiler från en skådespelare som spelat in alla textblurbs.
 

Christoffer

It's all pig.
Joined
Mar 18, 2008
Messages
2,200
Location
Umeå
Hört väldigt mycket gott om Legacy of Dragonholt, men aldrig spelat det själv men är lite nyfiken.

Annars tokigt taggad på Oath som kommer i höst/vinter som är ett nytt take på Legacy som känns rätt intressant, istället för att saker förstörs så skapar en berättelse förutsättningarna för nästa i en lång kedja så spelet skapar som sin spelvärlds egen historia och påverkar hur vi spelar det framåt.
 

illuzive

Veteran
Joined
Aug 8, 2018
Messages
152
Pathfinder The Adventure Card Game är en serie kul co-op spel, de innehåller visserligen sjukt mycket kort - men är ganska så smidigt när man väl plockat i ordning boxen (nästan alla kort stannar i lådan under spel) och det är inte en massa dungeon tiles, miniatyrer, etc. men man får rulla lite tärning och ens karaktärer blir bättre i takt med att de klarar av äventyr.

Vi har mest spelat "Rise of the Runelords" som var den första grundboxen. Nyare versioner spelar på ungefär samma sätt, men har andra teman (pirater, egypten, etc). Dock så har Paizo släppt en ny variant som ersätter de gamla utgåvorna, vilket även medfört att de äldre versionerna blivit rätt så dyra på många håll, då de inte verkar tryckas längre.

Gillar man Lovecraft så är ju även Arkham Horror The Card Game riktigt bra!
 
Top