Nekromanti Le Parkour/Free Running

Pirog

Veteran
Joined
3 Jun 2003
Messages
94
Location
Växjö.
Le Parkour/Free Running.
Le Parkour skapades i början av 90-talet i förort till Paris, men har sina rötter från en militär hinderbana i Vietnam.
Le Parkour betyder ungefär ”konsten att fly” och kallas även Free Running. Det är en idrott, en konst, som bygger på att ta sej från punkt A till punkt B med enbart kroppen som hjälpmedel. För vissa är det en lek, andra en idrott och för några är det en livsstil, en filosofisk ståndpunkt och ett sätt att leva och ta sig fram på snabbast möjligast och ibland farligast och vackrast väg genom städernas betongdjungler.
Bastekniker:
Balans IV, Mjuklandning III, Uppresning III, Klättra II (-OB1T6 Klättra, -OB2T6 Klättra)
Tillvalstekniker:
Hög spark II, Meditation III, Snabb återhämtning V, Stålsättning III, Undvika III

Vad tycks?
Skrev ihop som hastigast nu itakt med att ha med en spelledarperson i den kommande kampanjen.
Skrev ihop lite snabbt i
 

Pilzefrau

hon/henne
Joined
12 Sep 2005
Messages
2,083
Location
Göteborg
Vill bara peka på skillnaden mellan Le Parkour och Free Running. Det är inte riktigt samma sak. För mig är le parkour ett sätt att endast ta sig fram så snabbt som möjligt medan free running även involverar estetik, att det ska se snyggt ut. I le parkour gör man aldrig några onödiga rörelser såsom volter (det går aldrig snabbare att göra en volt), men det kan man göra i fr.

Annars bra!
 

Pirog

Veteran
Joined
3 Jun 2003
Messages
94
Location
Växjö.
Skillnaden mellan Le Parkour och Free Running är vad man gör det till.
Det är som att börja krångla med att gå in på alla undergrupper i Kung Fu, det spelar liksom ingen roll, iaf inte till Neotech. I en tenta kanske det gör det.
Vi kan kalla det vad vi vill men det är ändå bara olika sidor av samma mynt liksom.
 

Pirog

Veteran
Joined
3 Jun 2003
Messages
94
Location
Växjö.
Jo serru det kan jag svara på. :gremwink:

Båda är av skäl jag förklarar snart, satta som tillval, vilket innebär att långt ifrån alla med "stridskonsten" le parkour kommer ha dom, det beror helt på.

Hög spark ingår just för att med den smidigheten, volterna och sättet att röra sej på, känns det kanska lågiskt om du är kapabel till att sparka någon över midjehöjd också. Har jag inte missat nåt i Offensiv så ger Hög spark II inte någon bonus i skada, vilket det inte ska göra, utan endast en möjlighet att sparka över midjehöjd.

Meditation ingår därför att efter lite snabb research fann att många "lever sitt liv" i le parkour, där det ska vara själsligt och meditation och dittan och dattan. Precis som att vissa lever som Kung Fu lär med meditation och övningar och allt vad det innebär.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Well, jag tycker likfullt Le Parkour vore koolare som Neotech-stridskonst -utan- hög spark. För då blir den helt oanvändbar för att faktiskt spöa folk med, vilket hade känts rätt indeed. Att det 'känns logiskt' att folk som tränar Le Parkour har lätt för att lära sig hög spark borde definitivt inte betyda att den ingår i själva 'stridskonsten'. Det skulle väl vara om det hårda livet på gatan i Neotech korrumperat Le Parkour till något det inte är, kanske...

- Ymir, tycker mera
 

Pirog

Veteran
Joined
3 Jun 2003
Messages
94
Location
Växjö.
Det är iof sant också, aja, det är en smaksak. Det är väl tur att man kan välja helt själv helt enkelt. :gremsmile:
 

Demiurg

Warrior
Joined
22 May 2000
Messages
206
Location
Malmö
Eftersom man inte tränar på att slåss så borde Hög spark och Undvika strykas. Undvika är ju resultatet av lång hård träning där avståndsbedömning, timing och analys av motståndarens rörelsemönster är centrala. Dessa saker har lika mycket med parkour att göra som att konsten att vika tranor av papper.

Personligen skulle jag inte ha Le Parkour som en stridskonst alls faktiskt, eftersom det inte har över huvud taget något med kamp att göra. Det är ju snarare att betrakta som en specialisering till Akrobatik eller Idrott.
 
Top