Nekromanti Låt oss inte glömma de mindre partierna...

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
... nu har valmyndigheten börjat lista de riktiga vinnarna i valet: de "övriga" och de handskrivna. Stor underhållning utlovas!
Länk!

Mina favoriter måste vara "Högavlönade skitskallar" som fick en röst och "Toknazism hela dan - partiet" som också fick hela en röster. Listan utökas tydligen också, eftersom inte alla lappar är räknade.


Storuggla, ingen röstade på min katt!
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,704
Location
Värnhem, Malmö
Det jag finner intressant bland de handskrivna är de som uppenbarligen försökte rösta på ett riktigt parti men inte riktigt kom hela vägen fram. Jag misstänker att "Pensionärspartiet", "Feminist partiet", "Högerpartiet" och "Kommunska partiet" faller inom denna kategori. Sedan är jag också lite misstänksam mot "PALMES PARTI" -- idogt fantasyrollspelande har lärt mig att ledare som tekniskt sett är döda aldrig är en bra idé (nu kanske du säger Nordkorea, och då säger jag ja just det).
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,561
Location
Fallen Umber
Mest fascinerande är ändå hur stor andel av de som röstade på Kalle Anka-partiet som särskrev namnet. (Kalle Anka partiet: 33, Kalle Anka Partiet: 26, Kalle Ankapartiet: 5, Kalle Anka-partiet: 4. :gremlaugh:)

Det fanns verkligen många guldkorn där :gremlaugh:


/Dimfrost
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Lordipartiet

Några favoriter:

Ett parti pilsner - 2
Intellektuella Hårdrockare - 2
Kungen - 2
Batmanpartiet - 1
Dalai Lama - 1
De arbetsskyggas riksförbund - bland karpar och kantareller - 1
Den osynlige anden - 1 (mycket bättre än den osynliga handen)
En blank stol Jimbo partiet - 1
Folkets V8 Parti - 1
Hallonsaft - 1
IB/säporegistrerades Parti - 1
Kill all hippies - 1
Mera öl partiet - 1
Mormor och Morfar Partiet - 1
Nintendo - 1
Nuffelpartiet 90000 - 1
Partiet för blankröstarnas rätt att räknas som fullvärdig samhällsmedlem - 1 (ta lite Midol, liksom)
Partiet mot överförmyndaren och fogdevälde och girighet - 1
Renhåriga käbbelfria partiet - 1
Rockpoeten Ulf Lundell - 1
Svek och Löftesbrytarpartiet - 1
Tage Vibrators Parti (TVIP) - 1
Tyskland - 1

och min favorit:

Team Nighrider - 1

Synd på felstavningen, bara.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Det var en del mer eler mindre suspekta namn där ja.. =)
Satt & småfnissade åt vissa.
 

Bunny

Crazy like a fool
Joined
15 Oct 2002
Messages
2,952
Location
Knivsta
Roligt att se att Enhet fortfarande får så mycket som 0,05% av rösterna. I en bättre värld vore de i egen majoritet.

Jag hade hoppats på bättre resultat för Feministiskt Initiativ - ett resultat över 1% vore inte helt fel. Nu känns det mer som det varit mycket väsen för ingenting, nästan. Det är trots allt ett parti jag själv övervägde att rösta på. Trevlig social agenda, men tyvärr kräver jag mer bredd av det parti jag lägger min röst på.

Jag tycker att Vänsterpartiet borde ha en starkare feministisk agenda, som på Gudruns tid. Mycket var bättre på Gudruns tid (inte orkanen då alltså, dummer!*). Dessutom tycks urusel konflikthantering återigen ligga V i fatet. Socialismen i Sverige tjänar på ett brett och inkluderande parti när det gäller den som vanligt stora floran av inriktningar, det är bara att konstatera. Se bara på kommunisternas icke-lösning. Utanför mig trängdes affisher från SKP (Svenska Kommunistiska Partiet) med KP (gamla KPML(r))** - det är inget nytt fenomen när det gäller den absoluta vänstern, men jag tror de kära kamraterna skulle tjäna på att vara lite flexiblare.

Rättvisepartiet Socialisterna tog sammanlagt 8 mandat i kommunalvalen. Eftersom de profilierade sig starkt gentemot segregering och rasism i min gamla hemort, Bagarmossen, inför förra valet, kan jag bara gratulera Haninge kommun (känt smårasistiskt näste) där deras stöd fyrdubblats sedan dess. Tydligen har inte Bagis själv gett dem något gehör än. Personligen tror jag deras politik skulle tjäna på att uppdateras något, då de menar att: "RS är ett arbetarparti, förankrat hos 90-talets drabbade och rättvisekämpar." 90-talet känns nästan reaktionärt avlägset, men de tuffar på. Antar att de snart kan liknas vid Sven Wollters politiska åskådning, som grundar det mesta i Socialdemokratins svek gentemot arbetarklassen på 70-talet (vilket enligt honom närde idén till Tältprojektet -77). Något som känns som politisk krita-tid för mig. Han är en av de hundra tappra som går i KP:s tåg i Stockholm varje första maj. Det är ett säkert tips för en kändis-peek.

Unika Partiet fick enastående 222 röster. Undrar hur många av dem som fick tafsa på partiledarinnans högra tutte.

Spåkulan avslöjar att "Per Albin-partiet - För Reaktionär Solidaritet" och "Polanskipartiet" är två väntade raketer inför valet 2010. Spåkulan önskar även "Arne Anka-partiet" lycka till och tror på en fördubbling (2) av antalet röster till nästa val. "Galago-partiet", med Socker-Conny som partiordförande ("Med ett järnrör slår man världen med häpnad", ni vet), finns det inget spår av - däremot är "Galaco-partiets" en röst imponerande. Ifall de senare är för samma politik som de förra är osagt. Partiledningen har inte kunnat nås för kommentarer.

<font size="1">* Nu när Troberg är tillbaka blir det genast viktigare att sopa framför egen dörr, för att stävja möjligheterna till dålig humor.

** Har jag fått det rätt nu?</font size>
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,187
Location
Borås, Sverige
På den praktikplats jag är på nu på aktivitetsgarantin, så hade några av mina kollegor rätt skoj åt att det var något högerextremt parti som i någon valkrets fått mindre antal röster än vad de var aktiva i partiet där... :gremtongue:

/Ulfgeir
 
Top