Nekromanti Kul leksaker på internet.

slanfan

Hero
Joined
16 Oct 2010
Messages
1,458
Location
Göteborg
Jag letar ibland efter användbara gratisresurser på internet för mitt spelskapande/spelledande. Men jag hittar förmodligen inte allt som är bra.
Därför tänkte jag fråga efter lite länkar till era favoriter.

Givetvis bidrar jag med några själv.

http://www.lastgaspgrimoire.com/generators/choose-your-own-generator/ är en generatormakare där man fyller i själv och sedan sparar i sina favoriter. Då får man ett resultat varje gång man trycker på den. Jag gillar den men vet inte om alla utlovade funktioner verkligen funkar.

http://www.hexographer.com/free-version/ för ganska simpelt byggande av hex-kartor.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,608
Location
Rissne
https://www.draw.io/ är vad jag numera använder istället för Dia/Visio/CmapTools. Det är alltså en webapp där man kan bygga flödesscheman, vilket som alla som byggt ett rejält deckarscenario vet är oumbärliga. Kan dessutom kopplas till google docs / dropbox och användas på tablet.

http://www.rollperson.se/ har jag byggt själv (inte klar, har buggar). Det är en sida där man kan skapa digitala rollformulär och sedan fylla i dem. Fokus ligger på struktur och data, inte layout eller design. Formulären blir alltså inte så snygga, men det är inte poängen heller. Poängen är att själva informationen ska finnas tillgänglig -- så att SL kan kolla folks rollpersoner och så att ingen kan skylla på "men jag glömde mitt rollformulär".
 
Top