Kopparhavskrönikan och äventyret Konungadalen

Måns

Duck Champion
Joined
12 Nov 2001
Messages
11,968
Location
Athos
Vi har fått lite frågor om vilken typ av material vi tänker släppa längre fram, och faktum är att arbetet med framtida moduler redan har börjat. Vårt fokus är Kopparhavskrönikan. Detta är en lös och öppen berättelse om svek, hämnd och glömda gudar; en krönika. Kopparhavskrönikan består i sin tur av flera kampanjer och äventyr. Dessa kan spelas som fristående delar men länkas samman på flera olika sätt. De olika äventyren och kampanjerna blandar öppna äventyrsmiljöer med platsbeskrivningar och nya regler (som ex nya värv och magiskolor).

Ett av dessa äventyr är Konungadalen, och skrivs av Gustaf Gadd (Sorgeveden). Här kommer en liten försmak, skriven av Gustaf själv:

Bastiana greppade svärdet hårdare och drog in tyglarna till sin zorakiska stridshingst. Djuret skyggade för något, och dansade oroligt på bergssluttningen. Framför henne stod en väldig grovhuggen stenstod i form av något slags utomvärldsligt väsen, behornat, bevingat och fasansfullt. Statyns skrovliga yta var täckt av svårtydda symboler som vittnade om glömd kunskap. Dess tomma ögonhålor tycktes betrakta henne med illvillig intelligens, och hästen ville tydligt vända tillbaka nedför berget mot tryggheten. Långt därnere, bakom berghyddornas rökstrimmor, glittrade det azurblå Kopparhavet. Upp längs den grästäckta sluttningen kunde hon dock ana sitt mål. Mellan bergets två toppar låg en dalgång delvis försänkt i skugga. En plats från tidernas gryning, från innan vulkanernas vrede och Erebos undergång. En plats där svaren på de uråldriga gåtor hon sökte ruvade. De vänliga herdar hon mött kallade i viskande ordalag klyftan mellan topparna för “Konungadalen”.

  • Konungadalen är ett episkt äventyr som låter dig utforska en av Kopparhavets djupaste hemligheter, med rötter långt tillbaka i Athos forntid.
  • I äventyret beskrivs området runt den sjunkna vulkanen Erebos.
  • Äventyret består av en öppen äventyrsmiljö som låter varje spelgrupp skapa sin egen berättelse.
  • Äventyret är en del i den kommande Kopparhavskrönikan, till rollspelet Kopparhavets hjältar!
 
Top