Nekromanti kobolder har roligare

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Re: Ze killer argument

"en bard och en söt missla som uttråkat står och tittar på medan tidigare nämnda koboldgrupp slaktar sin väg genom halva den kända världen."

Det här är väl typexemplet om nåt på att kobolder har roligare. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
Alltså.. en KOBOLD behöver...

ju inte nödvändigtvis vara en person som racear runt och slaktar allting för att han kan. (Nån slags rollspelsrambo eller liknande) Det kan jag hålla med om blir lite lätt tröttsamt att spela (själva slaktandet). Den koboldiska aspekten ligger ju i att missbruka sin makt (Vare sig det ligger i att man befaller innevånarna i byn man styr över att åderlåta sig eftersom man i hemlighet är vampyr, racerar i space-lane:sen för att man är så bra pilot att ingen kommer kunna komma åt en, käftas med superjedin på andra sidan skyddsglaset eller komlinken osv osv.) Att bara rusa in i en goblinby och hacka ihjäl 57 goblins och en farlig hund är inte så kul ( så länge)... kan man däremot göra det genom att fälla en stor Nuke som man koboldat till sig.. *heh* Då är jag där och jag har med mig grillkorven.

Ie. jag snackar om koboldism i form av maktmissbruk i olika former och som vem det nu var.. matine'spelande där man klarar sig undan. En slags.. slapstick spelande som kommer ur koboldismen.
 

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
*jubel*

Och sedan, när man spelat i tio år till, så inser man att det där med "seriöst" bara är en reflektion av tonårsångest och ett försök att verka vara vuxen.

*skrattar så magen guppar* det är precis det jag tänkt innerst inne men inte kunnat eller vågat sätta ord på för fruktan att av att bli förföljd ;o)
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
Re: Ze killer argument

Jag har inte sagt emot det, jag sa bara att resten av spelgruppen får det oerhört tråkigt/frustrerande...
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Nu börjar vi komma någonvart!

De två var ostoppbara och ifall någon i vår grupp sa något nedsättande om dem så hotade de en till livet.
Jag förstår varför du hatar kobolder nu.. :)
Men dom här förstörde ju för sina vänner, i verkliga livet så att säga. Det är väl mer en fråga om mognad än personlig smak. Nu kanske man kan säga att slakta monster är en fråga om mognad, men tills det underbackas med goda argument så håller jag fast vid att det är en fråga om smak. Och Celofan verkar vara en mogen individ. Det kanske är därför som det är så svårt att diskutera "koboldism"? Hälften ser på nöjet ur smak-aspekten, hälften ser det ur omogenhets-aspekten. Det är ju dom två punkter man får höra i debatten.

Det är det här jag menar med att kobold nästan inte betyder något längre. För dig är kobold någon som är barnslig på andras bekostnad. Klart det inte är bra, ALLA ska ju ha roligt! Där håller jag med dig.
Men i min definition av kobold så är det någon som njuter av lite "lättuggad" underhållning.. (Hoppas det inte låter nedsättande.. /images/icons/wink.gif) Alltså en fråga om smak. Det är inte mindre rätt, precis som det inte är mindre rätt att äta hamburgare istället för hummer. Hamburgare är ju gott!

Och jag tror Celofan passar bättre in på min definition. Hmmm, jag fick skriva om det här på nationella testet i Engelska idag faktiskt.. Avkopplad underhållning mot sofistikerad underhållning.. /images/icons/smile.gif

<center>-Arvidos, som tycker detta är intressant, men som hoppas att det inte blir en evig sandlådedebatt.. ;-)</center>
 

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
gurgel!

Vaf?! Inga personangrepp var det juh! ;o)
*brumm brumm... -ÖH akta på din hink!*
 

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
Sant :)

men vad kan man säga.. skrattar man är sannorliketen större att man har kul än om man inte gör det.. ööh :gremwink:
 

Knubbhövding

Veteran
Joined
23 Apr 2001
Messages
42
Location
Luleå, Arktiska tundran, lappträsk.
Re: Alltså.. en KOBOLD behöver...

"Ie. jag snackar om koboldism i form av maktmissbruk i olika former och som vem det nu var.. matine'spelande där man klarar sig undan. En slags...slapstick spelande som kommer ur koboldismen."

Kanske ur detta som den mesta skillnaden i åsikter kommer ifrån. Själv håller jag på Celofans definition. Fast som sagt, ibland kan det vara underhållande att bara springa runt att röja också, kuta igenom ett kompani stormtroopers på den topp-hemliga Imp-basen, gå igenom en stor samling troll som en stark chili genom en kort tant, etc.

Smaken är sam baken, alla har en eller hur man nu brukar säga...Men att skrika ut att INGEN kan ha roligt såvida de inte spela som skrikaren i fråga måste nog tillskrivas de skäl Hr Sundelin uttryckte: tonårs-ångest och ett behov att visa sig vuxen. :gremwink:
 

Kameli

Warrior
Joined
19 Oct 2000
Messages
201
Location
Kiruna
Kamalis analys av det hela.

Re: kobolder har roligare
...vilket är ett faktum som seriösa spelare tar mycket illa vid sig om man nämner högt...


Alltså finns det ett problem. Vissa spelare tycker det är kul att spela på ett sätt som andra hälften av spelarna tycker är fel.
Visst skyller man gärna på de seriösa spelarna i dessa fall, jäkla torrbollar!
Men finns det inte lika många kobolder som beter sig taskigt mot seriösa?
Vistt finns det spelare som bara spelar för att ha roligt, inget fel i det..
SEN finns det dom som spelar för att ha roligt på andras bekostnad och DET är, vad ni än säger. Mindre bra, faktiskt riktigt genomtaskigt!

Sen har vi SL dillemat, har Nisse filat på ett äventyr i en vecka (filat, max en timmes jobb/dag enl. min definition) och bestämmer sig för att nu jäklar ska han vara SL denna helg.
Vad händer då ifall Kalle bestämmer sig för att hugga huvudet av Greven de skall hjälpa? Dunka på den försvunna prinsessan eller nåt annat?
Tja det förstör.
"Men folk ska ju få spela som de vill, man kan ju inte tvinga nån till att spela på ett visst sätt!"
Sant, rollspel handlar om valfrihet (eller väggar som döljs bakom snygga kulisser). Men om Kalle går ut för att ha "kul" genom att vandalisera Nisses hårda arbete osv. och sabba för gruppen i allmänhet så har jag en hel del otrevlighetre att anse om Kalle.
Sen har vi problem två, till fölljd att Kalle utför vissa otrevligheter med Grevens Dotter/fru/häst så blir heöla gruppen eftrlysta osv. osv. Inget problem för Kalle eftersom HAN skiter blankt i ifall hans gubbe dör eller ej, han kan slå ihop en ny på fem min. Men hans "kamrater" blir efterlysta. Rollpersoner som Kalles medspelare faktiskt gillade.

Som slutord så vill jag bara upprepa mig en sissta gång: Om du inte gillar din spelgrupp så BYT för fasen! Slösa inte tid på folk du inte gillar. Antagligen kommer du inte gilla dem efter att de slår ihjäl din anka. plockar honom och steker fanskapet över öppen eld.

MVH David kamali
 

Vindhand

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,253
Location
Stockholm
Re: Ze killer argument

I Vampire har du inte en bard och en söt missla som uttråkat står och tittar på medan tidigare nämnda koboldgrupp slaktar sin väg genom halva den kända världen.

Hur en missla och en bard kan vara _mer_ uttråkade i en strid förstår jag i.o.f.s. inte... Som de minst stridsdugliga borde det ju vara _mer_ spännande (farligt).
 

Kameli

Warrior
Joined
19 Oct 2000
Messages
201
Location
Kiruna
Jomenvisst...

.. Idéen om att man måste spela benlös skräddare med starr för att det skall vara ett ROLLspel är väl lika vriden som den som spelar mangelmannen Leif-med-STY25-Och-Helrustning-Med-Magbla bla bla bla...
Problemet som jag ser det ovan är att powergamers allt för ofta har kul på andras bekostnad, vilket är illa.
Saken är ju den att det KAN finnas en puckad barbar bland de förfinade magikerna, det anser jag bara som intressant..
Medas om Barbaren däremot bryter av magikernas stavar, utuliserar deras formelböcker för toabesöken och äter upp deras famiilari, enbart för att jävlas så är det nog dags att se sig om efter en ny spelare.

Se det såhär: antag att de flesta äventyrare är mer eller mindre giriga. Anta att om DU gick ut i strid så skulle du väl hellre ha en Mp5a och en rejäl kevlarväst än en vissen krokus i näven?
Men kan man inte också anta att: En gäng som dag ut och dag in går ner i underjordiska hålor och bultar monster borde vara tvungna att lägga sina liv isina kamraters händer för jämnan, borde de inte ha en ganska tajt sammanhållning? Borde de verkligen mörda och stycka varrandra och gömma resterna under sängen på värdshuset för en påse mynt?

Eftersom namnet KOBOLD har fått en VÄLDIGT vid betydelse så kan vi väl specificera mer vad det är för sorts spelare vi menar. Powergamer? Rullspelare? eller nått sånt.
Som svar på dig fråga så tror jag att gängse uppfattning om kobolder just INTE rollspelar. Huruvida det förhåller sig vet jag inte eftersom kobold numera betyder Kille som plockar på sig allt han kan och har samma personlighet som en kratta och.. och.. och..

Okay?

MVH DAvid kamali
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Äh! Knip käft!(jag skriver åtminstånde OT)

Av två anledningar:
1, Det var jäkligt OT och hade varken med Eon eller denna tråd att göra.
2, Det verkar inte som om du vet vad du snackar om.

För att klargöra:

Det finns 40,000 andra vampyrer som är dina rivaler och de har också massor av disciplines. Det är också livsfarligt att använda sina krafter för då kan man bli avslöjad av mänskilgheten och dräpt av närmsta prins, jagad av häxjägare, bli dräpt av varulvar för att inte nämna de andra 40,000 vampyrerna som vänder sig emot en. Om man vill bli "mäktig" i det spelet så MÅSTE man ROLLspela sin karaktär för att få exp och gärna specialisera sig inom politiken. Om man är en person som bara slår ihjäl folk så kommer man att vakna med en kraftig solbränna, jag lovar.

Krille, det verkar som om du spelat det spelet ungefär två ggr och inte har en jäkla aning om hur det går till förutom några grundläggande kunskaper. sedan kanske du spelade med en kass SL och spelarna var fett mycket mäktigare än dig.

Du bör inte uttala dig om saker du inte vet något om. Men det är min åsikt. Det är nog för övrigt svårare att kobolda upp sin gubbe i vampire än i tex Eon eller DoD.
 

Sereg_UBBT

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,486
Location
Sektor 242, Norra hemisfären
Re: Äh! Knip käft!(jag skriver åtminstånde OT)

jag måste hålla med Krille här - och det verkar som du tolkar för mycket ur Krilles inlägg. En vampyr i Vampire är mäktig, i all fall om man jämför med en vanlig människa - och de har superkrafter/disciplines som kan göra köttfärs av det mesta. Men sen om dom gör det eller inte hör ju inte dit.

Och så tycker jag "Knip käft!" var ett lite otrevligt ordval. Jag antar att du blivit hänvisad till att läsa forumets ordningsregler både en och två gånger tidigare så jag tänker inte göra det nu.
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Re: Äh! Knip käft!(jag skriver åtminstånde OT)

jag måste hålla med Krille här - och det verkar som du tolkar för mycket ur Krilles inlägg. En vampyr i Vampire är mäktig, i all fall om man jämför med en vanlig människa - och de har superkrafter/disciplines som kan göra köttfärs av det mesta. Men sen om dom gör det eller inte hör ju inte dit.

Ja men det är inte koboldiskt att spela vampire. Det är ingefär det som krille ville antyda i sitt inlägg vilket jag reagerade på. Särskillt när han fällt anmärkningar förut och då har jag valt att bortse från det men nu får man ta och agera annars kanske han kvaddar för WW och det vill inte jag.

Och så tycker jag "Knip käft!" var ett lite otrevligt ordval. Jag antar att du blivit hänvisad till att läsa forumets ordningsregler både en och två gånger tidigare så jag tänker inte göra det nu.

Jag har hört det en gång förut och jag anser att det är bra med starka ordval eftersom folk reagerar snabbare och folk märker också att man vill ha något understryket.

Lägg av nu. För övrigt är jag irriterad eftersom två personer brevid mig diskuterar mitt sexliv. Det stör min koncentration. Gravt.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Hela tråden är OT (OT)

"Det finns 40,000 andra vampyrer som är dina rivaler och de har också massor av disciplines."

Det finns också 6.000.000.000 människor som är din lunch. Fast det brukar "de seriösa" vampyrspelarna hyscha ner.

Det finns också ett antal böcker proppfulla med disciplines som kan pusslas ihop till veritabla mördarkombos. Även detta brukar "de seriösa" vampyrspelarna hyscha ner.

"Det är också livsfarligt att använda sina krafter för då kan man bli avslöjad av mänskilgheten och dräpt av närmsta prins, jagad av häxjägare, bli dräpt av varulvar för att inte nämna de andra 40,000 vampyrerna som vänder sig emot en."

Underligt då att samma discipliner också används som argument för att vampyrer är allsmäktiga och att inte ens en armé kan rucka på dem. Har du någonsin tittat på alla "min disciplin är bättre än din"-debatter på skräckforumet? Eller Nightowls och Vindhands funderingar på en alternativ vampyrmiljö?

Superkrafter och ett för fritt regelsystem är en utmärkt grogrund för koboldism.

"Krille, det verkar som om du spelat det spelet ungefär två ggr och inte har en jäkla aning om hur det går till förutom några grundläggande kunskaper."

Vampire spelades regelbundet mellan 1991-1994, varvat med Kult (ett annat spel som jag brukar racka ner på), om man ska vara petig.

"Du bör inte uttala dig om saker du inte vet något om. Men det är min åsikt."

Dito min. Dessutom har jag åsikten att min åsikt får skilja sig från din och alla andra vampyrspelares.
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,926
Location
Sandukar
Re: Äh! Knip käft!(jag skriver åtminstånde OT)

För övrigt är jag irriterad eftersom två personer brevid mig diskuterar mitt sexliv. Det stör min koncentration.

För att diskussionen var så kort?

Jag har aldrig hört någon kalla sina egna händer för personer förut. Intressant.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Tillsägning

Marco, det där var personangrepp. Fy dig! Känn dig tillsagd.

Övriga, spinn inte vidare på den här deltråden.
 
Top