Nekromanti kobolder har roligare

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
Nån som har lagt märke till detta? Kobolder är roligare att spela än "seriösa" personer. (?)
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Kobolder är roligare att spela än "seriösa" personer. (?)"

...vilket är ett faktum som seriösa spelare tar mycket illa vid sig om man nämner högt... <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Freelancer

Warrior
Joined
22 Dec 2001
Messages
221
Location
Örebro
Nejjööö!!!

Kobolder är inte alls roligare att spela... jag har spelat kobold ett antal ggr, men insett att det är mkt roligare att spela en seriös karaktär.. Dels för att dom har vissa brister och det är roligare att ROLLspela dom. En kobold förväntas kunna allt.
Ner med koboldismen!!!
 

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
Jo tjenare

Så du menar att dom gånger som ligger högst i flabbligan, dom mest magkrampsretande och skrattframkallande och (hence) roligaste gångerna har ni inte spelat karaktärer som varit bättre än alla andra och haft mer makt än alla andra runt omkring er och haft möjligheten att göra vad ni ville och komma undan med det?(och gjorde det)

Så har det varit för oss iallafall. Koboldiska kampanjer är roligare. "Seriösa kampanjer" är trista.
 

Mr SL

Warrior
Joined
28 Dec 2000
Messages
395
Location
i ett obetydelse löst ställe
nopzki!!

glöm din dröm...kobolder är roliga i början. men efter några år av spelande med kobolder så kommer du fatta att det är roligare med att rollspela en karaktär och få liv i en person i stället för att ha en maskin. ja om du tycker att det är roligt ska jag inte nolla dig,. men jag är för skådespeleri rollspeleri!! men vi få se om 5 år om du har samma syn då cu
 

Freelancer

Warrior
Joined
22 Dec 2001
Messages
221
Location
Örebro
Re: Jo tjenare

Jag har väldigt roligt när jag kör med seriösa karaktärer. Men det är väl upp till var o en att spela med vad dom vill... Men utmaningen ligger ju i att försöka uppnå perfektion ist för att börja med det...
 

Celofan

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
167
Re: nopzki!!

jag har spelat rollspel länge länge redan. vad är 5 år? en droppe i havet :o)

är det ingen som vågar erkänna att dom har kul när dom spelar kobold?
 

Freelancer

Warrior
Joined
22 Dec 2001
Messages
221
Location
Örebro
Re: nopzki!!

Du har så rätt så. I början är det roligt med kobolder. Men när man spelat ett par år inser man att seriöst är roligare. Alla är vi barn i början och vill man uppnå koboldrang får man väl sakta men säkert spela dit!!
 

Nero_UBBT

Warrior
Joined
28 Jan 2001
Messages
373
Location
Umeå
Precix och dessutom...

Jag blir lika förvirrad varje gång det blir sådana här diskussioner, ex:
"Koboldism är kul att va"
"Seriös" rollspelare: "Nej! Det är roligare att ROLLspela"
Öhm...tja. Det är kul att rollspela, men det borde väl gå att rollspela en kobold också, lika gärna som en missbildad skrivare med sex fingrar.
 

Jaak

Warrior
Joined
17 Aug 2001
Messages
281
Location
sthlm
nån som kan tänka sig något mittimellan typ en koboldig (bra rollPERSON (ingen ROLLperson här inte))hjälte med både personlighet, karaktär och hjärna?
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Au contraire!

Många äldre rollspelare hävdar ju att dom "bara vill ha kul" och spelar "koboldigt". Jag har iallafall sett det ett antal gånger på forumet..

Själv så måste jag säga att för att jag ska gilla min rollperson måste den kännas lite intressant.. Om jag ska spela "koboldiga" rollpersoner så får det antingen bli någon sorts nostalgi-matiné eller parodi.

Fast.. Hela ordet "kobold" är ju så jäkla inflammerat eller vad man ska kalla det.. (Från "inflammerad debatt") att det knappt betyder något längre. Är det "koboldigt" att sticka ut på matineäventyr där äventyrarna klarar sig (nästan) jämt? Isåfall gillar jag också att "kobolda" mig. Jag tycker att dom har en schysst charm som har att göra med min berättelseåskådningsfilosofi som jag dragit en hel del gånger här på forumet.. Skippar det för att inte bli tjatig.

För att vara lite intolerant* så säger jag att dom som påstår att man växer ifrån sin koboldism är fåniga**.

*Fast denna intolerans kommer av att jag är tolerant, så.. /images/icons/smile.gif
**Visserligen så gör man oftast det, men att säga att det alltid är så är fel. IMO.
 

Knubbhövding

Veteran
Joined
23 Apr 2001
Messages
42
Location
Luleå, Arktiska tundran, lappträsk.
Juppski! (was: nopzki!!)

"jag har spelat rollspel länge länge redan. vad är 5 år? en droppe i havet :o) "

Ngt i den stilen. /images/icons/grin.gif

"är det ingen som vågar erkänna att dom har kul när dom spelar kobold?"

Jomen. Seriösa kampanjer är kul ibland. Ibland faller känslan mer åt att köra ett gammalt hederlig dungeon crawl med fett koboldröj. Allt däremellan kan vara roligt beroende på vad man känner för.

Att envist tröska på i samma fotspår (huruvida dessa fotspår är "seriöst"|"riktigt" rollspel eller kobold-röj spellar kvittar) blir iaf. tråkigt för mig.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Re: nopzki!!

"I början är det roligt med kobolder. Men när man spelat ett par år inser man att seriöst är roligare."

Och sedan, när man spelat i tio år till, så inser man att det där med "seriöst" bara är en reflektion av tonårsångest och ett försök att verka vara vuxen. Vid det laget inser man att det är roligast att spela, kort och gott. Huruvida man spelar seriöst eller koboldigt är totalt betydelselöst. Det viktiga är att man köper spelets premisser och helt enkelt bara spelar.

Det är kul att vara seriös. Det är precis lika kul att slakta orcher.

Förmodligen är det därför som jag älskat Munchkin. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Nä.

Tycker du ???
jag för min del gillade det precis i början när man hadde köppt sitt första rolsepl. Men efter ett tag så blev det ganska trist att bara masa omkring.
Nu gillar jag att det är en bra blanning på "våld", spänning, hunor & en del tankenötter.
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Au contraire igen!

Många äldre rollspelare hävdar ju att dom "bara vill ha kul" och spelar "koboldigt". Jag har iallafall sett det ett antal gånger på forumet..

Alla har vi oseriösa stunder, men de äldre spelarna brukar annars kunna spela allt och behöver inte bara spela en kobold vilket många av de yngre lätt kan fastna i. En äldre spelare brukar också inte ta det hela med koboldkaraktärer så allvarligt som en yngre. De äldre vet att de bara latjar runt medans yngre spelare blir dödligt förolämpad om man säger något nedsättande om deras super-duper-slakta-allt-på-denna-kontinent-på-en-runda och de anser att deras karaktär minsann har en personlighet för att sedan dra en lång harlang om hur hans föräldrar dog och att en gammal vapenmästare lärde upp honom om hur man slaktar allt.



Fast.. Hela ordet "kobold" är ju så jäkla inflammerat eller vad man ska kalla det.. (Från "inflammerad debatt") att det knappt
betyder något längre. Är det "koboldigt" att sticka ut på matineäventyr där äventyrarna klarar sig (nästan) jämt? Isåfall gillar jag
också att "kobolda" mig. Jag tycker att dom har en schysst charm som har att göra med min berättelseåskådningsfilosofi som jag
dragit en hel del gånger här på forumet.. Skippar det för att inte bli tjatig.


En kobold är mera en person som vill köpa de bästa vapnen och bli asbra på bekostnad av rollspelet och vännerna. Jag spelade ett äventyr i neotech där vi var en rätt fräck grupp rps. Med oss fanns två cyborger som hade så mycket cybertech att det enda som fanns kvar av deras riktiga kropp var hjärnan. De hade så kraftiga rustningar att det bara var ett vapen som kunde skada dem. Det vapnet var jättesällsynt och föga troligt att fienderna skulle ha. Dde två var ostoppbara och ifall någon i vår grupp sa något nedsättande om dem så hotade de en till livet. Äventyret skulle säkert varit bra om inte de två hade gjort sina koboldkaraktärer. SÅ är en kobold. Jag HATAR kobolder.

För att vara lite intolerant* så säger jag att dom som påstår att man växer ifrån sin koboldism är fåniga**.

Man kan inte spela en gud i mer än något år förren man börjar tröttna.De äldre spelarna vill bara latja ibland. jag tror inte det finns mer än kanske en eller två som kan säga att de föredrar en super-duper-slakta-allt-på-denna-kontinent-på-en-runda karaktär framför en karaktär med en starkt utformad personlighet.

Jag säger inte att en starkt utformad karaktär inte kan vara bra. Ibland är de gravt mycket bättre än en kobold när det gäller färdighetsvärden osv men till skillnad från kobolden så har karaktären en personlighet som gör den intressant.
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
... mycket möjligt, ett tag i alla fall. Men resten av spelgruppen har det inte särskilt kul när de två jargiska tempelkrigarna med dubbla helrustningar och den fuskade sanarialvmagikern på 800 år ska ut och slakta saker. (*tar ett djupt andetag efter den långa meningen*)

Tänk på djuuuuupet... *hick*
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Re: Jo tjenare

Man kan ha jäkligt rolig oavsett om man är bajsbra eller suger get"ost". Det hela beror på situationen. Det ickekoboldiska spelstilen är en mer utmanande och roligare upplevelse eftersom då kan man inte plöja genom 20 st vakter och då tvingas slå tärningar hela tiden.Det är mer intressant om spelarna får planera lite och tänka istället för att köra ett sumprunkäventyr a`la David Eddings.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Ze killer argument

Titta på Vampire.

Vad spelar man? Snormäktiga rollpersoner som har superkrafter (Vampire-spelarna envisas med att kalla dem "disciplines") och som kan göra köttfärs av det mesta.

Vilka spelar Vampire? En kasse olika folk som alla hävdar att de är seriösa rollspelare.
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
Re: Ze killer argument

I Vampire har du inte en bard och en söt missla som uttråkat står och tittar på medan tidigare nämnda koboldgrupp slaktar sin väg genom halva den kända världen.

Spel som D&D och dylika går ju ut på att kobolda /images/icons/wink.gif. Levla, skaffa bättre EQ... sånt där, ni vet. Men då är hela gruppen också likadana. Så att säga. Eller nåt.
 
Top