PROMOTION Kickstarter! Äventyr och monsterbok till Drakar och demoner - tredjepartsutgivning

Äventyr

Världsbyggare
Joined
9 Jun 2000
Messages
1,012
Location
Bureå
Tisdag den andra maj gå vi live med vår Kickstarter!

Kickstartervideon!

Den brända jorden
“För länge sedan härskade Mörkerkungen med hjälp av väldiga arméer jättespindlar. Hans tyranni fick ett abrupt slut först när hans egna vände sig emot honom. Envisa rykten har genom århundradena florerat om att han en dag ska återvända och kräva sin rätt.

När bud om en fruktansvärd sjukdom sprider sig i Nordmark, samtidigt som jättespindlar i stort antal plågar landsbygden i norr, tror många att han är tillbaka. Men vem kan rädda riket undan Mörkerkungens vrede?”


Äventyret är ett klassiskt äventyr där spelarna har stor frihet att välja väg själva. Jag har använt en del skräckelement till äventyret för att skapa en lite kusligare miljö, ett tema jag tidigare utforskat i mina äventyr till Chock - åter från graven och Call of Cthulhu: Sverige, samt i det egna Sagospelet Skräck.


Vildmarkens varelser
“Den vita faran, ormdöden, ringorm, manorm, grafvitna och lint. Lindormen har många namn. Alla förknippas de med en smärtsam död.”

En mängd varelser som förekommer i skog och vildmark presenteras i boken, som har en tonvikt på nordisk folktro, men även väver in andra influenser på ett sömlöst och passande sätt. I boken hittar du också äventyrsförslag som involverar varelserna för att lättare kunna använda dem i spel, samt mindre äventyrsplatser som beskriver vissa varelsers naturliga habitat.

Stretchgoal: Bordonius öde
"Dvärdriket Bordurs portar är stängda. Ingen kontakt med dem har skett på flera månader. Det är bekymmersamt av flera anledningar, förutom att de är en viktig bundsförvant mot de invasiva klanerna söder om Nordmark, så är de också en viktig leverantör av metaller. Och utan dem kan Ramos inte hålla gruvorna i bergen öppna. En liten grupp förtrogna skickas dit för att ta reda på vad som hänt. Det visar sig vara mycket värre än någon kunnat ana ..."

Bordonius öde
skrevs ursprungligen för Sagospelet Äventyr, publicerades i Fenix och fick Silverpriset i kategorin Bästa äventyr i Fenix det året. Når vi detta stretchgoal skriver jag om äventyret för Drakar och demoner och placerar det i samma område som äventyret Den brända jorden.


Den brända jorden och Vildmarkens varelser är oberoende publikationer av Lehto Spel och Media och de har inga kopplingar till Fria Ligan AB. De är publicerade under tredjepartslicensen för Drakar och Demoner (version 1.0). Drakar och Demoner och Ereb Altor är registrerade varumärken tillhörande Fria Ligan AB.
 

Attachments

Top