Nekromanti Kavallerichock i uppförsbacke???

maldino

Veteran
Joined
16 Apr 2002
Messages
97
Location
Eskilstuna
Tänkte tråka ut er med lite mer plöjandes igenom det stora fältet med stridsregler och problemställningar...

Alla frågorna handlar om rytteri, utgå ifrån att personen jag pratar om är riddare:

Hur fungerar det när man duellerar med en annan ryttare och fienden står i ett gynnsamt utgångsläge, ex. har nedförsbacke? En riddare som attackerar en motståndare i uppförsbacke borde väl få mer utmattningspoäng per runda än vanligt och göra mindre i skada om han får in en träff på sin motståndare?
Det borde vara liknande för den som attackerar i nedförsbacke, ingen förändring av utmattning än det normala eftersom han rider men inte behöver utsätta kroppen för mer utmattning än normalt. Dessutom tycker jag att riddaren som attackerar i nedförsbacke skulle få in mera skada på sin motståndare, det går snabbare att rida i nedförsbacke alltså högre skada vid korrekt träff.

Borde det inte fungera på samma sätt för kämpar som strider till fots?
 

ToTTe.

Veteran
Joined
16 Mar 2003
Messages
14
Location
Stockholm
Njae, men hur mycket kommer det att påverka? I fritt fall är a 9,82 m/s så även i en väldigt brant backe skulle det ta tid att få upp en så stor skillnad i hastighet så att det faktiskt skulle göra en massa extra skada, och chansen att hästen själv inte klarar av att springa i det tempot är ganska stor.

Visst tanken är god, men de fysiska egenskaperna i en värld finns inte för att stå bakom något sådant. Eller det beror på hur mycket du menar i extra skada och sådant dock. En liten bonus kan finnas men lite av det är också saken att han slår "neråt" och den andra måste slå "uppåt". Vid fotsoldatsstrid kommer detta att bli mycket mer inaktivt.
Det skulle vara om de kanske fått en sträcka på 100-200 meter, men då är man trött om man har stridsutrustning på sig. Man kan heller inte använda den teoretiska hastigheten, har du själv försökt springa allt du kan i en backe? Det går inte så mycket snabbare än när man springer vanligt, man klarar inte av de snabbare förflytningarna av benen. Lite går, men inte mycket. Det skulle kräva speciell nedförbackesträning.
 

samiis

Warrior
Joined
20 Sep 2002
Messages
355
Location
Kristianstad
skulle inte tro att det finns nån sådan riktig regel.

Men om du dock (om du e SL) ska göra ett äventyr som mer eller mindre går ut speciellt på att möta motståndare i upp- respektive nerförsbacke så kan du ju lätt komma på en husregel.

Då bör du dock tänka på att det är svårare att träffa sitt mål om man rider fort (det skakar o så, tro mig, min lillasyster har häst...)
 

Baelor

Veteran
Joined
30 Mar 2003
Messages
39
Location
Eidskog,Hedmark, Norge
Nær attackerar en annan person i uppførbakke borde man få mer i utmattning. (Tenk deg at du løper uppfør en bakke med 50 kg jern på ryggen. Vil du da kunne slå en motståndare i huvudet før at døda honom? Eller vil du legga deg ner och spy?) Rekna med +3-5 mer i stridsutmattning per runda. p.g.a. den stora fysiska pressen.

Nær det gjelder skada borde ingen av partene få någon extra skada. Detta fordi en lans vil ge extra tryck inn i motståndaren. Men precisjonen blir mycket dålig. (Tenk deg at duspringer och skjuter med en båge samtidigt. Det er ganska okontrolerbart.)


Beklager den dårlige skriften. (jeg er norsk. )
:gremwink:
 
Top