Nekromanti Kartor

Cucumber

Veteran
Joined
19 Dec 2002
Messages
17
Location
Stockholm
Lite osäker på om det här kommer in under rollspel eller rollspelsmakande.

Spelade Kellys hjältar på LinCon i våras och jag fann det interessant nog att vilja göra min egen verison av det. I korta drag handlar det om ett krigsrollspel i stor(liten) skala där en stor mängd spelare tar roller som enskilda soldater och utkämpar stridigheter mot varandra.

Dock så behövs detaljerade kartor för att det ska finnas en bra överblick av spelet. Och jag undrar om det är någon som har någon koll på var man kan hitta bra kartor eller flygfoton eller som en vän till mig förslog, arkitektsritningar, över bebyggda områden (gärna industrikomplex) i omkring skala 1:100-1:500?
 

Krigeus

Veteran
Joined
23 Oct 2000
Messages
135
Location
Luleå, Sverige
Prova stadsarkivet i din hemstad, där ska det finnas ritningar på allt som har byggts i din stad och med lite modifieringar så skall det nog gå att använda i ett krigsscenario.
 

Radagast

Swordsman
Joined
21 Jan 2004
Messages
430
Location
Eskilstuna
"Prova stadsarkivet i din hemstad, där ska det finnas ritningar på allt som har byggts i din stad och med lite modifieringar så skall det nog gå att använda i ett krigsscenario."

Och eftersom han bor i Stockholm så finns många möjligheter. Hade ju tänkt att ex. rekommendera Landsarkivet (men valet gör det enklare), för Stockholm Stad och Län så har Stockholms Stadsarkiv (SSA) (på Kungsklippan) http://www.ssa.stockholm.se/ Landsarkivs status. (Annars hade det varit Uppsala Landsarkiv (ULA) http://www.ra.se/ula/).

Sedan finns ytterliggare två bra arkiv med kartor. Nämligen Riksarkivet (RA) http://www.ra.se/ samt Krigsarkivet (KrA) http://www.ra.se/KRA/.

// Radagast
 

Cucumber

Veteran
Joined
19 Dec 2002
Messages
17
Location
Stockholm
Jo, var inne på arkiven själv... Har du någon koll på i vilken utsträckning krigsarkivets kartor (d.v.s. militära) är sekretessbelagda?
 
Top