Kandra - Befolka alla husen

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
På sidorna 8 till och med 10 i Kandra finns det en lista över alla husen i staden. Vissa av dessa är specialare och är markerade med stjärnor och vissa beskrivs utförligt i andra delar av boken (som tillexempel värdshusen). Men de flesta har bara information om vilket yrke personen i huset har och sedan finns det en beskrivning av yrket i en annan del av boken.

I den här tråden ska vi ta och ge alla de husen en passande NPC och en quest hook!


Hus 2: Glasblåsare

Namn: Belt

Beskrivning: Belt är en enorm man med en kropp som en tunna. Det enda större och kraftigare än hans lungor är hans biceps. Belt älskar de kreativa delarna av sitt arbete och skapar de vackraste vaserna i Kandra.

Quest: Belt har hört ett rykte om att nekromantikern Skall Fälla har tillgång till magisk sand med vilka omöjligt vackra glasföremål kan skapas. Belt är inte beredd att försöka köpa saker från en ond magiker men är beredd att betala gruppen för att stjäla sanden från trollkarlen.

Ifall gruppen lyckas stjäla (eller köpa) sanden från Skall Fälla är den förbannad. Alla föremål som Belt gör med den driver ägarna till mord och självmord.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 3 Krukmakare

Namn: Mikodena

Beskrivning: Mikodena är runt 70 och har tusenmilablicken som vittnar om att hon har sett och gjort saker. Våldsamma saker. Mikodena insisterar ofta och oprovocerat att hon inte har begått några krigsbrott. Hon förefaller bara vara lugn när hon gör krukor.

Quest: Mikodena har ett halsband av orchöron undanstoppat i sitt rum. Hon har på senare tid tyckt att de talar till henne. Hon vet inte ifall hon håller på att bli hemsökt eller om det är hennes nerver. Men hon är beredd att betala äventyrarna för att föra öronen till en av orchernas heliga platser och lägga dem till att vila i frid.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 4 Gjutare

Namn: Balthazar

Beskrivning: Balthazar är en karismatisk ung man med brinnande rött hår och glada ögon. Balthazar håller på att utveckla en filosofi kring värdet av solidaritet och att alla borde vara lika mycker värda. Han är mer än villig att byta sina varor och tjänster mot att man hjälper någon annan i samhället.

Quest: Balthazar försöker få till politiska reformer och tänker hålla en demonstration. Han behöver muskler ifall våld utbryter från vakten eller motdemonstranters sida.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 5 bykhus och tvätteri

Namn: Den dränkta

Beskrivning: Ett droppande spöke. Spöket hemsöker bykhuset och gör att tvätt blir förstörd. Han skadar ingen men är grymt irriterande.

Quest: Spöket stör folk som vill tvätta och staden vill bli av med honom. De lovar spelarna pengarna om de gör det. Spöket kan bara vila ifall hans mördare ställs inför rätta. Mördaren är lätt att hitta med spökets vittnesmål. Problemet? Mördaren dog fler året. Kan spelarna hitta ett kryphål för att lösa det här ändå?
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 6 Vinhandlare

Namn: Agila

Beskrivning: Är kort och tunn. Byggd som en kvist med bröstkorg som en sångfågels. Hennes blonda hår är klippt kort. Agila är i hemlighet en Nekromantiker. Men det är på sättet som folk i hemlighet bygger bomber i sitt garage. Hon tycker det är spännande och en hobby. Så söker man igenom hennes hus hittar man ockult parafernalia, onda magiska böcker och en halvbyggd köttgolem (en liten sådan). Hennes bästa vin heter “Trollkarlens tårar”.

Quest: Agila är super kär i mäster trollkarlen Castor men är för blyg för att prata med honom och rädd för att han upptäcker hennes onda magi. Kan äventyrarna se till att hon får till en dejt?
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 7 Riddare

Namn: Riddar Einhorn

Beskrivning: Riddaren är kort och lite oelegant för en riddare. Han bär ärren från att ha överlevt en fruktansvärd sjukdom. Samma sjukdom dödade hela hans familj och deras hov. Han har kommit till Kandra för att tjäna pengar och bygga upp sitt hus igen. Det är den officiella förklaringen. Egentligen är riddaren död och det är hans gamla dräng som stulit hans identitet efter att alla andra dog.

Quest: En av riddarens avlägsna kusiner har inte dött i krig mot orcherna som alla trodde och är påväg till Kandra! “Riddaren” hyr in karaktärerna för att skydda hans lurendrejeri!
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 8 musiker

Namn: Gnetov

Beskrivning: En intensiv ung kvinna med svart hår och stirrande blick. Bär ofta runt ett instrument som hon använder och ett extra instrument i en svart låda (en följt) som hon vägrar spela.

Quest: Gnetov har stirrar för djupt in i avgrunden och har hittat ett omöjligt ljud. Hon kan spela ljudet på en följt men alla som hör det förlorar möjligheten att njuta av musik. Det är det anti-perfekta ljudet. Eller anti-musiken. Hon är inte säker. Kan äventyrarna hitta musik som är så bra att hon kan njuta av den lär hon dem anti-ljudet.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 10 Vedhandlare

Namn: Ynglia

Beskrivning: Ynglia ser ut som en stereotyp skogshuggare förutom att hon har en ögonlapp. Ynglias vänstra öga är nämligen förvandlat till trä då hon högg en gren av ett av älvornas magiska träd av misstag och de förbannade henne.

Quest: Ynglia betalar ett fast pris för älvskalper.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 11 Vattenbärare

Namn: Goron

Beskrivning: Var en föräldralös pojke som hittades på stadens gator i en korg som en bebis. Hans enda ägodel var en gyllene medaljong runt pojkens hals. Nu är han 16 och jobbar som Vattenbärare. Han är ovanligt lång, karismatisk och stilig.

Quest:. Goron är egentligen den rättmätige kungen över ett avlägset rike! Detta kan upptäckas om någon undersöker medaljongen.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 12 stenhuggare

Namn: Gurnella

Beskrivning: Hård och senig med hår svart som synd. Gurnella ser mer ut som ett knotigt träd än en person. Hennes make är en ung skönhet tjugo år yngre än henne som hoppas bli musiker och som hon försörjer. Gurnella är väldigt professionell men har lite tålamod med prat om annat än jobb.

Quest: Gurnellas make finns inte på riktigt. Hon har köpt honom från magikernas hus och han är en illusion som ser och känns verklig ut. Han är en tidig prototyp och vet inte själv om att han inte är verklig. När han börjar förstå vad han är blir han galen och börjar bete sig mer och mer märkligt. Gurnella vill att magikerna fixar honom men de vägrar, de hävdar att hela experimentet var ett misstag. Gurnella hyr in äventyrarna för att få hjälp med problemet.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 14 timmerman

Namn: Ziron

Beskrivning: Ziron har enormt långa armar vilket får honom att se ur som en orangutang. Han klättrar också som en när han gör grovsnickeri i staden. Ziron är känd för att han hatar trollkarlar (ryktet är att en trollkarl låg med hans fru) och för att han kan äta nästan vad som helst.

Quest: Stadens tavernor ska ha en korvätartävling. Men Ziron gör att det inte är spännande alls! Ziron har gått med på att inte tävla om någon kan hitta hans fru som flydde honom med sin trollkarls älskare så att han kan försöka vinna henne tillbaka. Tavernorna hyr in äventyrarna för att göra detta.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 15 vagnmakare

Namn: Leseid Niv

Beskrivning: En flintskallig man med mycket muskler. Har ofta sotade glasögon på sig. Talar nästan uteslutande i korta meningar menade att få honom att verka cool eller mystisk.

Quest: Leseid anordnar olagliga vagn och hästrace genom Kandras gator en gång i veckan. Han har aldrig blivit besegrad. De tävlande satsar sina vagnar och hästar på loppen. Rykten säger att vakten försöker infiltrera loppen med sin egen tävlande.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 16 klensmed

Namn: Vesteren

Beskrivning: Är nästan onaturligt blek och har hår rött som en eld. Är vansinnigt stark och regerande mästare i armbrytning. Vesteren är bara i sin affär/verkstad på kvällen och natten. Resten av tiden sköter hennes lärling stället.

Quest: Några av hennes grannar tror att Vesteren är en vampyr. Vakten gör inget så de hyr nu in äventyrarna för att mörda henne eftersom hon uppenbart hypnotiserat vakten. Vesteren är dock inte en vampyr utan bara blek och excentrisk.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 17 gälbgjutare

Namn: Brynhildur

Beskrivning: Är en fräknig och blond kvinna runt 25 år gammal. Hon har tatueringar av sju blodsdroppar i ansiktet hon inte pratar om. Är i övrigt glad, solig och arbetar snabbt. Har alltid ett svärd under disken.

Quest: Brynhildur brukade vara med i tjuvgillet och var en mördare/torped för dem. Hon har nu pensionerat sig vilket de inte gillar. Brynhildur har mördat tre tjuvar som kom efter henne, hon vill inte blanda in myndigheterna utan vill att gruppen hjälper henne göra sig av med kropparna.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 18 Juvelerare

Namn: Belbozza

Beskrivning: Belbozza har långa och smala fingrar på långa och smala händer vid slutet av långa och smala armar. Han har långa och smala ögon i ett långt och smalt ansikte. Han klär sig i färgglada och exotiska kläder skurna så att han ser längre och smalare ut.

Quest: Belbozza har kommit över en ovanlig turkos pärla. Pärlorna är väldigt värdefulla eftersom de gör bäraren av ett halsband med pärlan i immun mot magi. Han vill hålla en auktion för att hitta den mest generösa köparen men vet att det kommer vara en hög risk att den blir stulen. Han hyr därför in äventyrarna för att vakta pärlan.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 20 möbelsnickare

Namn: Peldon

Beskrivning: Peldon är kort, bär stora glasögon, är svettig och har ett ansikte bara en närsynt mor skulle kunna älska.

Quest: Flera personer i staden har blivit strypmördade. Det enda spåret (och ett vakten missat) är att de nyligen köpt möbler från Peldon. Peldon gör hålutrymmen i vissa stora möbler där han gömmer sig. Sedan kryper han ut på natten och styrpmördar offren. Sker mordet i ett låst rum gömmer han sig i möbeln igen tills vakten är färdig med sin utredning och har lämnat mordhuset.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 21 repslagare,

Namn: Isuas Alfen.

Beskrivning: Ser ut som en stereotyp alv. Långa öron, gröna kläder, spetsiga skor och långt hår.

Quest: Isuas är inte egentligen en alv, bara en utklädd människa. Men folk vill köpa alviska rep! Nu utpressas han av stadens riktiga alver som vill ha en del av hans vinster för att inte skvallra.
 

Lightshy

Hero
Joined
May 3, 2014
Messages
848
Hus: 22 Informatör, fixare & entreprenör under mörkrets timmar.

Namn: Faldo mer känd som ”Ljusskygge”

Beskrivning: Ung, smidig gosse med mörk kalufs, som sticker fram under en kåpa som har fler nyanser av svart än alla Kandras gränder tillsammans. Ibland kan man se hans ögon, ett blått o ett grönt, blänka till därunder.

Quest:
Om man kan hitta honom i vindsutrymmet ovanpå Krantz Bageri kan han hjälpa till att sortera ut vilka rykten i staden som är sanna o falska. Mot saftig belöning naturligtvis!

Ljusskygge har även ett magiskt turmynt som kan hjälpa till att svara på ja o nej frågor beronde på vilken sida man väljer när man kastar det. Men för den som tror att det bara går plocka med sig myntet väntar två stycken väldigt vassa dolkar...

En uppdragsgivare anställer några personer för att hämta Ljusskygge som inte gärna följer med.
 

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,211
Hus: 22 Informatör, fixare & entreprenör under mörkrets timmar.

Namn: Faldo mer känd som ”Ljusskygge”

Beskrivning: Ung, smidig gosse med mörk kalufs, som sticker fram under en kåpa som har fler nyanser av svart än alla Kandras gränder tillsammans. Ibland kan man se hans ögon, ett blått o ett grönt, blänka till därunder.

Quest:
Om man kan hitta honom i vindsutrymmet ovanpå Krantz Bageri kan han hjälpa till att sortera ut vilka rykten i staden som är sanna o falska. Mot saftig belöning naturligtvis!

Ljusskygge har även ett magiskt turmynt som kan hjälpa till att svara på ja o nej frågor beronde på vilken sida man väljer när man kastar det. Men för den som tror att det bara går plocka med sig myntet väntar två stycken väldigt vassa dolkar...

En uppdragsgivare anställer några personer för att hämta Ljusskygge som inte gärna följer med.
Den är i sig bra, men hus 22 enligt listan är ”Smed”.
 
Top