Nekromanti Järn under Helmgasts flagg!

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,786
Location
Sandukar
[h=2]Helmgast välkomnar Eon-veteranen Krister Sundelin och publicerar hans nyskapande rollspel Järn! [/h]
Järn är ett helt nytt fantasyrollspel bland klanernas folk i en mytisk forntid, där världen är vild och otämjd och farlig. Ulvar och alver jagar i skogarna och troll och jättar hemsöker bergen. Runor håller hemligheter och andar ger järtecken. Klanen är din trygghet, men hyser även fiender som kan utmana eller förråda dig.

Som i rollspelens barndom bygger man sin egen spelvärld i Järn. Grundboken på 104 sidor hjälper och vägleder spelare och spelledare att tillsammans skapa världen, rollpersonerna och deras klan, innan de formar sina egna öden i klanernas land. Järns snabba och taktiska regler är en modern version av de dominerande svenska rollspelen från åttiotalet, vilket gör det enkelt för både nybörjare och veteraner att börja spela.

Järn släpps under sommaren 2015 efter en crowdfunding-kampanj i vår. Innan dess kommer dock en kraftigt begränsad första tryckning, Järn Gryningsutgåva, att finnas exklusivt på spelkonventet Gothcon, som går av stapeln i Göteborg i påsk. Ta chansen att lägga vantarna på denna sällsynta utgåva, direkt från skaparens hand.


Några röster om Järn:

“Med sin inneboende skaparglädje och spännande system för världsbyggande är Järn en perfekt introduktion till rollspelshobbyn."
– Fredrik Malmberg, grundare av Äventyrsspel

“Ett glänsande spel. Äventyr där korpen flyger och vargen ylar.”
– Anders Blixt, mångårig rollspelsskapare


Krister Sundelin har tidigare skrivit bland annat Alver: Förbannelsens folk, Dvärgar: Stenens söner och Consaber till Eon och har publicerat rollspelen Västmark och Skymningshem: Andra imperiet på eget förlag.

Helmgast AB är ett nytt spelförlag som etablerade sig stort under 2014 med nyutgåvan av det klassiska rollspelet Eon, vars crowdfunding-kampanj krossade alla rekord för ett svenskt rollspel. Utöver Järn och Eon har bolaget även varumärken som Noir och Neotech.

Läs mer om Järn på: [url]https://rollspelssmedjan.wordpress.com/jarn/[/URL]
Gilla Järn på Facebook för senaste nytt och uppdateringar: [url]https://www.facebook.com/jarnrpg[/URL]
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Superkoolt! Sumbarumbumbom får lite konkurrens med andra ord. BRP rules. Jag börjar tröttna på alla Fate-spel.
 

terje

xenomorf mystiker
Joined
21 Jan 2001
Messages
1,261
Location
Umeå
Det låter ju riktigt skoj! Khelataar borde återupplivas som en spelvärld till Järn.
 
Top