NEKROMANTI Iron Sky - Överhypad eller intressant?

seinet

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,834
Location
Göteborg
Jag blev nu i veckan uppmärksam på en ny independetfilm av finska regissören Timo Vourensola (Star Wreck: In the Pirkinning), Iron Sky (http://www.imdb.com/title/tt1034314/).

Filmen handlar tydligen om hur nazister 1945 flydde jorden för att upprätta ett fäste på månens baksida för att invänta en tid då de är starka nog att erövra jorden igen.

Filmen genre är väl SciFi-komedi i stil med Död Snö som väl får ses som Zombiesplatter-komedi, det är i alla fall så det verkar vara enligt mig.

Vad tror ni om den här filmen, är hypen kring den berättigad eller lutar det åt ett fiasko?

/Seinet Wintermute - Tror på den här typen av underhållning.
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
7,915
Filmen har varit under produktion ungefär lika länge som Duke Nukem Whenever och pengarna kommer mest från donationer från fans.

Det enda som kan göra Iron Sky till ett dåligt projekt är om den inte kommer ut. Kommer den ut kan den inte vara dålig eftersom det nästan är förväntat. Det räcker liksom med konceptet rymdnazister för att den ska vara ball.

Så nej, den är enbart överhypad om den inte blir av.
 

obscure

Veteran
Joined
10 Oct 2010
Messages
17
Location
Stockholm
Jag ser den inte som överhypad, man får ju ta den för vad den är. Jag skrev ett inlägg nyligen om filmen då jag fick reda på att de har filmat klart. Inlägget innehåller ingenting intressant direkt om man redan har sett de två teasers som släppts; http://intresseflagg.wordpress.com/2011/02/26/rymdnazis-fran-manen-i-filmen-iron-sky/

Nu söker de dock visual effects professionals osv. så man har ju ingen aning om när filmen är "färdig"; http://www.ironsky.net/site/its-a-wrap-iron-sky-finishes-principal-photography/
 

Möller

Schwitters
Joined
28 Sep 2008
Messages
3,174
Alltså, som sagt, man måste se film för vad det är för film. Det funkar inte att kritisera Åsa-Nisse för bristen på djupa filosofiaska resonemang eller häftiga action-scener med ninjor.

Iron Sky är nazister från månen! Finns det något någon annat att göra än att skrika »Lol woot! Pwn!«?

Det finns visserligen ett par stycken alternativhistoriska/splattriga etc filmer med nazister, typ Död Snö. Hur Iron Sky står sig mot dem är osäkert. Men vadå, vi är inte direkt överrösta med sådana här filmer, snarare svältfödda. Alltid blir det något kul av den, även om det bara blir att skratta om hur dålig den är.
 
Top