Nekromanti Information om detta forum

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,458
Location
Fallen Umber
Välkommen till forumet för forumrollspel!

Det här forumet är till för att rollspela, inte för att diskutera rollspel. (Det får man göra på övriga forum här på Rollspel.nu.) Det rör sig alltså om textbaserat rollspel över forumet. Det finns inga fastlagda regler, utan varje spel får komma överens om sina egna. För att styra upp strukturen har vi dock några grundläggande riktlinjer kring hur skrivandet går till.

Varje spel måste ha en ansvarig person som startar spelet. Det gör man genom att skriva ett inlägg på det här forumet med spelets namn och ”off” inom hakparenteser i titelraden, före inläggets egentliga titel. Om man till exempel tänker starta spelet Faëpolis skriver man en tråd med en titel typ ”[Faëpolis, off] Nystart?”. Där kan folk sedan diskutera vad spelet ska gå ut på. När spelet väl startar skapar man en tråd med enbart spelets namn i titeln.

Varje spel får bara ha en aktiv speltråd åt gången, så det gäller att man ser till att utnyttja trådstrukturen för att få någon överblick över berättelserna. Den spelansvarige kan dock be en moderator låsa den aktuella tråden för att börja om från början med en ny tråd. Detta görs lämpligtvis när de flesta deltrådar är avslutade och tråden börjar bli svår att överblicka.

Ett spel får däremot ha flera off-trådar, alltså trådar som diskuterar frågor som rör ett visst spel, men inte sker ”in character”. Dessa märks som ovan med exempelvis ”[Faëpolis, off]” före titeln.

Eftersom det här forumet är nytt tar vi tacksamt emot förslag på förbättringar och ändringar av dessa regler. De ska dock diskuteras på Rollspel.nu-forumet.

Dessutom gäller naturligtvis de vanliga reglerna för webbplatsen.

Längst ned i varje inlägg finns det fem knappar (och en sjätte i trådstarterna).
<ul type="square">[*]
– Den här knappen tar fram en utskriftsvänlig version av inlägget, så att det ser bättre ut när man skriver ut det.
[*]
– Den här knappen skapar en inläggspåminnelse på kontrollpanelen, och används om man skulle vilja svara på en tråd men inte hinner just när man läser den.
[*]
– Den här knappen skickar en kopia av inlägget till valfri e-postadress.
[*]
– Den här knappen ska man använda för att skicka ett meddelande till forumets moderatorer om att det är något fel på inlägget, till exempel att det bryter mot reglerna. Det är mycket viktigt att man använder knappen istället för att försöka ta hand om syndaren själv.
[*]
– Den här knappen använder man för att skicka ett svar till inläggsskribenten via forumets system för privata meddelanden. Den används lämpligen för kommentarer som inte passar i den allmänna diskussionen.
[*]
– Den sjätte knappen som bara dyker upp i trådstarterna gör att inlägget skickas in till webbplatsens artikelsystem för godkännande. Blir den godkänd hamnar den bland nyheterna/notiserna eller bland artiklarna.[/list]

Detta forum modereras av Dimfrost.
 
Top