Inblick i Kopparhavets hjältar: Erebosiska arkipelagen

Måns

Duck Champion
Joined
12 Nov 2001
Messages
11,977
Location
Athos
En större bild på uppslaget finns här!
-------------------------------------------------
Kopparhavet avgränsas i väster av den vidsträckta Erebosiska arkipelagen. Ögruppen är döpt efter den förlorade ön Erebos som tros ha sjunkit ned i Kopparhavet under katastrofala vulkanutbrott. Då och då orsakar vulkanen en tjock dimma som lägger stora delar av arkipelagen i mörker. Dimman är hemsökt, och genljuder av de drunknades rop och sjunkna skepps årtag.
Öarna i södra delen av Arkipelagen är gröna och prunkande med vita, vittrande klippor och azurblå laguner. I nordväst bryter vassare och mörkare klippor och ödsliga skifferstränder igenom. Arkipelagen domineras av självständiga tempelstäder som Tibor, Naphilion, och Coratina liksom handelsrepubliker som Alberassa och Quorba. Arkipelagens religiösa och politiska centrum är tempelstaden Tibor, medan handel styrs av den mäktiga Tribunalen, med bas i staden Nares. Tribunalen styrs av fem mäktiga handelshus, och många furstar och köpmän står i skuld till dem. Främmande makter som Zorakin i norr, och det Feliciska edsförbundet i öster, stärker sina band till arkipelagen med allianser, förläningar och förbund.

Tribunalen i Nares
Fem mäktiga handelshus - a’Daxio, Byades, Partito, Amilas och Mogger, styr över ägor och handelsleder runt hela kopparhavet från sin bas i staden Nares på ön Daccilo. Sedan Fördraget i Tibor år 542 löser de sina tvister via en gemensam Tribunal, som också förvaltar hemön Daccilo liksom grannön Targero och territorier genom hela arkipelagen. Gillen och borgare i Nares och andra städer kämpar för att hävda sig mot handelshusens dominans.
På dessa öar får ingen handel ske utanför de hamnar och de marknadsplatser som de fem husen kontrollerar. Tack vare den väldiga fyren Cyklopen på den karga ön Tolokfë vägleder tribunalen en stor del av sjöfarten i arkipelagen. Fyren syns på långt håll och visar sjöfarare till Nares trygga hamn. Tribunalens rättsskepp seglar arkipelagen runt som flytande domstolar och handelshusens förlängda arm. Varje skepp för med sig mått och vikter stämplade i Nares.

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https:\/\/i.postimg.cc\/1fcnkJJq\/arkipelagen-uppslag-fb.jpg"}[/IMG2]
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
4,061
Grisodlar'n;n320664 said:
Jag tycker det ser bra ut. Vad betyder de olika symbolerna i faktarutorna?
Det är deras symboler helt enkelt - i båda de här fallen från deras vapensköldar.
 
Top