Nekromanti Inbördeskrig i Soldarn

Targon

Hero
Joined
29 Jun 2000
Messages
1,667
Location
Lund
Håller just nu på att fundera ut en fortsättningskampanj på Sorgernas brunn. Är det någon som vet på vilken sida zoriánordern ställer sig i den Soldiska konflikten mellan hertig Amarro Silversparre och kung Sachsar den vidsynte. Själv antar jag att de ställer sig på rikskungens sida mot den makthungrige hertigen men jag har inte lyckats hitta någon information som bekräftar eller vederlägger detta.
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Jaa. det är en bra fråga, men om du vill göra det intressant kan du skapa motsätningar inom zorianeorden. låt säga att det inre rådet är oense och att zorianeriddare slåss mot varandra. detta blir intressant om en utav rpna är zorianekämpe och får massa olika befallningar. Jag tycker dock att det verkar som stackars Almirro inte har en chans mot rikskonungen. Ett förslag är att låta rpna ställa sig på almirros sida, då blir det mer intressant. Almirro behöver ju inte vara den onde.

"abrakadabra"
 

Firebird

Veteran
Joined
6 Oct 2000
Messages
19
Inbördeskriget i Soldarn kan vara en väldigt intressant kampanj för spelarna. Det är ju roligast om man ställer sig på kungens sida eftersom då tjänar man ju för landets bästa. Sen kan det ju vara kul att tjäna hertig Almiro också.
Det är också en bra idé att låta ordern vara lite kluven annars blir det ju knappt något motstånd.

Ur kaos föds ordning.
 

Gunnar_UBBT

Veteran
Joined
19 May 2000
Messages
74
Glöm inte lite hederlig cloak and dagger också eller vad det kallas. Låt t.ex. hertigen få hemligt stöd från Jargien. Pengar/kunskap eller liknande. Amirro har gått med på att försöka utrota zorianordern tillsamans med samoriläran i utbyte mot Jargiens hjälp. (Huruvida han verkligen vill utrota samoriläran är väl tveksamt, men man kan ju alltid säga så...att konfiskera Zorianorderns rikedomar ser han som ett sätt att betala tillbaka skulderna till Jargien efter kriget mot Kungen). Amirro själv har i hemlighet konverterat till Daak för att försäkra sig om Jargiskt stöd.

För att så split i leden har Amirro lyckats övertyga en makthungrig zorianmänniska i inre cirkeln om att han kommer att göras till envåldig härskare av zorianordern i utbyte mot hans hjälp. Att Amirro egentligen inte alls har för syfte att upfylla detta löfte har han givetvis "glömt" att berätta. Detta splittrar zorianordern i två fraktioner med motstridiga intressen. Något som kan orsaka direkta stridigheter. Åtminstone ser han Zorianordern kommer få mycket svårt att samla sig mot endera kungen eller hertigen. Bara det faktum att han i alla fall inte får dom mot sig gör att arbetet är mödan värt.

Samtidigt "läcker" Amirro information till Asharien om att avgudadyrkan existerar inom zorianordern och höga kretsar bland samorimännen. Denna information ser minst till att kungen får svårt att erhålla hjälp från Asharien i ett stundande inbördeskrig. Med lite tur kan Amirro också övertyga Asharien om han är rätt man att satsa på för att återställa ordningen i landet.

Cirefalierna kan lockas in i kampen med löfte om sänkta tullar på handel och kanske till och med skattebefrielse under t.ex. 5-10 år beroende på hjälp. Hemliga fördrag dras samtidigt upp med Consaber mot löften om att Consaber skall få skapa hemliga flottbaser i Soldarn. Detta för att kunna låtsas vara pirater som härjar mot Cirefaliska fartyg i området.

Släpp in spelarna vart som helst bland detta virrvarr av intriger som dom kanske bara ser 1/10-del av och du skall se att dom får att göra. Hjälpsamheten dom erhåller från människor inom samma organisation kan helt skifta beroende på vem som betalt bäst :gremsmile: Kom ihåg att kungen knappast sitter stilla och ser hur hertigen griper makten. Mängden ryttare i natten på vägarna norrut mot Asharien bärandes hemliga meddelanden och skepp som tyst smyger ur hamnen med släckta lanternor tyder på att något som kommer få marken att skaka är i görningen men ingen vet riktigt vad. Spänningen stiger i Soldarn! Låt nu äventyrarna komma in for the time of their life!!!

/Gunnar

Hmmm...det blev lite mycket det där... Vad säger ni? Något att spinna vidare på. Låter som läge för ett riktigt kampanjspel.
 

Jonas...

Warrior
Joined
4 Jul 2000
Messages
241
Location
Olofström (i Blekinge...)
Låter spännande!

Har du sett att CJS är intresserad av folk som kan skriva schyssta äventyr...? /images/icons/wink.gif

Jonas...
Har (tydligen) slutat med grisar nu...
Synd... började gilla de små liven...
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,226
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Mitt förslag är att du skiter i zoriánordern och skickar Kiaz-tirakerna på Soldarn istället. Orkar inte med skitlandet :)

- Ymir, överdriver lite här, men föredrar faktiskt Consaber
 

Jonas...

Warrior
Joined
4 Jul 2000
Messages
241
Location
Olofström (i Blekinge...)
"föredrar faktiskt Consaber"

Hur kan du göra det...? Har du fått föhandsglutta...? /images/icons/wink.gif

Jonas...
Har (tydligen) slutat med grisar nu...
Synd... började gilla de små liven...
 

Gunnar_UBBT

Veteran
Joined
19 May 2000
Messages
74
Tack för responsen :)

Det vore kul att skriva ett ordentligt äventyr. Men som Krille har påpekat så stiger ju den tid det tar exponentiellt men antalet sidor. Jag tror inte jag skulle ha tid att lägga ner den tid som krävs :gremsmile:. Men visst vore det kul att få jobba heltid på ett sånt projekt!

/Gunnar
 
Top