Nekromanti I begynnelsen...

William_Besario

Warrior
Joined
20 Jun 2000
Messages
261
Location
Borlänge , SWEDEN
Det ela började på julafton '99. Nää, enjentlijen började det typ 2 månader tidijare. Med ett emmabyjje där Sl ade en rollperson, det jela jade inte jeller nåjra tärninjar, SL fick avjöra. Nåväl, i julklapp fick jaj EON boxen av min syster, då förstod jaj verklien inte jur jaj skulle kunan komma i j allt som stod i dessa blöcker, men som jaj nu ser så löste det sej fint. De första RPna körde jaj med 2t6+9, injen ade ett attribut under 16... Senare köte en av mina spelare en kopia Nya Mutant, oc vi ade jätterolit. unjefär nåjon ån sommaren '99 köpte jaj N2, men de första spelmötena blev flopp. Ett lånjt taj SLade jaj EON. Nr jaj började /:an trffade jaj nåjra ny-jamla kompisar som jaj inte aft nåje bra kontakt med, ok plötslijt så blev dom mina bästa polare. Sjlvklart introducerade jaj dom till rollspelensvrld. Jaj fanna att jaj tyckte det var rolijare att spela med dessa oc överjav dom andra ( under STORT buller oc bånj ) efter att dom snackat lite FÖR mycket skit om moi oc mina vänner. Första konevnetet var BSK 18 ok efter det jar det blivit LinCon oc nu senast SydCon, sjlvklart blev alal jttesura nr jaj oc 3 andra sket i att berätta om Sverok bussen dit, men vafan, v vilel ju int att dom skulle vara där. På LinCon fick ja Vikin med alal tillbeör av Sverok oc nu spelar ja detta briljanata spel ( JA SLar för tillället Eon, N2, Vikinj oc D&D 3ED

Klart slut, korv salut!

"The meaning with war is not to die for your country,it's to make the other sonofabitch die for his"
 

Elder Girov

Swordsman
Joined
29 Apr 2001
Messages
547
Location
Zinkensdamm, sthlm
Det var tider, det...

Jag började väl spela ganska sent, typ när jag var 15-16 år. Det var DoD, grisodlar-kobold-stylee. Jag spelade en tjuv (som naturligtvis var alv, de har ju +3 på SMI) med dolk och kortbåge. Jag har för mig att vi kom till en liten by som blev sporadiskt attackerad av svartfolk. Som de sanna hjältar vi var beslöt vi oss, naturligtvis, för att hjälpa till. Vi höll vakt några nätter, och så plötsligt hörde vi ulvar yla i skogsbrynet. Efter en vild strid med tre ulvberidna svartalfer firades vi som segrare av byborna, och resten är historia...

Sedan dess har jag spelat och amatör-SLat, Vampire (båda historievinklingarna), Werewolf, Unknown Armies, CoC (även Delta Green), Mutant (vet inte vilket, det var så länge sedan), Shadowrun och några hemmabyggen. Nästa projekt för mig är att starta en riktig karriär som SL, jag har precis köpt Exalted. Det känns tryggt.

-HNIC- <A HREF="http://www.klan-kuk.cjb.net" target="_new">http://www.klan-kuk.cjb.net</A>
 

CyberJobe

Veteran
Joined
24 Aug 2001
Messages
114
Location
Umeå, Sverige
Jo kärlek är fint, speciellt i rollspel [NT]

Jag älskar min tjejs köttfärssås *mums*

"A bullet in your arm does very little harm, a bullet in your head can make you very dead."
 

Kitzune

Swashbuckler
Joined
4 Dec 2000
Messages
1,808
Location
Karlstad.
Re: Sådär ...

I en KULT-kampanj var en av de kvinnliga elementen tvugen
att hålla för ögonen på hennes nalle så den inte utsattes
för lite pornografiska scener /images/icons/smile.gif

/Alexander Gyhlesten

"Vigvatten: Smidigt diväteoxid"
 

Kitzune

Swashbuckler
Joined
4 Dec 2000
Messages
1,808
Location
Karlstad.
Re: v-v-v-va?

<I>"Pratar vi om en nallebjörn här..?"</I>

Jajamen. Hennes ögonsten som hon var lite överbeskyddande
över. En ganska intressant detalj i det annars så
stereotypiska och linjära äventyret vi körde. Dessvärre
slutade hon spela /images/icons/frown.gif

/Alexander Gyhlesten

"Vigvatten: Smidigt diväteoxid"
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,448
Location
Helsingborg
Re: I begynnelsen... [rätt lång]

När jag var runt 6 så hade min 9 år äldre bror införskaffat ett spel som verkligen kunde få en att drömma bort. Svart omslag på regelboken och schyssta bilder inuti bidrog till att det blev ännu ballare.

Han spelade det mest med mina kompisar och jag fick "bara" vara med i skrivna singeläventyr. Ibland kunde det hända att jag fick vara med och spela "med de stora grabbarna".

När bror min uppgraderade sig till Expert så fick jag ärva den gamla boken. Jag hade ingen att spela med så jag gjorde gubbar på löpande band och spelade med mig själv (stor och pinsam hemlighet).. Mest var det bara 1-2 strider och sen var det slut men jag har faktiskt spelat igenom hela "Svavelvinter" och andra delen av "Mörkrets hjärta" helt ensam.. /images/icons/smile.gif

När jag gick i 5:an fick jag reda på några andra (varav en var min brors kompis lillebrorsa) som också spelade rollspel men inte förrän i 7:an satte spelade jag med dem.
Då kunde jag hela EDD och Gigant utantill...

Och så har det fortsatt. En slutade i spelgruppen, en annan i klassen kom till.. Drog med sig flera.. Drog med en från fotbollen.. Sedan splittrades delar av gänget efter studenten (period på 2 år).

/[color:green]Han</font color=green>, vars bror fick honom att börja läsa Tolkien i 3:e klass
 

NisseHult

Veteran
Joined
9 Sep 2000
Messages
90
Location
Karlskrona
Det hela började med att min kompis hade fått SRR i födelsedagspresent. Vi hade ingen aning om vad det hela gick ut på, men klurade snart ut att man kunde skapa karaktärer och monster med det. Vi hade hejdlöst roligt med Snormonster (jaja. Vi var 11-12 år gamla), Tyrannosaurus Rektum och dylika monster. Sen tröttnade vi.

Ett par år senare skulle min storasyster till en kompis och jag undrade om jag fick hänga med. Naturligtvis fick jag det. Döm om min förvåning när de drar fram en bunte häften som det står "Mutant" i stora bokstäver på...

Jag spelade en helparanoid muterad hamster som reflexteleporterade sig vid minsta skymt av fara, och kånkade runt på en eldkastare. Ironiskt nog var det han som räddade spelgruppen när de höll på att bli uppätna av en intelligent köttätande växt. När min hamster hamnade i den (teleporteringen gick till slumpmässigt bestämda platser) svepte han med eldkastaren, teleporterade igen och kom ut nära dörren, där han kunde se den brinna up i ett eldhav, de andra karaktärerna lubbande mot friheten.

Jag var såld. :)

Men fick inte chans att spela igen förrän flera år senare.

Då blev det Vampire, Werewolf, Changeling, CHampions, GURPS, BESM, Trinity, Aberrant, Nova (en kompis eget rymdrollspel), och nu Exalted och snart Adventure!

Där mina spelare kommer att möta den ondskefulle, neurotiske tyske vetenskapsmannen Doktor Von Goethe, och de kommer även att möta den märkliga, bortglömda afrikanska stammen Ginkgo Biloba, beskyddare av Mokele M'Bembe och även de sista ruinstäderna från Atlantis... :)

"Ursäkta, har någon sett en fem meter hög hund springa förbi?"
En RP i en av mina krönikor.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
j-j-jaså!

Så du pratade om hennes rollperson.. Då blir det ju lite mer intressant. Ahh, det låter riktigt fascinerande och sprött vackert (Själv är jag fascinerat av det som är sprött vackert så.. äh. /images/icons/crazy.gif) till skillnad från den småflummiga situation det hade inneburit om det var på riktigt. (Spelaren höll för ögonen på sin nallebjörn)



/Arvidos Magus- Too cool for public safety!\
 

Vindhand

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,253
Location
Stockholm
Re: j-j-jaså!

Själv tyckte jag det lät rätt sött, att sitta och spela Kult med sin nallebjörn i famnen. (-:

Mjo, om inte annat ger det ju Krille rätt när han klagar på att folk har snuttefiltar i Kult :)
 
Top