Nekromanti Hmm

Rafterman

Veteran
Joined
16 Dec 2002
Messages
7
Jag har precis köpt det nya Drakar och demoner och förtår inte ett jävla piss. Om hur man sätter ut stridskapacitetspoäng eller färdighetspoäng. Är det meningen att man bara ska ha tex 8 så kallade fp att sätta ut på alla möjliga färdigheter. Jag förstår inte heller vad som menas med attack 1234 parering 1234. Detta verkar suga mot dom andra spelen. <img src="<<GRAEMLIN_URL>>/frown.gif" alt="" />
 

]:)

Veteran
Joined
11 Mar 2001
Messages
51
Location
Borås
Om du inte fattar nått så läs igenom det en gång till testa lite så svårt e de inte å komma igång å jag tyckte inte de va svårt å förstå visst en del grejer blev fel i början å vi kan inte alla regler än men det funka å DoDv6 är ett av de bässta spel som jag spelat iaf annars kan du ju sälja de.
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Sånt där är inte alltid så lätt när man är en nybörjare, men vet du vad? Det är inte så viktigt! När jag köpte mitt första Drakar och Demoner för 12 år sedan (oj!) missförstod vi väl ungefär 60% av reglerna (vissa missförstånd lever fortfarande kvar) men det gick urbra att spela i alla fall. Gör bara som du tycker att det borde vara, förr eller senare kommer du in i det hela, och då blir det lättare att lära sig.

Hoppas bara att någon som kan spelet (jag kan inte den nya versionen) dyker upp och ger dig ett bra svar på dina regelfrågor också, så att du fortsätter hänga på det här forumet!
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,704
Location
Värnhem, Malmö
Att höja en färdighet med ett kostar så många poäng som står i färdighetstabellen. Hur mycket en färdighet kostar beror dels på hur svår den är, dels på om den är en yrkesfärdighet eller inte. När man kommer upp på högre nivåer kostar också färdigheterna mer, det ser man i en tabell i början av kapitlet.

Attack och parering 1-2-3-4 är helt enkelt hur många attacker och pareringar man har i en runda. till exempel kan man ha Attack 1 13, Attack 2 7 och Parering 1 10, om man blivit mer erfaren. Det innebär att man i en runda först gör en attack med FV 13, parerar en attack med ett FV på 10 och sedan kan göra ytterligare en attack med FV 7. Alltså kan man få möjlighet att, om man strider mot en person med färre pareringar än man själv har attacker, göra attacker motståndaren inte kan parera. Från början delar man ut de stridskapacitetspoäng man fått på de olika attackerna och pareringarna.
 
Top