Nekromanti Hjälte dödar hjälte.

Boridus

Veteran
Joined
13 Mar 2004
Messages
106
Tjo!

Har en liten fråga. Vår kampanj som vi spelar för närvarande har gått endel framåt så vissa av gruppens medlemmar har fått bra i rykte.

Om en hjälte dräper en annan hjälte, hur påverkar det hans rykte anser ni? Dvs får han ökning, hur mycket?
 
G

Guest

Guest
Jag skulle säga att förutom de extra rykte han får för att döda en person (vilket man borde få iallafall om det görs öppet) så borde han få ärva hjältens rykte (med modifikationer beroende på hur långt från sina hemtrakter han befinner sig) med specialicering Hjältedräpare.

/Zorbeltuss who do not have enough heroes to go around the playergroup even.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
m en hjälte dräper en annan hjälte, hur påverkar det hans rykte anser ni? Dvs får han ökning, hur mycket?
Jag skulle först fundra på vad det är förs slags hjälte vi pratar om här. Är det en god hjälte som dräper en anann god hjälte så kan det bli lite klurigt, speciellt i det området där han blev dräpt. Tror at de i det området blir rätt så sura. Så där så skulle jag nog tänka mig att deras rykte får sig en rejäl törn.
Å´andra sidan så är det en god hjälte som dräper en "hälte" som kansek är ond så får man kanske sg en liten upåtsving när det gäller ryktet

/ Johan K, som svammlar lite lätt här.. =)
 

Boridus

Veteran
Joined
13 Mar 2004
Messages
106
Just den hjälte jag tänker mig i den här situationen kommer ifrån Damarien och har precis dräpt en Soldisk hjälte. Eftersom Damarien (och hjälten till viss del, tro 9) följer Daak tron så har nu den Soldiska lärans följeslagare fått för sig att dräpa honom. Därför lär det komma fler situationer där hjältar dräper hjältar.

Alla är ju hjältar eller antagonister, det beror ju bara på vilken sida man står på :gremwink:
 

Exx-racer

Veteran
Joined
13 May 2007
Messages
5
Jeg har latt rykte øke uansett. Helten blir jo mer kjent selv om han har drept en god helt. Hvorvid ryktet snur fra positivt til negativt er jo en annen sak.
 

wallahad

Swordsman
Joined
25 Jan 2006
Messages
469
Location
Norsjö
Enl min mening bör han få en liten del av den andra hjältens Rykte. Inte hela.
Däremot ska man nog också lägga till en specialisering benämnd som den man dräpte. På det sättet kommer sättet man vann på att spela en stor del i hur ens rykte utformas.

Har inte sett något sådant men jag anser att rykte bör följa färdigheternas utveckling. Att få rykte 10 och vara känd i sin lilla del av ett land är rätt lätt. Medans att få ryckte 15 och vara känd i hela sitt land är lite svårare.
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,713
Location
Värnhem, Malmö
Jag skulle säga att ryktet ökar med halva mellanskillnaden. Så om en anonym stråtrövare (Rykte 5) slår ihjäl Herr Ivian (Rykte 30) så höjs stråtrövaren rykte med (30-5)/2, eller 12 (avrundat nedåt). Om Herr Ivian däremot slår ihjäl stråtrövaren ökar hans rykte inte alls, eftersom han förväntas göra sådant innan frukost ändå. På detta vis får det större effekt när en föga känd person gör något, eftersom det är en större sensation.

Däremot bör det nog alltid finnas en ryktesbonus för att slå ihjäl kända personer. Kan tänka mig att Rykte alltid minst ökar med 1 när man har ihjäl någon med ett Rykte på 15 eller högre.
 

Boridus

Veteran
Joined
13 Mar 2004
Messages
106
Det där lät som en riktigt bra idé. Men om vi låtsas att det är två jämnbördiga (ryktesmässigt) hjältar då?

Om Herr Ivian skulle möta någon med rykte, 25-35?
Eller om en annan hjälte med rykte 15 möter någon med likvärdigt, säg 13-17 i rykte. Hur skulle du behandla det?

Annars gillar jag idén om att om en med ett lågt rykte har ihjäl en mäktig fiende, så bör han ju få ett enormt uppsving i sitt rykte medans den kände som sagt, förväntas göra det...
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Att använda Bobbys förslag, men införa minimiökning på dödade hjältens rykte delat på 5 eller så (vet inte vad som är rimligt) så länge dennes rykte är minst 10 (eller annan, rimlig summa) borde väl lösa problemet?
 
Top