Nekromanti Hjälp mig hitta heavy metal/death-punk!

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,902
Location
Ludvika
Jag håller på att skriva bakgrunden till en karaktär till Mutants & Masterminds som på "fritiden" är gitarrist i ett punkband.

Jag skulle behöva förslag (gärna med länkar till Youtube, har inte spotify) på riktigt hård, skräpig punk! Gärna av tjejband då det är vad min karaktär är med i!.

Ju hårdare ju bättre! Jag behöver inspiration, men är helt obekant med genren!
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,182
Location
Borås, Sverige
Här är lite andra förslag... Visserligen klart åldrade så inte så hårt med dagens mått mätt men mer Heavy metal över det. Och svårt att slå det som du fick tips om innan.

Mean Streak - Roadkill

Warlock - 3 minute warning

Eller lite mer klassisk Heavy metal:
Girlsschool - Yeah right
the Runaways - Cherry Bomb Två av medlemmarna här har ju haft ordentliga karriärer efteråt: Joan Jett och Lita Ford.

Edit: Får ju inte glömma gruppen svenska gruppen Drain eller Drain S.T.H. som de även kallades Drain - Crack the Liar's smile

/Ulfgeir
 

PAX

Jordisk Äventyrare
Joined
16 May 2000
Messages
3,105
Location
Tindalos
Rymdhamster said:
...på riktigt hård, skräpig punk!
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/T2UA-7Q3ncU"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/T2UA-7Q3ncU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,902
Location
Ludvika
En timme senare och jag är helt såld och dessutom lite småförälskad. Gossow FTW! Dessutom tror jag att jag nu har kartlagt min karaktärs punk bands utveckling:

Började någon gång runt 15/16 i samma stil Girlschool. Fortsatte till något i stil med Drain och sedan till Ministry under de fortsatta tonåren för att landa någonstans i Arch Enemy nu vid ca 23 års ålder.

Massor av inspiration och en nyupptäckt genre för mig =)
Tackar och bockar! Fler tipps är alltid välkomna om ni har några!
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,021
Location
Sthlm
Alltså, amerikansk punk är ju inte riktig punk (riktig punk handlar om att man kommer från England och att allt är skit där), men att ingen har nämnt Destillers ännu känns som så pass mycket fel att jag måste slänga in en livevideo på sick of it all.
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yIH0YLw1LFk"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/yIH0YLw1LFk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
 

Gamgolfi

Veteran
Joined
5 Jun 2011
Messages
142
Location
Borås
Rymdhamster said:
på riktigt hård, skräpig punk!
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/L8TAMYNxfaI"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/L8TAMYNxfaI" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
 
Top