Nekromanti Hjälp att bygga vidare på vår kampanj.

Pirog

Veteran
Joined
3 Jun 2003
Messages
94
Location
Växjö.
Nu har gruppen äntligen fått tag på Neotech 2 igen. Dessutom behövs det mer aktivitet i denna delen av forumet.

Kampanjen ska vara en spännande och actionfylld thriller i bästa 24-anda. Ballast hade varit om man kunde dela upp den i kortare äventyr för att verkligen få TV-serie-känslan över kampanjen.
Kampanjen är redan inledd för att få fart på spelandet och jag kommer dra en snabb resumé här och presentera huvudkaraktärerna. För tillfället befinner dom sig i Japan men jag har inga problem att låta dom hamna i andra länder. Helst ska karaktärerna knytas ihop, inte nödvändigtvis till en jättefast grupp, men iaf med samma mål, där de helst ska ha någon gemensam nämnare som får dom att fortsätta arbeta tillsammans.

Robin spelar en japansk yrkesmördare som jobbar för en internationell organisation utan officiellt namn. För tillfället i Japan för att ta hand om två kontrakt.

Olof spelar en hacker som dels är skyldig till diverse större intrång men även har en hederlig sida där han jobbar med mjukvara åt företag och myndigheter. För tillfället i Japan, dels för att han har flytt från Los Angeles sen ett år tillbaka och dels för att han nu jobbar med ett säkerhetsprogram åt en myndighet med amerikansk frontfigur vid namn Neil Scott.

Jakob spelar en japansk gangster och inbrottstjuv. För tillfället i Japan för att, tja, han bor där.

Edvin spelar amerikansk livvakt som för tillfället befinner sej i Japan för att han jobbar åt Neil Scott.

Det som har hänt hittills är att en eldstrid bröt ut på ett hotell efter ett möte mellan Neil Scott och Olofs karaktär angående jobbet. Edvin gjorde sitt bästa i att skydda Neil Scott som vid avslutat spelmöte satt i sin limo påväg till safehouse. Edvin upptäckte och oskadliggjorde även en läcka, en förrädare bland livvakterna.
Robin befann sig också på hotellet med ett kontrakt på den vietnamesiske yrkesmördaren som var där för att döda Neil Scott, men tog sig ut därifrån så fort han lyckats nergöra vietnamesen.

Allt avslutades med att Edvin och tre fortfarande pålitliga livvakter kom underfund med att dom kanske inte kan lita på resterande 8 vakter som befinner sej i Neil Scotts konvoj påväg mot safehouse. Därför är de nu påväg för att hinna dit före dom och ta Neil Scott därifrån från fler eventuella förrädare.

Robin har, efter vietnamesens död, avklarat sitt första kontrakt och är påväg att möta upp Jakob, förklädd till gangster, för att delta i deras attack mot en vietnamesisk gangsterboss - en gangsterboss som råkar vara Robins andra kontrakt.

Olof befinner sej i limon tillsammans med Neil Scott och hans ärliga, eller icke ärliga livvakter.

Gemensamma nämnare listade:
- Neil Scott. Edvin är livvakt, Olof gör ett jobb åt honom.
- Olof och Robin känner varandra sen Los Angeles. De var med i samma problematiska situation där. Har däremot haft dålig kontakt det senaste halvåret i Japan.
- Vietnameser. Robin har kontrakt mot vietnamesiska gangsters i Japan, dels yrkesmördaren som nu är död och dels en gangsterboss. Jakob är i ett rivaliserande gäng som mer än gärna ägnar sin tid åt att göra livet jävligt för vietnamserna.

Där har ni nog det mesta sammanfattat. Notera att samtliga karaktärer befinner sej i Tokyo.
Vad kan man göra för spännande fortsättning av det här? Vem kan bli huvud-antagonist? Någon redan presenterad eller en helt ny aktör? Neil Scott? Ledaren över livvakterna som även han befinner sej i limon?
Vad ska själva målet bli? Försvara Neil Scott som sitter på något vilket är en risk för samtliga karaktärer? Eller kanske en räddning för dom?
Vietnameserna, hur kommer dom in i bilden?

Hjälp mej bygga detta till nåt coolt, så kan jag skriva om vad som redan skett till ett mer ingående äventyr så kanske vi kan sätta ihop allt till en kampanj som kan spelas av andra grupper i landet?

En sista notis ifall ni ska slänga in nåt här. Vi spelar väldigt lowtech. Mer avancerat än idag med lite cybertech, men det är nästan osynligt, förmodligen bara special grupper inom militären eller avancerade terrorister som besitter det. Antar att man kan jämföra det lite med Metal Gear Solid med lite nanoteknik, exoskelett och sånt.

Shoot!
 

Shepel

Veteran
Joined
24 Jul 2007
Messages
30
Location
Borlänge
Nu kanske det här är lite sent svar.. (vet ej om ni har spelat vidare eller inte).
Men jag har lite tips du kan slänga in som kan skapa lite mer spel/problem för spelarna.

1. du kan slänga in lite poliser som börjat udreda sen skottlosningen på hotelet (eller tidigare, om dom utrett de olika gängen), dessa poliser kan börja komma lite nära som kan bli lite obehagligt för vissa spelare. De kan även vara koruppta, vilket gör att antingen spelarna eller vietnameserna kan ha köpt dom. Om du känner dig lite elak kan sända in en dödspatrull som tycker att de olika gängen + spelarna har gått för långt. :gremelak:
Interpol kan även ha fått upp spåret på hackern eller lönnmördaren...

2. Ett rivalisernade företag kan utnyttja situvationen och försöka själa åt sig lite mjukvara i kaoset. Dom kan då använda våld eller mer diskreta metoder.

3. Vietnameserna kan ha kommit åt ledaren för livakterna (eller andra livakter) genom utpressning/ hot mot familjen, och då fått dom att hjälpa vietnameserna istället.

4. Ett tredje gäng kanske tar tillfället i akt och anfaller de två gängen i hopp att vinna lite mer territorium eller slå ut konkurensen.

5. en journalist har fått nys på vad som händer och hoppas få ett scoup genom att utreda och rapportera händelserna.

6. lönnmördaren kan få ett sista minuten uppdrag som han måste lösa samtidigt som han sköter sitt sista kontrakt... tex. en person som befinner sig hos vietnameserna får inte dö, som han utan att bryta sin förklädnad måste skydda...

här har du några tips du kanske kan ta nytta utav.
 
Top