Presentation Hej! Jag heter Johan

Jocher games

Veteran
Joined
12 Jun 2020
Messages
9
Jag har sedan några år tillbaka lagt en massa tid på att utveckla spel vid sidan av mitt lönearbete. Min moniker är Jocher Symbolic Systems (JOCHER kommer från JOhan CHristoffer ERiksson) och jag publicerar mina verk på itch.io. Huvudsakligen så gör jag rollspel men har gjort ett kortspel som en kan testa på screentop.gg.

Spel som jag gjort:
  • A one in a million chance at adventure - ett spelsystem som är en sorts hyllning av och till Discworld och Sir Terry Pratchetts skapelse. AOIAMCAA har en rad extramaterial och moduler, exempelvis äventyrsmodulen The murder of Dommick Kolchak eller The creation of belief som lägger till mer regler för magi-tunga äventyr.
  • Control - ett setting-agnostiskt system som bygger på att behålla kontrollen i pressade situationer, systemet anser jag vara inkomplett, men avsiktligt så. Tanken är att en kan ta Control och remixa eller forma om för att skapa spel runt och med Control.
  • Dreams of fire from void - ett rituellt samberättarspel där en genom regler väver en gemensam saga, helst sittande runt en lägereld (det går bra utan också men blir lite mindre effektfullt).
  • Zombitaire - ett solo-kortspel där en spelar en överlevare i en zombieapokalyps. Avsikten är att skapa en fysisk produkt vid något skede, men än så länge behöver spelet lite mer visuellt arbete nedlagt på sig innan det blir aktuellt. I dagsläget kan en spela det på screentop.gg om en vill.
Spel jag arbetar på just nu:
  • Oceania 2084 - Ett rollspel baserat på George Orwells bok 1984. Systemet är en kraftigt modifierad version av Control. I dagsläget är det någon vecka ifrån första speltestet och grundsystemet är i ett relativt färdigställt stadie.
  • The Ideals (ännu inte upplagt på itch)- ett brädspel där en som spelare är en ideologi som försöker bli mainstream. Det är ett klassiskt worker placement strategispel, där både ens handlingar och ens resurser kommer från kort som en har på hand eller i spel. Tanken bakom det är att i viss mån förklara eller resonera kring politiken så som den ser ut idag.
  • Sen jobbar jag även vidare med samtliga redan publicerade saker, men på lite lägre växel.
Om en bortser från allt det där med vad en gör och så så bor jag i stockholm och jobbar på gotland med att lära ut speldesign och grafisk design. En hel del pendlande har det blivit genom åren. Jag är också en mycket politiskt intresserad person men håller mig helt utanför parlamentarismen.

Jag spelar någon gång i veckan och då är det oftast oneshots för att testa nya saker. Ur varselklotet, Kult, Mutant, Burning Wheel och Mörk Borg är titlar jag återvänder till.
 
Last edited:

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
10,789
Location
Stockholm
Top