Nekromanti Hej! Jag heter Janne

Mariner

Veteran
Joined
5 Jan 2016
Messages
16
Hej!
Jag heter Janne & bor ett par mil norr om Göteborg & är som jag har förstått när jag läser igenom flertalet av inläggen bara en i mängden av alla "gamla" Rollspelare & likväl så har jag passerat 40 strecket för några år sedan...

Jag har själv tänkt många ggr. att det hade varit kul eller jag Vet att det skulle vara det att få spela lite igen & då helst det spel som jag la mest tid på förutom Drakar & Demoner nämligen "Nya" Mutant 2089 vilka jag har kvar grundboxarna till plus lite äventyr osv.fortfarande & där jag försöker komplettera med tre böcker/häften som jag saknar till Mutant & det kommer jag att lägga upp en annons om snarast det blir möjligt.

Får se vad detta medlemskap här på forumet leder till men ett är säkert & det är att dom åren som jag lade ner på att spela just Rollspel har satt ett permanent avtryck i mig & det lär inte försvinna heller, så jag ser fram emot att få läsa många av inläggen & uppdatera mig igen framöver & förhoppningsvis så kanske det blir dom där tre häftena också!
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,786
Location
Göteborg
Välkommen tillbaka till hobbyn! Det har hänt väldigt mycket på rollspelsfronten det senaste decenniet. DoD och Mutant i all ära, men jag skulle rekommendera att ta en titt på nyare spel. Utvecklingen av nya system och spelstilar har gjort att det idag finns massor av olika sätt att spela rollspel på och även om vissa tycker att de gamla spelen håller så finns det andra som, när de upptäckt de nya spelstilarna, finner att de fått en nytändning.
 

Mariner

Veteran
Joined
5 Jan 2016
Messages
16
Tack skall ni ha för välkomnandet!,
ang. nya Rollspel så är det garanterat väldigt mycket som har hänt under åren (Jösses...Det är ca. 20 år sedan jag spelade senast!!.) & det är en del av vad jag kommer lägga tid på framöver här på forumet med att få lite bättre koll på, jag är väldigt intresserad för tillfället av att titta lite närmare på Mua & Mutant år noll & har beställt regelboken till Mutant år noll precis, som man säger för att få lite mer kött på benen.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,786
Location
Göteborg
Mariner;n139699 said:
Tack skall ni ha för välkomnandet!,
ang. nya Rollspel så är det garanterat väldigt mycket som har hänt under åren (Jösses...Det är ca. 20 år sedan jag spelade senast!!.) & det är en del av vad jag kommer lägga tid på framöver här på forumet med att få lite bättre koll på, jag är väldigt intresserad för tillfället av att titta lite närmare på Mua & Mutant år noll & har beställt regelboken till Mua precis, som man säger för att få lite mer kött på benen.
Kul! Just M:UA är ju, åtminsone rent regelmässigt, ett väldigt konservativt rollspel och det fungerar ungefär som de gamla spelen, så där kommer du nog att känna igen dig. MÅ0 är lite mer "modernt" (jag vill inte lägga ett värde i det ordet, men du förstår vad jag menar) och klassas väl till det vi brukar kalla "neotrad". Med risk för att skrämma bort dig med terminologi:

Trad = Traditionella rollspel
Neotrad = Rollspel som gör ungefär samma sak som traditionella spel, men med inflytande från nyare tankegångar och spelsätt
Indie/samberättande/story games/dirty hippie games = Spel som är mer annorlunda och fungerar på andra sätt, ofta mer inriktade på gemensamt berättande och drama. Saker som avsaknaden av spelledare, smala och specialiserade system, gemensamt spelvärldsskapande och sån't. Vi är ett gäng i Gårda i Göteborg som kör lite sådana här spel semiregelbundet och har dropin-princip, så vi spelar enskilda spel med de som dyker upp, så är du nyfiken är du supervälkommen att komma och prova på.
 
Top