Nekromanti halvalv den perfekta..

mr colt

Veteran
Joined
27 Jun 2001
Messages
144
Location
uppsala\sverige
DoD6 om du har den så kan du kolla tex inga minus på grundegenskaper, jag har ett par kobolder som älskar den rasen för att jag sa att de inte hade några minus på grundegenskaperna
 

Perenna

Swordsman
Joined
5 Apr 2001
Messages
655
Location
Göteborg
Då skulle jag vilja påpeka att alven och kanske människan är mer 'koboldiga' än halvalven.

Om vi jämför halvalven och alven med en människa, så ser vi att halvalven faktiskt har -1 på STO och +1 på SMI, medan alven har -1 på STY, +1 på SMI, -2 på STO, +1 på SPI och +1 på KAR. Alltså har alven, halvalven och människan precis lika många poäng i snitt på grundegenskaperna.

Vad som gör alven och människan bättre än halvalven är att alven och människan faktiskt får bonusvärden på några färdigheter, vilket halvalven inte får. Halvalven har i och för sig nattseende, men det har alven också, utöver alla färdighetsbonusar. Detta gör alven till 'den bästa rasen', medan halvalven och människan kanske hamnar på ungefär samma nivå (nattseende kontra färdighetsbonus).

Så... Du kan hälsa Dina spelare att Du blåste dem, och att ALVEN är den mest 'koboldiga' rasen! =)
 

Antraxe

Veteran
Joined
30 Sep 2001
Messages
101
Location
Umeå
Vilken ras som är bäst beror ju helt på vad man vill köra med för typ. Även om dom inte har några minus har halvalven inte så mycket i plus heller. Om man vill vara en krigare tillexempel så är ju en dvärg bättre.
 

Perenna

Swordsman
Joined
5 Apr 2001
Messages
655
Location
Göteborg
Dvärgar är korta, tjocka och håriga... <img src="/images/icons/oink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Nerf

Veteran
Joined
15 Oct 2001
Messages
7
Tja i DoD 91 är ju halvalv absolut bäst... +2 i smi & +1 i kar kostar 15 BP i min grupp bestod gubbarna 85% alltid av halvalaver..... men efter ett tag så tröttnar man ju förstås... :gremsmile:
 

Aeüolén

Veteran
Joined
7 Oct 2001
Messages
38
Ja till viss del, men de är också fruktansvärt tuffa, giriga, starka och allmänt coola också har de tuffa yxor <img src="/images/icons/grin.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Gummibarchen

Veteran
Joined
11 Oct 2001
Messages
7
Kanske bäst, men verkligen roligast??
Vad trist ni verkar ha om ni väljer ras efter vad som är bäst för just det yrket ni har valt..

Eller har jag fel?
 
Top