NYHET GothCon 2022 blir verklighet

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
10,838
Location
Stockholm
Så här skriver GothCon precis på Facebook:

GothCon XLV blir av på Hvitfeldtska i påsk!

Idag har staben i Föreningen GothCon beslutat att gå vidare med ett fysiskt konvent i påsk, då de tidigare restriktionerna har hävts.
Arbetet med att göra klart detta med arrangörer kommer att starta omedelbart och vi räknar med att kunna öppna anmälan till besökare den 21 februari.

Vi vill vara helt ärliga med att säga att det inte kommer att bli ett konvent precis som vanligt. Vi räknar med att göra det i mindre skala och det är ännu inte bestämt exakt hur många lokaler som kommer att vara aktuella, men det finns möjlighet för oss att skala det lite efter behov. Men Hvitfeldtska blir vårt nav, precis som förr.

Det kommer också att påverka vår nivå av service mot er besökare och det är ännu inte klart om vi kommer att kunna erbjuda t.ex. sovsalar eller matservering i år. Staben arbetar för fullt med att reda ut alla dessa frågetecken så snart som möjligt.

Vi har fått många glada tillrop från er besökare under den här processen. Ett enormt stort tack till er alla, det har varit bränslet som har drivit oss i staben framåt den sista tiden. Vi får många frågor kring vad man kan göra för att hjälpa GothCon. Här kommer därför tre konkreta saker som kommer att vara till stor hjälp för att hjälpa oss kunna genomföra GothCon inte bara i år, utan även i framtiden.

1. Föranmäl dig!
I år är det viktigare med föranmälningar än någonsin. Att föranmäla dig hjälper oss enormt, både planeringsmässigt som ekonomiskt. Inget verktyg är bättre när det hjälper vår planering så att vi kan se till att lokaler, café, schemaläggning osv blir så bra som möjligt.

2. Hjälp till!
Vi har tappat personal är vi inte har kunnat genomföra fysiska event på så länge. All hjälp är enormt uppskattad och värdefull, faktum är att bristen på personal är vårt största hinder just nu. Allt från personer som vill arbeta enstaka pass för att få tillbaka en del av sitt inträde, till att engagera sig i staben och arbeta betydligt mer för konventets framtid behövs mer än någonsin. Hör av dig till personal@gothcon.se om du är det minsta intresserad.

3. Sprid ordet!
Bjud in dina vänner. Sprid eventet på sociala medier. Ta med folk du spelar med och gör påsken till spelets helg. Att nå ut till alla om att vi kommer att köra ett fysiskt konvent i påsk, med kort varsel, kommer att hjälpa oss mycket.

Vi återkommer snart igen med mer info om GothCon XLV och vad vi kommer att bjuda på. Det kanske inte blir som det alltid har varit, men det blir ett GothCon i år.

Tack.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,881
Location
Helsingborg
Klart man skall dit.
Nej tack. Det kommer liksom bli en storspridar event, det är en oundviklighet med så många människor från så många olika delar av Sverige. Även om man har tre doser och COVID har blivit mindre farligt så har man fortfarande flera nära familjemedlemmar med nedsatt immunförsvar.

Så mitt svar på "Tänker du besöka Gothcon i år?" är ett massivt "Fuck no".
 
Last edited:

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
3,301
Jag ska arra Eon. Ett försök att göra ett extremt otypiskt Eon-scenario. Ingen strid, inget utforskande, inga monster och svärd.

Istället ska vi försöka få en teater att rulla. Premiär om en vecka. Kan vi lyckas med det? Dekor ska målas, rekvisita framställas, pjäs repeteras, snyltare stoppas, ekonomi fixas fram, och mycket mer. Vill kyrkan censurera pjäsen? Vill de nyligen sparkade skådespelarna ha sina jobb tillbaka? Räcker pengarna till både dekormålarna och hantverkarna som renoverar lobbyn? Hur ska det gå?

Den som spelar Eon på GothCon får se.
 

Daniel

Swordsman
Joined
7 Apr 2009
Messages
471
Härlig nyhet! Jag kommer i sämsta fall bara ta en promenad på konventsområdet och i bästa fall delta i något coolt rollspelsäventyr!!
 
Top