Nekromanti Gotham Sopranos

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Om någon behöver en idé att göra ett rollspel utav så kan jag säga att jag just fick en rätt cool snilleblixt som någon kanske kan vara intresserad utav.

Rollspelet skall utspela sig i en mörk stad som i mångt och mycket liknar Batmans Gotham City. Det ska vara gargoyler på fasaderna, en massa skumma bakgator och så vidare. Man skulle till och med kunna kalla den "Filth City", "Corruption City" eller "The -bad- Apple" eller något som känns tillräckligt hårt för att ge extra tuff stämning åt spelet.

Nå, precis som i Gotham så finns det ett knippe nattliga hämnare i den här staden. De är mörka, de är fåordiga och de är hängivna utdelare av smockor till alla som valt brottets bana.

MEN! Det här rollspelet handlar inte om dem, utan spelarna gestaltar istället själva -skurkarna-. Inte småbusarna alltså, utan de stora baddarna. De ska vara skurkar i samma stil som Gotham City's Jokern, Two-face, Fågelskrämman och Gåtan m.m. -alltså ofta sinnessjuka och med diverse märkliga egenheter och egenskaper.

Alla bossar har s.k. "Quirks" som man väljer från en stor lista, så man kan till exempel plocka på sig "Vanställt Ansikte: Han är cyklop efter en olycka med radioaktivt avfall", "Mental Begränsning: Han kan inte förstå någon annan synpunkt än sin egen" och "Förståndslöst Raseri: Han hatar allt som ursprungligen varit en helhet men som sedan delat sig i två". Okej, då har vi fått fram skurken "One Track Mind" som blivit cyklop efter en otäck olycka och som därefter blivit helt inställd på att allt måste vara på ETT sätt, hans sätt och saker som delar sig i det förhatliga talet två är han aktiv motståndare emot.

[color:blue]"Visste ni att man delar atomer? Det gör de, och denna förhatliga uppdelning ligger bakom det som hände med mitt ansikte!!! Nu vill styrelsen på min gamla arbetsplats dela upp Nuclear Corp i två separata företag för att frigöra tillgångar och minska administrativa kostnader, så hörde jag det sägas på Nyheterna...

Det stämmer. Klockan 11:11 i morgon skall det göras åtskilliga nedskärningar på den administrativa avdelningen. Ungefär en centimeter från hjässan tänkte jag att vi skulle lägga snitten, hä hä hä!!! -Och vad ska hända med de ansvariga cheferna, undrar ni? Tja, deras löner har redan farit upp i taket, det låter väl passande att de själva följer med? Mwa ha haa! Ett tryck på röda knappen här bara, så får jag min hämnd, hämnd HÄMND!!!

-hlick-

höh? Fungerar det inte? Va? Den här sladden har ju någon ryckt av! Var är mina underhuggare förresten? De var ju här för en stund sedan?"</font color=blue>

osv...

Nå, det balla är att bossarna inte bara är bossar som planerar brott och är dumma, utan de har också familjeliv att tänka på, som i Sopranos!!! Alla rollpersoner är till att börja med villkorligt dömda och måste gå och prata med en psykolog då och då (gruppsamtal med de andra rollpersonerna), och livet hemma kan nog vara minst lika problematiskt som det i den undre världen. Att tampas med tonårssöner som tycker internetpornografi är intressantare än hur man tillverkar sprängmedel kan ju irritera den mest godhjärtade förälder!

Bossarna i staden har välutvecklade kontaktnät och umgås ofta med varandra i skumma lokaler där de planerar gemensamma brott och personliga angelägenheter. [color:blue]"Hörde ni det senaste? Lord Astma har åkt in på akuten! Jäpp, han råkade tydligen stoppa eldkastarcigarren i munnen och siktade med en vanlig kuban på Latexpojken i den misslyckade bankkuppen i helgen... Han har ju alltid haft halsbränna, men du ska se honom nu... Jösses..."</font color=blue>

Då måste man visa respekt för den undre världen och besöka honom med lite blommor och dylikt...

Jag vet inte riktigt hur man skall spela spelet, men jag tänkte mig faktiskt en lurig spelform ungefär som i Pookafiktum. Let's face it; Batmanskurkar deltar inte i olika "äventyr", det är ju de som står för all dramatik i staden. Sedan kan de glömma att vinna spelsessionerna, det är ju alltid nattens hämnare som vinner och skurkarna slutar alltid på hispan.

Så utgången är klar från första början, rollpersonerna kommer alla skickas till spelets motsvarighet till Arkham Asylum när spelet är slut. Nå, när de väl är där kommer en av dem koras till "Överkuckun på Gökboet", och det är alltså det som är målet med spelet.

På vägen dit skulle alltså intriger, psykologsamtal, kupper och diverse vardagliga situationer avlösa varandra i ett hejdlöst tempo. I ena sekunden står man och håller en galen monolog om hur man skall hälla kemikalien Fnitterolja i stadens vattenreservoar, i nästa sekund frågar spelledaren en annan spelare (med psykologröst) "...och dagen därpå hittade du alltså The Giggler blåslagen utanför Comedy Club's entré med en svart silkeshandske på bröstet? Hur kändes det?"
"Jag kände -hämndlystnad- förstås, din dynghåriga subba!"
"Vad sa du?"
"Jag sa att jag upplevde det som en hemsk tystnad förstås, en tyngd svår att rubba."
"Ah, ja, det måste ha varit jobbigt"

osv osv. Scenbyterna skulle antingen ske på spelledarens intiativ, men det kanske vore roligt om man inte hade någon spelledare utan satt med någon sorts spelkort på handen, och genom att spela ut vissa kort så påverkade man handlingen i vald riktning och kunde ge någon annan ordet. Typ, när jag väljer "Glömt frugans födelsedag?!" så kan jag ge ordet till valfri spelare som då får gestalta sin vanliga roll medan jag då iklär mig rollen som dennes bättre hälft och får skälla ut honom efter noter. Övriga spelare kanske kan blanda sig in i situationen genom att spela ut kort i samma serie, men till slut blir det iaf den stackars bossen som får välja ett nytt scenkort och fortsätta handlingen i någon ny riktning. Kanske ska han ta rollen som "Nattens Hämnare" och förstöra planerna för medspelaren som håller på att gasa ihjäl besökarna på stadshotellet?

---

Detaljerna kring denna spelform orkar jag inte ens tänka på, men det kanske låter lockande för någon annan?

Det låter ju onekligen kul.

/Rysling
 

LGS

Veteran
Joined
24 Feb 2002
Messages
88
Location
Hindenburg
jag tror att jag tar idén... men är det nån som vill hjälpa till.....

och om jag ska få bestämmma måste ju super hjältarna oxå få vara med!

Jag skippar korten!

/images/icons/frank.gif/images/icons/devil.gif/images/icons/witch.gif/images/icons/alien.gif/images/icons/scream.gif
 

Muggas

Hero
Joined
16 Nov 2001
Messages
1,015
Location
Stockholm
alltså, jag fattar inte vad du får alla superinspirerande, orginella idee'r ifrån... jävligt intressant och banebrytande!!
 

smaffy

Hero
Joined
24 Jun 2000
Messages
950
ASTUFFT!!! /images/icons/smile.gif

jag kommer att tvinga mina kompissar att spela det med mig om du bygger klart det!

idén att man har en annerlunda, dåtids-dialog (vad gjorde du sedan då? vad kände du då? etc) är ju underbar!

diggar det stenhårt.. skriv ner det! låt det inte bli en tanke bara...
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Håhåjaja.

Jag får väl skriva lite jag själv också, fast jag inte har mycket att tillägga.. Jag tror ju trots allt på erkännaden.. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

En mycket mysig och välbalanserad mix: Detta försöker inte vara ett Ultimat Rollspel, och detta är dess styrka, iochmed den avslappnade attityden som uppstår. Tycker jag då alltså. En massa subtila kryddningar ger en lagom ljummen och angenäm soppa.

Och du.. Jag testar med att ha "användarlisten" till vänster nu, så jag ser varje gång du byter bild.. Passa dig! <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>


/Arvidos, byter till en mer avatar-vänlig bild ett tag.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,491
Location
Helsingborg
Ett intrigerande humorspel?

Jag vet inte, passar inte riktigt min spelstil.. Ställer stort krav på spelledaren.. Att kunna hitta på de "scener" som du skrev, visst.. Det är enkelt när man sitter och skriver, men när man är spelledare så får man verkligen anstränga sig på förarbetet för att kunna aktivera alla samt ha koll på allas familjer och kontakter och kunna vara beredd på spelarnas konstiga påhitt.. Detta kanske låter som något man bör göra i alla rollspel men jag tycker det låter mer krävande till det här..

Att inte ha någon spelledare tror jag skulle vara ännu värre.. Alla passar inte som spelledare pga. tystlåtenhet eller initiativlöshet eller absolut ingen vana att spelleda.. Det skulle resultera i att bara de som vågar ta för sig är med i spelet..

"...utan satt med någon sorts spelkort på handen, och genom att spela ut vissa kort så påverkade man handlingen i vald riktning och kunde ge någon annan ordet."
Här tyckte jag det hela verkade intressant.. Man skulle kunna göra det till ett historieberättande kortspel.. Det är lite nyskapande..

~Skulle visserligen kunna göra Munchkin till historieberättande kortspel om [color:448800]Han</font color=448800> satt och pulade lite
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Re: Ett intrigerande humorspel?

"Här tyckte jag det hela verkade intressant.. Man skulle kunna göra det till ett historieberättande kortspel.. Det är lite nyskapande.."

Skaffa Once upon a time.
 
Top