RECENSION Goblin slayer: Goblins crown recension

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,229
De första 24 minuterna är bara en sammanfattande ihopklippning av serien vilket är… Oacceptabelt? Men det går lätt att hoppa förbi så jag tänker bara låtsas att det inte är där.

Goblin Slayer accepterar en quest om att åka till ett berg och döda goblins (och rädda en adlig äventyrare). Han tar med sin grupp och äventyret är igång! På plats upptäcker de att den förra gruppen äventyrare misslyckats på grund av den största synden man kan begå i Goblin Slayer: Att ha dålig logistik! De upptäcker också att en ny typ av goblin har dykt upp och att goblinsen dyrkar en gud! Är det så att goblinsen börjat lära sig och utvecklas?

-Planerna och fällorna känns sjukt mycket som D&D som det faktiskt spelas.

-Actionen är lika blodig, spännande och brutal som i serien.

-Kontrasten mellan Goblin Slayers fungerande äventyrargrupp och den betydligt mer dysfunktionella föregående gruppen äventyrare är kul.

-Fanservice scenerna med bara de kvinnliga karaktärerna är sjukt onödiga.

-Goblin Slayer (och hans grupp) har faktiskt haft karaktärsutveckling som inte förminskar karaktären. Vilket jag inte trodde de skulle klara av! Men grejer som att han mycket mer försöker ta hänsyn till folks känslor även om han inte är bra på det och att han fattar lite mer när någon skämtar är snyggt gjort.

Överlag känns det som att spelledaren har köpt en modul och det är vad som äventyrarna spelar igenom här. Ett kortare stopp innan nästa kampanj/säsong börjar. Med en faktiskt längd på bara runt en timme nytt material är det här som ett extra långt fristående avsnitt. Se det om du vill ha mer Goblin Slayer!
 
Top