Gillen, skrån och sammanslutningar

afUttermark

Swordsman
Joined
17 Oct 2011
Messages
602
( tänker att här kan man lägga in sina bästa idéer på just det där skrået, som man tycker är extra ballt och stämningshöjande)
Häktesmakargillet i Yverne leds av mästermakerska Ylvadrill de Cium och är ett det främsta gillet runt Kopparhavet som har tagit tillverkningen av hyskor och hakar till en ny nivå. Deras guldhyskor (från guldet i Gwondel Legius bäckar) pryder Solvakten i Ekeborgs tabarder. Gillet ligger i en ständig fejd mot Knappmakarna i Pendon.

Äventyrs förslag 1 Ylvadrill de Cium betalar äventyrarna med guldsand från Gwondel Legiu att ta knappmakaren Vaggdar den synske i Pendon av daga. Vad hon inte vet är att guldet inte är från bäckarna utan en nedsmält dödsmask från ett alviskt tempel. Och alla som rör guldet jagas av Lyrandrii och hennes alvkrigare.
 

afUttermark

Swordsman
Joined
17 Oct 2011
Messages
602
I Staden Os hamnkvarter ligger en pampig byggnad i svart sten. Det är Milarnas Gille. På Kopparbergens sluttningar växer koppartallen och av den görs ett mycket speciellt träkol. Detta kol utgör basen vid alkemiska och pyrografiska ritualer liksom vid smidande av magiska ting. Förr var det enbart dvärgar involverade i denna handel men nu sköts den till mestadels från Staden O och från Milarnas Gille. Man har försökt att odla koppartall på andra platser än Klagg och Nordanskog men med klent resultat. Endast de djärvaste skogshuggarna och äventyrarna beger sig in i dessa oknytts förbannade skogar för att hugga och frakta kopparfuru till Staden O. Men belöningen för mödan är enastående. Gillet betalar gull för koppartall men betalar i blod med dem som försöker lura på dem annat virke.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
4,030
Grymma gillen och härliga äventyrskrokar. När kommer kampanjen om guldrushen till Gwondel Leigu! :)
 

afUttermark

Swordsman
Joined
17 Oct 2011
Messages
602
Länge var Brölsångarnas gille från Marzouk, Kopparhavets skickligaste dimbemästrare. Med sina dova toner och bröl kunde kaptener lotsa sig fram i den tjockaste av dimma, för alla fartyg av rang bar en Brölsångssyster som stillade dimfasorna med sina sånger.
Men den zorakiske alkemisten och lurvirtuosen Anxbar av Ereno har på senare tid och mycket tack vare skickliga instrumentmakare i Fristaden tillverkat koppartutor. Som om än inte stillar monstrum i dimman men dock varnar andra snedseglare om närhet och avstånd till skeppen i dimma.
 

afUttermark

Swordsman
Joined
17 Oct 2011
Messages
602
Mästerfärgare Bertram Bellaroq sliter sitt hår. Den hemliga ingrediensen till lystern i hans blå tyg är slut. Han har provat allt, blått blod från adeln, alv, anka och svartalf men ingenting annat än gallan från orch får pigmentet att gifta sig med tyget. Och nu är det slut, de två orchkadavren i källaren är tömda på minsta lilla gnutta. Hans kontakter i stadens rättsväsende gör gällande att inga orcher går att uppbringa i denna landsända. Kontakterna i hamnen är lika skrala. Hur kan orcherna vara slut, mästerfärgaren förstår ingenting.

Äventyrs uppslag Som tur är har han en kusin som är äventyrare kanske kan denne och hans "muntra" band ställa upp och införskaffa ett dussin orcher, gärna paltar.
 
Top