Nekromanti Funderingar

Netzach

Veteran
Joined
21 Jan 2003
Messages
71
Location
Malmö
Har några funderingar kring några begrepp:

-Vad är en android? Snackar vi helrobot eller människomix (cybertech och biotech)? Har en enhet total AI med känslor och hela kittet? Och vad avses med en cyborg? Definitionerna av dessa begrepp tenderar att variera med källan.

-Vad är vektorjet? Får uppfattningen att det är ett svävarfordon som glider omkring på luftkuddar typ Harrier. Har den kapacitet jämförbar med en helikopter?

-I cybertechavsnittet står det att pansarplåtar inte orsakar några avdrag på TO eller FÖR. Ska pansaret därmed betraktas som flexibelt och smärta appliceras som vanligt?
 

eNo

Veteran
Joined
20 May 2002
Messages
117
Location
Falun, Dalarna
Androider & cyborgs

Androider är syntetiska människor som han i Alien/s/ och Blade Runner. Enligt min uppfattning kan de både ha och sakna känslor beroende på vad de är tänkt att de ska göra. Alla androider är dock förbjudna.

En cyborg är en männsiska som ersatt flera korppsdelar med cybernetik som Motoko Kusenagi i Ghost in the Shell. Det är svårt att saga var gränsen går mellan en "uppgraderad människa" och en cyborg. En cybernetisk hand? En hel arm? Hela kroppen?

Hoppas det hjälpte!
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
"-Vad är vektorjet? Får uppfattningen att det är ett svävarfordon som glider omkring på luftkuddar typ Harrier. Har den kapacitet jämförbar med en helikopter?"


Exactamundo!
Några tänkbara skillnader är dock att den har högre maxhastighet och att personerna som står under den inte mår så värst bra om har hamnat på fel fläck (dvs i jetströmmen).


"-I cybertechavsnittet står det att pansarplåtar inte orsakar några avdrag på TO eller FÖR. Ska pansaret därmed betraktas som flexibelt och smärta appliceras som vanligt?"

Ja du... Bra fråga. Förstärkt kranium är i alla fall till 100% att betrakta som stelt pansar. Jag brukar sedan beteckna underhudspansar som flexibelt och den tyngre pansarplåten (på bröstkorg och mage) som halvstel.
Fast den sista kanske borde betraktas som flexibel den också? Det låter i alla fall väldigt vettigt när du säger det.


/Naug
 

Rage

Veteran
Joined
7 Feb 2001
Messages
64
Location
Borlänge
Jag tycker att eftersom ordet pansarplåt används så låter det som att skyddet är hårt och stelt. Alltså ingen smärta. Däremot kanske man ser lite skum ut när man går genom en scanner på en flygplats och har en stor plåt runt bröst/mage.
 
Top