Nekromanti FTL är inte längre soft-science fiction

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,372
Location
Helsingborg
How NASA will build its very first warp drive

Dvs, de har i alla fall teoretiskt sett kommit på hur man ska kunna färdas till t.ex. Alpha Centauri på bara några veckor. Eller var som helst för den delen.

Vilket puntar FTL drift från "medelsoft science fiction" till "ganska hård science fiction". Det är dock fortfarande ganska mycket på theorycrafting nivån.
 

Ond bråd död

Swashbuckler
Joined
22 May 2000
Messages
3,014
Location
Härnösand
Coolt. Men behövde de inte nåt exotiskt material som typ hade negativ massa eller nåt? Har för mig att det inte var så länge sen de kom fram till att det inte behövdes fullt så mkt dock. Men kan man tillverka detta på jorden?
 

Petter42

Swordsman
Joined
10 Jun 2009
Messages
635
Location
På väg ut ur den bokstavliga garderoben.
Nja, man har vetat ungefär hur man kan göra det i teorin rätt länge, men man har konstaterat att det krävs ungefär sinnessjuka mängder energi. Mer energi än vad hela jordens massa kan uppbåda. Anti-massa, svarta hål och superfusion används flitigt inom sci-fi för att uppnå dessa energier, men det är inte nödvändigt... tekniskt sett skulle man kunna använda vindkraft, men... lycka till med det.
Den stora grejen är en snubbe kom på hur man kunde minska energin väsentligt. Det är fortfarande väldigt stora mängder energier, men det är inom trovärdiga ramar. Exemplet han själv nämnde är ungefär energin från 750kg massa, vilket är jämförbart med mänsklighetens nuvarande elkonsumtion under ett år.

EDIT: ITER är ju planerat till 2020, och fusion är ju tydligen framtiden. Ergo börjar framtiden 2020.

/Petter ser fram emot det.
 
Top