Nekromanti Fråga.

Aborado

Veteran
Joined
7 Jun 2000
Messages
37
Location
Borås...nåväl en bit utanför.
Varför har många av de sabriska städerna baracker även fast de ligger långt ifrån en tilltänkt front mot thalaskerna. En stad som t.ex. Elara kan väl knappast tro att ett slag kommer stå i närheten och de vill väl knappast släpa med sig baracken dit de ska om det t.ex. blir Colonan. Vore det inte bättre om soldaterna får riktiga kaserner såsom stadsvakten i consaber verkar fått.

/Ashaslättens betvingare
 

WolmerX

Warrior
Joined
22 Jun 2000
Messages
365
Location
Göteborg
De är säkert där för att tjäna som reservbaracker utifall thalaskerna ockuperar de mer frontnära städerna.

/Anders
Partiledardebatter KAN vara intressanta
 

Oceanliner

Warrior
Joined
18 May 2000
Messages
273
Location
Jönköping
"Varför har många av de sabriska städerna baracker även fast de ligger långt ifrån en tilltänkt front mot thalaskerna"

För Thalaskernas taktik går ut på att avancera så jäkla fort man bara kan och snabbt säkra nya områden. De har genom historien bevisligen nått mycket långt söderut i Consaber...Creten fungerar ju t.ex. som ett fösvar för de södra provinserna. På grund av Thalamurs enorma krigsmakt bör man ta dem mycket på allvar.

Så varför flyttar man då inte trupperna till gränsen mot Colonan...tja är kanske lite jobbigt att försörja alla soldater på ett ställe + att Tahalskerna kanske kommer på ett sätt att ta sig över bukten och kittla Consaber lite i sidan...

- Jonas
 

O.J

Veteran
Joined
21 Jun 2000
Messages
85
Location
Falun
Man måste se skillnaden mellan dataspel och lite mer realistiska saker. En krigsmakt ska tränas, utrustas och försörjas. Ett nät av militärförläggningar över hela landet ser till att den militära logestiken flyter fint och att man kan ställa upp välutbildat folk på slagfältet. Speciellt om man tänker sig att thalamurs armé är större änn consabers, då har väl dessa ett intresse av att vara bättre slodater för att ha en chans att vinna.
Sedan är ju consaber ett feodaliserat land, landet är uppdelat runt den militära makten, d.v.s riddarna och deras folk.

You´ll take my life but I´ll take yours too
You fire your musket but I´ll run you through
 

Aborado

Veteran
Joined
7 Jun 2000
Messages
37
Location
Borås...nåväl en bit utanför.
Hmm vet inte riktigt ifall det har med frågan att göra. Min fråga var varför en del städer bara har tillfälliga baracker(som nästan endast används i fält) även fast ett riktigt slag förmodligen aldrig skulle stå i närheten av staden. Jag förstår att man behöver ett nät av militärförläggningar men varför bygger de då inte upp fasta kaserner och riktiga områden för träning, så fruktansvärt nära inpå kan väl inte ett krig ligga att man räknar med att militären skall ut i fält och användningen av kasernen i staden då försvinner? Och i så fall borde de ändå ha användning av kasernen efter kriget.
Möjligt är ju dock att de inte hunnit bygga några än...

/Ashaslättens betvingare
 
Top