Forumspel: Rutland

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,485
Ni valde… 4! Och via Furste Majks avgörande röst valde ni B.

Den Djupa prästens vattentank flyttas in i tornet som brukade tillhöra hov trollkarlen. Han gör någon sorts rit på… Hebreiska? Kanske var det grekiska? I alla fall, direkt efteråt märker folket att grödorna växer bättre och barnadödligheten går ner. De nyfödda barnen är ovanligt stora och friska… Allihop har djupt gröna ögon som påminner om havet… Så det verkar gå bra!

Statyn förintas, när hammarna träffar den ylar onda andar ut och flyr åt alla håll. Tur att äventyrarna inte tog upp den ur templet!

Påven kallar in den där tjänsten fursten blev skyldig honom när den heliga fisken blev utsedd till biskop. Det är dags för korståg! Vem ska Fursten dra ut i korståg mot?

1: Turkarna som ockuperar Jerusalem. De är teknologiskt, vetenskapligt, kulturellt, teologiskt, filosofiskt, numerärt och militär överlägsna på alla sätt. Men, liksom, Fursten har ju Gud och ett magiskt svärd på sin sida! Vad kan gå fel? Om Fursten vinner (stort OM) så kommer det dock ge prestige, pengar, politisk makt, kyrkans gillande och folkets kärlek.

2: De fruktansvärda magikerna och kannibalerna i Vinland. De bor på den mörka kontinenten från vilken svart magin strömmar in i den civiliserade världen. Så det är farligt, men ni vet att de också är rika som troll!

3: Thule, de avlägsna nordliga länderna där vilda män och kvinnor fortfarande offrar till de gamla gudarna i fruktansvärda tempelstäder så som Uppsala! I alla fall de som inte gått och blivit protestanter. Medan de är vilda och aggressiva är deras teknologi skit och de är dåligt organiserade. Men de är också fattiga, vad ska man ens plundra? Deras ruttna grönsaker? Deras loppiga pälsar? Kyrkan och folket kommer gilla det dock.

4: Vampyrerna från bortom skogen! Den dekadenta adeln är blodsugande demoner som härskar över arméer av de levande döda och fruktansvärt förtryckta livegna. De har pengar och det är en massiv PR vinst att kriga mot dem, men det finns en stor chans att armén kommer att dra hem sjukdomar såsom pest och svart lunga till Rutland.

Äventyrarna har hittat en magisk ring som ger dem en önskning! Vad ska äventyrarna önska sig?

A: Magiska vapen som låter dem dräpa monster i templet!

B: En karta över templet som låter dem navigera förbi farliga områden.

C: Beskydd från templets korrumperade inflytande som kommer hindra dem från att förvandlas till monster eller drivas till vansinne lite längre.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,439
Varför bekämpa den mindre ondskan? Dags att ta itu med det förbannade templet och dess ursprung. Katullus beskyddar oss

2C
 

Majk

Veteran
Joined
7 Nov 2020
Messages
118
Härligt med stora friska yngel och bra jobbat med statyn.

Då är det dags att hämnas på mörkerkontinenten.
2C
 

Gerkub

Gelékub
Joined
8 Mar 2021
Messages
1,319
Bra PR att slåss mot vampyrer! Hoppas bara att det inte är en sån önskan som på ett ironiskt vis vänds mot en och biter en i röven.
4C
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,485
Ni valde… 2 och C!

För de modiga korsfararna har det gått 10 år när de återvänder från Vinland, men i Rutland har bara en enda dag förflutit, tid och rum när det kommer till den mörka kontinenten fortsätter vara sönder. Korsfararna kommer hem segerrika! Flera av Vinlands magikerkungar och deras arméer av kannibaler har fallit. Fursten själv har varit den avgörande faktorn. Med sin till synes omöjlig styrka, som han haft sedan han återvände från Jerusalem under havet, och beväpnad med det svårt magiska svärdet hackade han personligen huvudet av magikerkungarna innan han trampade deras juvelprydda troner under sulorna på sina stövlar.

Rutland är nu ett skinande exempel i hela kristendomen på hur korstågande ska gå till! Påven har själv sagt offentligt att ingen monark är så nära himlen som fursten Majk! Rutland är rikt med silver från Vinland och hundratals slavar arbetar nu på kolonier där.

Vad ska Fursten beordra att kolonierna ska användas till?

1: Gruvor! Rutland måste vara ännu rikare och att hamstra silver är vägen till den rikedomen. Låt hedningarna arbeta sig närmare Gud under marken.

2: Tobak och socker! Rutland måste vara ännu rikare och handel med sådana dyrbara varor är nyckeln. Låt hedningarna arbeta sig närmare Gud i den brännande solen!

3: Krydor! Skicka in så många som möjligt i den monster, sjukdomar och förbannelse fyllda djungeln på jakt efter nya typer av peppar. Det är osäkrare än Tobak och Socker men de potentiella handelsvinsterna är ännu större!

4: Kristnande! Målet måste vara att rädda så många själar som möjligt och det görs genom att inte arbeta Vinläningarma till döds. Skicka präster och munkar som missionärer. Går det bra finns en chans att en av Furstens släktingar kan bli nästa Påve!


De sju modiga äventyrarna ledda av Johan den Mäktiga fortsätter, ostörda och okorrumperade av templets fasor! Men snart stöter de på en fruktansvärd best i djupet. Besten är som ingen varelse de sett tidigare, en enorm orm, hundratals famnar lång, beklädd med fjädrar, som andas eld! Vad ska Johan och hans följe göra nu?

A: Försöka hacka av ormens huvud! Inget kan leva utan ett huvud!

B: Försöka rycka loss bestens vingar, tvinga den att slåss på marken där dess sort hör hemma.

C: Kasta sig in i monstrets gap för att hacka sig ut från insidan och döda varelsen där dess fjäll inte kan skydda den
 

Gerkub

Gelékub
Joined
8 Mar 2021
Messages
1,319
Åh så gott med tobak och socker. Jag ska röka och trycka i mig bakelser tills jag spricker som besten efter den har svalt Johan den Mäktiga.
2C.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
3. Kryddor till maten är smaskens.
C: låter som det vettigaste säkraste sättet att bemöta sånna monster med. Precis vad jag tänkte föreslå👍
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,439
Så många krafter vi har släppt loss på jorden. Tänk hur många vi fler vi kan släppa loss om vi gräver för djupt!

Vad gäller Quetza...öh..ormen så känns det väldigt naturligt att låta sig sväljas.

1C
 

Majk

Veteran
Joined
7 Nov 2020
Messages
118
Vi ska gräva, djupt och innerligt. Mer rikedomar och mer mörker ska vi ha i vår värld!

Jag lyssnar på mina rådgivare. De är rikets spjutspets, dom bästa av dom bästa!

1C
 
Top