Forumspel: Rutland

obak

Hero
Joined
17 Jul 2013
Messages
1,216
Hon har bolat med en av Satans lydiga tjänare och dessutom med denne avlat ett demonyngel! Det är såväl Gudi behagligt som en ett uttryck för Hans Nåd att enbart halshugga henne. Pinhus, offentlig skam och slutligen den renande elden på bålet är egentligen det enda rättmätiga straffet för det hon gjort.

Har hennes familj någon form av skam eller gudskärlek i kroppen förskjuter de henne och ber om förlåtelse och bot för egen del. Annars kan Ers Nåd nog få stöd från såväl kyrkan som de andra baronerna för att beslagta deras gods och ägor.
-Alpenhûtte! Vi hade ju en häxpanik för tre vintrar sedan och ekonomin har ju precis börjat återhämta sig! Du vet ju att pöbeln lätt spårar ut när det börjar pratas svartkonst och häxeri. Eller vill du äta gädda till julbordet i år igen?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,834
Ni valde 5!

Oäktingen skickas till klostret trots protester från Furstens fru och problemet är ur världen. Både hon och hov trollkarlen verkar mer försiktiga med att dra på sig Furstens vrede.

-Trollkarlen insisterar fortfarande, trots det som kommit fram om hans förehavanden i det furstliga sovrummet, på att om hans hemliga projekt finansieras så kommer det verkligen sätta Rutland på kartan!

-Gruppen bönderna som dyrkar utanför kyrkan har växt. Nu har de börjat översätta bibeln till vad det nu är för språk fattiga människor talar som varken är franska eller latin! Rykten säger att biskopen har börjat anställa legosoldater för att driva ett litet korståg mot dem.

-En grupp äventyrare hävdar att det finns en hemlig skatt under den gamla kryptan. De ber om pengar till utrustning för att kunna utforska kryptan i utbyte mot en del av alla skatter de hittar.

Vad ska Fursten göra nu?

1: Finansiera äventyrarnas expedition.

2: Skicka soldater för att jaga iväg äventyrarna från Rutland innan de kan störa gravfriden i den gamla kryptan.

3: Ge trollkarlen en massa pengar ur statskassan till det hemliga projektet.

4: Driv trollkarlen i exil.

5: Skicka soldater för att avrätta de allt mer protestantiska bönderna.

6: Se till att biskopen inte bygger en privat armé.
 

Frederik J. Jensen

Thoughtful Dane
Joined
16 May 2014
Messages
212
Location
Stockholm
Högtärad Furst, får jag rekommendera att ni strax läser upp på er Machiavelli? Ni får verkligen inte våra så karg med avrättningar. Inget ger mer respekt och kontroll än lite hänsynslösa halshuggningar av dina närmaste.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,193
Location
Uppsala (Umeå)
Ers Nåd! - uppstudsiga bönder kan era knektar alltid skingra, men en beväpnad biskop i sin borg riskerar ni att aldrig kunna bli av med. Ryck tänderna ut prällen nu innan det är försent. 6
 
Last edited:

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,351
Statsfinanserna behöver tillskott! Med bättre förutsättningar i skattkammaren kan hans majonäs finansiera både avrättningar, egna legosoldater och alla möjliga hemliga projekt. Friskt vågat, hälften grottkrälat.

RÖST: 1
 

Arrikir

Swordsman
Joined
14 Jan 2019
Messages
517
Location
Uppsala
Vi vet inte vad som finns i den gamla kryptan, lika bra att ta reda på det, så det inte kommer upp och blir jobbigt sen. En Knug måste kunna sova om natten. Dessutom är äventyrare förbrukningsvaror och leder expeditionen ingenstans så blir vi av med dem istället. Win win

Röstar på .1
 

obak

Hero
Joined
17 Jul 2013
Messages
1,216
Hm, läskunniga bönder är ju ett hot mot arvsadeln, men bra för borgerskapet.

Välbeväpnade biskoppar är ju bara farligt om adeln sluter sig samman mot Fursten, en uppstudsig prelat kan man ju hantera. Det är ju bara ett knappt års väntan på att svälta ut honom ur borgen.

Trollkarlen och äventyrarna, nja, kasta pengar på charlataner med dubiös moral slutar ju sällan väl, om det inte gäller kollonisationsföretag.

Äventyrare är dessutom bara ett ord för uppviglare. Vi minns väl alla vad som hända gamle Lord Schwartul 'Jungfrustymparen' Kinderfresser? När den där uppviglaren Fandor Ljusbringare och hans multietniska band av avskum lade sig i hans affärer?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,834
Ni valde 1!

De flesta av äventyrarna kom tillbaka från kryptan! En saknar en arm men det är bara den vänstra. De snackar en massa om att de med hjälp av utrustningen Fursten finansierade besegrade vad de kallar ”Benkonungen och hans skelettriddare som stod redo att erövra Rutland" men det låter som nonsens. De har i alla fall med sig en enorm hög guld och ett svårt magiskt svärd till Fursten, så jackpott!

-Trollkarlen insisterar fortfarande på att om hans hemliga projekt finansieras så kommer det verkligen sätta Rutland på kartan! Han antyder att hans projekt ska återskapa ett underverk från Fjärran Östern.

-Gruppen bönder som dyrkar utanför kyrkan har växt ytterligare. De sprider översatta Biblar och har börjat ledas av någon vid namn Jon Hus som talar om revolution mot ”den grymma överhögheten”. Biskopen har hyrt in Svenska (för deras grymhet) och Tyskar (för deras skicklighet) legosoldater för att döda dem, deras familjer, deras vänner och deras husdjur.

-En lustig narr med flera komiska åkommor och/eller lyten besöker Rutland för att roa de rika, vackra och bildade.

Vad ska Fursten göra nu?

1: Håll en fest till narrens ära för att locka akademiker, alkemister och poeter till Rutland.

2: Koka narren i olja för att hindra moraliskt förfall hos adeln.

3: Ge trollkarlen pengarna äventyrarna hittade till det hemliga projektet. (Det kommer alltså inte påverka statskassan).

4: Driv trollkarlen i exil.

5: Skicka soldater för att avrätta de allt mer beväpnade och radikala protestantiska bönderna.

6: Stoppa biskopen från att fortsätta bygga en privat armé.

7. Liksom, svinga runt det svårt magiska svärdet och se om något händer?
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,560
Eller, det kanske är dags att göra något åt det fullskaliga hussitiska religionskriget som är på g.

6

If you can't beat them, join them.
 
Top