Nekromanti Flera äventyr med Nekromantiker handling

Sauron90

Veteran
Joined
26 May 2005
Messages
151
funderade på att göra flera äventyr med Nekormantik handling

antiningen att spelarna är med i en dibukult och sickas ut av ledaren (blev inspererad av en av sidorna lång bak i boken vandöda och nekromantik)

eller att en av spelarna är en nekromantiker som söker odödlighet. och dom andra är som någon slags hjälpredor

har någon annan provat det här? funderar på vilka yrken dom andra ska ha tänkte då på ideen det finns ett antal bestämmda karaktären (kanske bestämmda eller så gör spelarna dom men jag bestämmer yrken)

om någon annan har provat något liknande hur gick det?
 

Avslagen_Cola

Warrior
Joined
14 Oct 2005
Messages
390
Location
Skokloster
Jag har provat två olika typer av rollspel med nekromantiker, dock ingen genomtänkt nekromankampanj än.
En grupp innehåller en nekromantiker som inte tror på Dibuk och som ser nekromantin som en vetenskap. Han har varit tvungen att dölja sin nekromanti för de andra i gruppen tills nyligen då han visade att den inte alls behöver vara ondskefull. En annan i gruppen är nu hans lärling. De spelar "vanliga" äventyr som Jarla och snart Sorgernas Brunn.

I den andra gruppen är det en riktigt ärkenekroman som är Dibuktroende och hela köret. De andra är en helig krigare inom Dibuk och en apotekare som är lärling till nekromanen. Snart kommer även en Dibukpräst att ansluta sig. Den gruppen spelar oftast mörda-i-Dibuks-ära-äventyr ungefär.
 

Aeon

Warrior
Joined
10 Apr 2002
Messages
207
Location
Ekerö, Stockholm
Vi körde något liknande,

vi hade tre magiker och en vampyr; en nekromantiker, en eldmagiker och en demonmagiker och vampyren.

Det nekromantikern gjorde var att försöka återuppliva lik, han lyckades en gång. Detta var innna nekromanti & vandöda och vi körde efter de knappa riktlinjerna som vi kunde hitta (inspirerades mycket av elementvarelserna). Det hela var på en grisodlar nivå, men som sagt lyckades han återuppliva ett lik, som sedant blev bränt, mosat, hugget i två men fortsatte leva genom äventyren.

Den stackars vandöda sitter fortfarande fastkedjad vid en nedbränd gammal stuga någonstans i Colonan, stugan var deras gamla laboratorium som förstördes enligt fummel tabellen i magiboken, enda och sista gången vi körde med den.

Det dåliga med nekromanti & vandöda tycker jag är att nekromantikerna är på en helt annan nivå än elementmagikerna vilket är lite tråkigt. Dom borde vara på samma nivå.
 

Svart_ohyra

Veteran
Joined
10 Aug 2005
Messages
36
Location
Blåbärsskogen
Men nekromantikern kan inte elda ihjäl en hel skara mäniskor :gremtongue:
Inte med en enda besvärjelse iaf..
Alsta 4e gradens pyro
Besvärjelse 4e gradens eld förstärkt med fjärde gradens Areaeffekt och vipps ett åtta meter stort eldhav. visst så behövs iaf minst 4 kongelat för att göra areaeffekten.. men alla magiker kan väl lite i alkemi och har kongelera :gremsmirk:
vipps så räknar vi lite matte, 8m * 8m =64m i kvadrat .om man möter en liten här så kan man iaf döda och skada 10-64 fiender beroende på hur nära dom är. sen tror inte jag dom som är kvar är så villiga och anfalla magikern óch hans gäng.


//elvis tycker nej till eldbollar och ja till eldhav ^^
 

Avslagen_Cola

Warrior
Joined
14 Oct 2005
Messages
390
Location
Skokloster
Jag tycker att nekromantin är väldigt bra som den är, men en elementarmagiker kan ju faktiskt göra permanenta elementarer av väldigt låg rang om han vill, vilket kan bli ett par styckna i slutänden.

Det blir en magnitud på 8 per rang som elementaren ska ha om den ska vara permanent.... lite drygt kanske, men det funkar.
 

Sauron90

Veteran
Joined
26 May 2005
Messages
151
ja det här med vetenskaplig nekro är ju intresant för då behöver dom andra spelarna inte anpassa sig för mycket efter honom
 

ikaros

Warrior
Joined
4 Jan 2005
Messages
210
Location
Göteborg
wooosh (eldhav)

Eld är beröring och när man utökar areaeffekten så befinner sig magikern i mitten, så visst, ingen lär anfalla magikern och dennes anhang, men mest för att magiker och dennes anhang reduceras till en liten askhög...
:gremlaugh:
 
Top