Nekromanti Fjärrskådning

Baron Marak

Swordsman
Joined
6 May 2001
Messages
521
Location
Piteå
I Mystik & Magi står ett kapitel rörande spådom och drömtydning. Men spådomar slår inte ofta in, inte helt, utan möjligtvis att det är en av de många händelser som inträffar.
 
Joined
1 Oct 2002
Messages
926
Location
Lund, Skåne
Tja, det finns ju ett orakel utanför tiban, han kanske är till någon hjälp. Men se upp, om du svarar fel på hans gåta, så anfaller han utan nåd.

Om du menade regler för framtidstolkning, så kan jag tyvärr inte hjälpa dig.

Mvh Victor Palm...

...Som dricker rekorderlig päroncider och käkar chokladmuffins.
 

smaffy

Hero
Joined
24 Jun 2000
Messages
950
se upp för småkassa spelledare om du ska göra en siare dock :gremtongue: endel sl's förstår inte hur de ska få spådommarna att hända..

olika sätt för en SL att hantera det på: (?)
1) svara alla spådomsförsök med "du kommer att bege dig ut på en lång och farofylld resa", något som nästan alltid stämmer för rollpersoner.
2) ge ett luddigt svar på vad som kommer att hända i framtiden och om det råkade bli ungefär som spådomen sa så säg att rollpersonen lyckades, annars säg att rollpersonen misslyckades (ignorera alltså alla tärningsslag och låtsas att de betyder något)
3) om spådomsförsöket lyckas berätta något som kommer att hända frammöver i äventyret. annars hitta bara på något humbajumba.
4) om lyckat: hitta på något humbajumba. använd sedan ditt mästerliga spelledande åt att skapa en situation där humbajumbat inträffar.

en kombination av 3 och 4 är alltid bäst. 1 och 2 är astråkiga lösningar. och snälla, gör att spådommen faktiskt slår in på ett sätt som inte alltid är hemskt för rollpersonerna (något som lätt händer för SLs som inte gillar att rollpersonerna ska kunna sia!)

ooh. hur man spelleder siande är MINST lika intressant som hur reglerna för det fungerar!!!!
 

chaosdragon

Veteran
Joined
19 Apr 2003
Messages
4
Location
Norrköping
Joro, när spelarna tror att de slår in så slår dem in... kan måla upp en bild i en dröm och spelarna tyder den efter bästa förmåga och ser till att springa till rätt plats... annars så slår dem inte in...
 
Top