Ingredienser 90 st:
2 dl olja
500 g strösocker
2 hg margarin
2 msk vaniljsocker
6 kkp vetemjöl (ca 550 g)
2 tsk hjorthornssalt
Så här gör du:
Blanda olja och socker. Rör sedan i margarinet samt sedan de andra ingredienserna. Låt degen vila kallt till nästa dag. Rulla till kulor som lägges på plåt. Lägg inte alltför tätt.
Grädda i 175-200 grader 15-20 minuter.
Kladdkaka
6 Portioner
2 Ägg
3 dl Socker
100 g Smält Smör el margarin
1 dl Vetemjöl
4 tb Kakao
Tillbehör
Vispad grädde
Blanda mjöl & kakao. Vispa ägg & socker poröst, tillsätt det smälta avsvalnade smöret & mjölblandningen. Smöra & bröa en form med avtag bara kanter, häll i blandningen. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader.