Nekromanti Faraonen skriver LoL: DEgenerering

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Svarte faraonen har bra drag i sina trådar så jag ämnar att skapa lite förvirring och på samma gång få lite hjälp med LoL.

Den senaste veckan har det smällt till ordentligt i skapandet av LoL. Mycket tack vare att Kattskon backade mig med en kickstarter och på så vis kickstartade mig.

I Lorder och Lodisar finns fyra stycken Levnadsbanor.

* Rännsten & Bakgata
* Krog & Busliv
* Vildmark & Skeppsdäck
* Bondlurkeri

Dessa levnadsbanor har stor inverkan på DEgenereringen av din hjälte. För att skapa den perfekta lodisen till LoL måste ett flertal slag göras på någon av dessa tabeller. Alla levnadsbanor har idag runt 36 olika utfall. Vissa är jag inte riktigt nöjd med och för att underlätta processen och ta mig vidare i arbetet på andra håll lägger jag upp denna tråd i hopp om att någon skön forumit vill ha sin text med i LoL´s DEgenerering.

Det är en belöning i sig att vara delaktig, men vill man så får man givetvis också sitt namn (eller sitt forumalias för den som vill vara inkognito) med i den tryckta versionen.

Exempelvarianter på händelser:

Det är kallt och mörkt, dina tänder skallrar och du inväntar en överförfriskad lord på väg hem genom de mörka gränder där du och en rännstensvän ligger och lurpassar. Din kamrat av rännstenen skall på din signal slunga en sten mot lordens huvud, och efter det är din uppgift att tömma dennes fickor. Någon raglar in i gränden, och du stiger fram bakom honom i mörkret. "Be din sista bön, lordman" får du ur dig innan en sten slungas rakt i ditt bakhuvud. Lorden undkommer rånförsöket, din rännstensvän ser du aldrig mer skymten av, och du kan slå ett slag på kritiska skador, se sidan x.x

En vanlig dag på marknadsplatsen är fylld av månglare av olika slag. Det säljs frukter, grönsaker, vörtlimpor, brända mandlar och mycket, mycket mera. Du är inte en sannolik kund direkt, men du spenderar ändå många kvällar och nätter på torget. Nu närmar sig skymningen och du letar dig fram från de dunkla bakgatorna. Du känner en svag doft av brända mandlar, och misstänker att det fortfarande finns spill och slattar kvar på torgplatsen. Din vaksamhet upphör totalt och du följer den välbekanta doften. Från ingenstans dyker ett högdjurs droska upp, dragen av ett flertal hästar. Du hinner varken tänka, eller slänga dig åt sidan. Droskan manglar dig totalt, och det svartnar för dig. Flera timmar senare vaknar du upp med svåra krämpor och din lekamen är bruten. Lägg till följande lytet: Knäckta revben, och följ anvisningarna. Se sidan x.x

Du bemästrar konsten att aldrig gå hem ensam från en krog. Du är de utstötta, enbenta och lepersjuka kvinnornas riddare iklädd ett lumptäcke. Dessa utgör ett lätt byte för de flesta, men inte för dig. Först måste du samla på dig tillräckligt med slattar för att muta dig till lite köttsligt umgänge. Det är ett skäligt pris för ett ligg. Ditt kön däremot har fått betala fullpris. Slå ett slag på Könslyten.

En händelse på tabellen kan handla om precis vad som helst. Det kan börja bra för lodisen i fråga, men mot slutet så skall det alltid skita sig på ett eller annat sätt. Vad händelsen leder till är inte av vikt utan sådant kan jag styra upp efter hand.

Kort och gott är det just vad som sker och hur det går för lodisen jag är ute efter.

Ett tillägg: Om du bara är lite småsugen att hjälpa till så funkar det kanon att slänga in lite stödord och idéer som sedan kan utvecklas av LoL-produktionen. Det är också väldigt toppen! Lixom, efter 100+ situationsbaserade händelser som sätter lodisen i en dålig sits så börjar det ta slut på just nya och fresha vinklar.

LoL-produktionen tar tacksamt emot ungefär precis vad som helst. Om det är något som inte helt ligger i linje med LoLifieringen så kan det hända att vi smuttar till de inskickade texterna en aning utan er tillåtelse.

Nån som är på?
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,906
Location
Nordnordost
[OT] Lysande användarnamnskapning!

Det tog en stund innan polletten trillade ner. :)
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,695
Location
Värnhem, Malmö
När det finns nyfikna läkare i staden kan kyrkogården vara den bästa platsen att gräva guld. Likförsäljningen ger dig en fin slant, och snart spenderas varje natt med att släpa kroppar av och an mellan gravplats och obduktionsrum. Du lever som en kung tills din arbetsgivare avlider av samma sak som ditt senaste kadaver. Själv klarar du dig med ett slag på tabellen för sjukdomslyten.

Är det inte härligt med vänner? Ditt lilla kyffe har blivit en knutpunkt för traktens förtappade, och snart är en kväll hos dig ett måste för alla som vill fuska i kort, jämföra koppärr, spy på golvet eller på annat vis ta sig en helkväll. Själv kan du sno åt dig mången halväten korv och sur slatt dina kumpaner glömmer. En vild afton sparkar någon omkull ditt ljus, och du står efter ett desperat släckningsförsök både hemlös och med kroppen täckt i savande brännsår. Men det var roligt så länge det varade.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Lysande inlägg av Svarte faraonen. Det är som upplagt att tro att Brune faraonen ligger bakom texterna men så är inte fallet.

För att säkerställa att Svarte faraonen fattar galoppen så är jag extra tydlig med en sak nu. Detta är inte en tråd skapad av dig själv så om du tror att du författar texter till ditt spel så tror du fel. Fortsätt gärna i vilket fall som helst :gremsmile:

Du vill såklart tackas av i LoL som Bobby Magikern för att inte smutskasta ditt nuvarande namn, eller?
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,310
Med triumferande steg och ett lende på läpparna går du mot krogen. I näven har du ditt senaste fynd en peningpung fylld till brädden med silver. Att du hittade den då du tog hand om ett par latrintunnor är inget någon behöver veta. Du gnuggar dig om magen och tankarna far iväg till alla de godsaker du ska äta. Folk på gatorna runt omkring dig ser efter dig då du passerar dem med näsan i vädret. Hade det varit en vanlig dag och du haft blicken på marken så hade du sätt hur rakarungarna spänt upp ett rep i din väg, men den här gången upptäcker du det samtidigt som du far till marken med en rasande fart. Det sista du ser innan du slår huvudet i marken är hur alla silver mynt far genom luften.
Hur länge du är utslagen har du inte en aning om, men när du vaknar upp så vräker regnet ner över dig, du fryser, dina kläder är genom blöta och du drabbas av en kritisk skallskada och för att göra det hela ännu värre så är alla silver borta och krogen har stängt.
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,695
Location
Värnhem, Malmö
Vilken kväll! Aldrig hade väl du kunnat tro att du skulle bli inbjuden -- eller, ja, nästan inpå, i alla fall -- till festligheter hos en av stadens mest besuttna och isterbukade lorder. Vinet och flottet flödade, och när du som brukligt vätt ner dig och däckat under en bänk framstod det som den bästa aftonen i mannaminne. Dessvärre hittades du av ett par skojfriska kammartjänare som roade sig med att i sömnen skära av dig öronen. Sortin från festen blev dyster efter detta, men du har i alla fall kvar öronen i en liten påse.

När vintern nalkas är kölden i skogen inte nådig, och som det nu var hade du ingenstans att leva. Kölddöden nalkades, tills du med skäggtestarna stela av fruset snor hittade en övergiven jordkällare, som fick bli din boning under den grymma årstiden. Här kunde du leva furstligt på källarens innehåll, vilket framför allt bestod av lök. Gullök, rödlök, vitlök, purjolök, allt slank ner i ditt gap för att hålla kylan ute. När du kom ut ur idet till våren hade doften satt sig för alltid, och din stackars buk tagit permanenta men. Slå en gång på tabellen för kritiska skador i magen.
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,310
Höst solens första strålar väcker dig där du ligger och sover utan för kvarnen. Du gnuggar sömnen ur ögona. Sakta så börjar kölden i din kropp lämna dig medan du sakta börjar vanka av och an i väntan på mjölnaren ska anlända. Du har trots allt lyckats med det ingen trodde du skulle klara av, att fixa ett jobb. När mjölnaren väl anländer så sätter ni igång och för att vara första dagen så går det bra för dig ända fram tills ditt toviga och ovårdade skägg fastnar i kvarnhjulet och tvingar dig att sätta ner ena handen för att kunna slita loss skägget. Du lyckas komma loss men först efter att kvarnhjulet kör över och krossar din hand. Då du inte har några pengar så har du inte råd med doktor och utan doktor kan du inte rädda din handen och utan handen så förlorar du jobbet. Men se det från den ljusa sidan, fingrarna är kvar men går inte att använda.
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,310
Med en halv full spritflaska i handen så vinglar du gatan fram, när en främmande och underligt klädd kvinna tar tag i din arm och drar in dig i ett tält. Du ser dig förvånta omkring i tältet, det är som att titta upp på alla stjärnor på himlen. Du står där smått förvirrad medan kvinnan tar din hand, och med sitt pekfinger följer hon linjerna i din hand, hennes läppar rör sig men i din fylle dimma så uppfattar du inte så mycket vad hon säger. Men hon är tydligen intresserad av dig så du tar för dig av det som erbjuds och lämnar sen kvinnan och tältet lika glad i hågen som innan om inte ännu gladare. Det sista du uppfattar från tältet är hur kvinnan där inne förbannar dig.
För utom att du drabbas av en förbannelse så är det alltid så att någon eller något skriker HODOR!? i ditt öra så fort du ställer en fråga.
 

Wilmer

Hero
Joined
9 Jan 2005
Messages
1,086
Location
Grindmaiden
En rå höstnatt vaktar du din kolmila och fördriver ensamheten genom att tänka på jäntor och deras behag. Det är en lång natt och hur mycket du än smörjer dina nävar med spott lyckas dina valkar inte förföra dig. Då stiger hon ur morgondimman, en févarelse ljus som månsken och mörk som en tjärn. Ni älskar hela natten utan att säga ett ord men när morgonen gryr ligger du med armen runt en rutten stubbe och kuken nerstucken i fuktig mossa. Du ådrar dig köldskador och dessutom började din mila att brinna.

Du mönstrar på ett ståtligt skepp som ska utforska okända kuster, vilda folkslag och deras rikedomar. Dessvärre blåser ni ur kurs och snart är både skorporna och ölet slut och trots att ni har seglat mot land i mer än en vecka har utkiken aldrig något bra att säga. När det dras lott om vem som ska offra sitt kött för de andras väl så kommer ditt namn upp. Dina svultna kamrater är som en flock vargar och har inte ens hyfs att slå in skallen på dig innan de börjar karva i ditt fläsk. Slå för skador och lyten. Ett stort köttstycke har precis fått en ny ägare när det hörs ett rop från masten: land i sikte.

Du träffar några riktigt trevliga typer på krogen som bjuder dig på glas efter glas och ni ljuger ikapp om allt möjligt. Tyvärr handlade alla deras historier om saker som hänt dem i krigsflottan och du lägger ihop två och två ett ögonblick för sent. Efter lång tid till sjöss slår en kanonkula av ditt ben och du får ut en mager ersättning och får återvända till livet på land.

Du är mycket noga med vad du stoppar i munnen och borstar tänderna noga med karbonat varje kväll. Söt och klibbig mat är ett gissel för alla som bryr sig om sin munhälsa och därför undviker du att äta de apelsiner flottan kräver att ni glufsar i er under långfärder. När ni korsade ett stort hav började ditt tandkött blöda och du tappade de flesta av dina tänder. De måste ha blandat apelsinsaft i din spritranson utan att du märkte det. Trots en lång och framgångsrik karriär som matros mönstrade du av för gott efter det då du tappat förtroende för dina befäl.


Att vara sumprunkare är inte ett glamoröst yrke på ytan men bara den driftige inser vilken skatt som simmar precis under ens hälar varje natt. Fiskmånglare är snåla som få men du har lärt dig konsten att strypa precis så många sillar att det inte märks. Varje natt är en fest! Du, den sakta gungande båten och en miniatyrrök av egen design som du lätt kan bära med dig utan att väcka misstankar. Ett kväll var du nere i sumpen som vanligt när någon stängde igen och reglade luckan utifrån. En hel natt i gungande mörker tärde hårt på ditt sinne och du svor att aldrig mer röra så mycket som en fiskpinne. Som tur var hade kanaljen som låste in dig även stulit din miniatyrrök.

Som pojk satt du i utkiken på en handelskogg. En resa siktar du en väldigt stormfront fylld av hagel och blixtar på väg mot er. Styrman är vresig typ som belönade din skarpögdhet med en lavett och ryter åt dig att återvända till din plats för att bevaka ovädret. Stormen belönar ditt mod och pliktskyldighet med att slunga en blixt i ditt huvud. Slå för skador & lyten OCH mentala problem.
 

Wilmer

Hero
Joined
9 Jan 2005
Messages
1,086
Location
Grindmaiden
På luffen bestämmer du en kväll dig för att lyxa till det så du bryter dig in i en ladugård och kryper sedan in i en hög med hö. Den ljuvliga bädden gör att du vaknar senare än vanligt. En dräng punkterar din ena lunga med sin grep när han ska utfodra hästarna. Vad du vet så blåste den aldrig upp sig igen för när du ska sjunga och skråla låter det som en illa sydd säckpipa.

En synnerligen hård vinter blev du förföljd av en flock vargar. Ett träd blev din tillflyktsort. Vargarna väntade tålmodigt nedanför medan du levde på sav och luft. Till slut blev du för utmärglad för att se aptitlig ut så de gav sig av.

Efter att ha däckat i en bastu kan du stoltsera med fläckvisa brännskador och en mungipa som aldrig riktigt går att stänga.

Du står i tacksamhetsskuld till Jägar-Jack då han blixtsnabbt skar av dig näsan när en giftig orm bet dig i den.

Tack vare dina stora svettiga fötter var du förr välkommen till en viss vinodlare runt skördetiden. Du brukar ta all din betalning i vin och avnjuta det omedelbart. Din förmåga att festa har dock gjort att din kropp nedprioriterar sådant som analkontinens till förmån för alkoholtolerans och den sista årgången du fick vara med att trampa har en distinkt ton av ditt träck. Du fick dock behålla flera tunnor av det.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Wilmer said:
Bra LoL material.
Från ingenstans dyker Wilmer upp. Senast vi såg honom var det MS-paint adventures men nu är han tillbaka på wurrnu med besked!

Klickar in ett stort tack till Wilmer.
 
Top