Nekromanti För en handfull salt

nomardiculdacar

Warrior
Joined
27 Aug 2001
Messages
298
Location
Stockholm
En av mina spelare hade ett hagelgevär som han hemskt gärna ville ladda med grovsalt (dumt, men kul). Hur ska man då lösa det? Jo, min första lösning var att ge saltet skadegrupp 1, men senare upptäckte jag att detta skulle innebära att man skulle kunna få en allvarlig skada av vanligt salt! <img src="/images/icons/grin.gif" border=0 width=15 height=15>
En sak som jag såg i en Bondfilm, minns inte vilken (alla är ändå likadana), var att Bond rycker tag i ett hagelgevär (som är laddat med salt, detta vet dock varken Bond eller skurken) och avlossar en svärm. Skurken blev inte skadad, bara väldigt skärrad (skakad, inte död<img src="/images/icons/laugh.gif" border=0 width=15 height=15>). Denna psykologiska effekt skulle jag gärna vilja ha med. Är det någon som har något förslag på hur man skulle kunna introducera detta i spelet??
 

Nalle med AK4

Swordsman
Joined
20 Jan 2001
Messages
421
Location
Hemma
Jag har ett förslag: Man säger till spelaren att den blir träffad av en svärm salt
och inte kan göra något på en runda förutom att hålla sig om *rslet och svära. Sen KAN man ju vara en paragrafryttare om man vill.
Men IMNSHO blir det jäkligt trist och svårt att hitta på regler för allt.
Nalle
 

Sereg_UBBT

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,486
Location
Sektor 242, Norra hemisfären
själv skulle jag då inte vilja bli träffad av en salva grovsalt... det är inte precis vanligt bordssalt vi pratar om här och skjutet ur ett hagelgevär kan det nog smärta något fruktansvärt...
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,931
Location
Sandukar
Mysko - jag tänkte också på exakt samma scen när jag skriv om salthagel i Neotech Offensiv. Filmen du tänker på är för övrigt "Levande Måltavla" (View to a kill) från -85 (fö den första Bondfilmen jag såg på bio). Bond sliter hagelgeväret ur händerna på Stacey Sutton (spelad av den riktigt urusla Tanya Robert - inte konstigt att hon bara fick mjukporrroller därefter).

Jag skulle låta alla träffar bli Skråmor automatiskt (fast med en Inaktiv på 1 isf 0), utan skadegrupp och T20. Det är det klart rimligaste.
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,526
Location
En mälarö
Re: För en handfull salt + Filmtrivia

Nog tycker jag det är vettigt att man kan bli skadad av en laddning grovsalt. Även om kornen är väldigt lätta så är de väl runt milimetern i omkrets och en näve sådana som kommer farandes med en hastighet på ett par hundra meter per sekund borde nog göra mer än bara svida i skinnet. Räckvidden borde dock, t.o.m. med hagelmått mätt, vara tämligen usel.

Bondfilmen du var ute efter är förövrigt "A View to a Kill" från 85 med Christopher Walken och Grace Jones som skurkar. Dessutom kan även Dolph Lundgren skymtas i ett par sekunder som KGB-agent.

/Anders
 

Tinderdale

Veteran
Joined
16 Jun 2000
Messages
9
Det är rimligt att en skur grovsalt faktiskt KAN döda en människa. Om den avlossas på nära håll kan chocken bli så stor att hjärtat stannar typ.

En lösning är att använda två skadegrupper. Skadegrupp 1 för den "verkliga" skadan, och t.ex. skadegrupp 6 när man ska slå chockslaget. På så vis skiljer man på smärtan och den fysiska skadan.

Kanske kan användas även på piskor... och på ett sätt även när det gäller explosioner...?
 
Top