Färgstarka händelser i cyberpunkmiljö

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
När RP:na e ute å går på en gata ser de hur alla längst med gatan drar sig undan, stånd försvinner, folk går in i hus eller sidogränder, flagor tas in, och liknande. Anledningen blir snart uppenbar när ett tiotal vältrimmade MC dundrar fram längds med gatan, rakt mot där RP:na står (om de nu inte var smarta och flyttade på sig). Detta är synkargänget Gentlemen-on-board som har hyrt gatan av Jack of spades för ett streetrace, något alla som premiumföljer Jack of spades flöde vet, som om RP:na gör det o shingat ut det lilla extra så är det inte någon överraskning, de kommer till o med att bli pingade om att de borde flytta på sig i god tid. Om det bara iglar på flödet så kommer de bara veta att tävlingen kommer ske men inte vilken rutt den kommer följa.
De kan också få reda på det om de följer Gentlemen-on-boards flöde.

Gentlemen-on-board är, likt alla synkare, ett med sina moddade hojar, och stilar sig själva efter en romantiserad ide om medeltida Somalias pirater, med lite inslag av Hollywood-pirater (de har #Retro). De har inga problemmed att köra över folk som e dumma nog att vara i deras väg o kommer att gå ultra på RP:na om de skulle skada deras bågar.

Om RP:na har skrålat igenom Jack of spades flöde är det förstås möjligt att de har sett att racet ska ske o vill vara med om någon av dem har en hoj. Detta är helt ok för Gentlemen-on-board, så länge RP:n betalar en avgift för att få vara med.


Inte helt passande men vill ändå föreslå en lyssning på det här av SL innan Now show- Pirates! (Nov 2008) - YouTube

---------------------------------------------

@dancodan vilka sfärer tillhör dina spelares RP:n?
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
569
Riktigt snyggt, eftersom äventyret verkar bli en riktigt utflippad livestream-resa genom ett kaotiskt plex så passar det här in perfekt. Tackar.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
En grupp elitistiska fricalister, överförfriskade på kräm o ideologi, letar bråk och ger sig på alla de stöter på som har #Eurostyle o/e #Etno (icke afrikansk grupp), först med glåpord men snabbt med nävarna. Om någon kombar #Eurostyle o/e #Etno (icke afrikansk grupp) med #Fricastyle o/e #Etno (afrikansk grupp) så får de en chans att snacka sig ur de hela, misslyckas de så är fricalisterna nu motiverade att ge dem extra mycket spö p.g.a. att de är än mer kontinent förrädare/wannabes.

Ska påpekas att fricalisterna inte bryr sig om hudfärg när de väljer måltavla utan bara om stilarna.

Om extra konflikt behövs så kan det finnas ett gäng prosti i euroschool slut-stil, en #Salpo variant av euroschool (#Eurostyle #Uniform (skollmiljö)) - vissa av dem har så hög #Salop (+3 o uppåt) att de har förlorat #Uniform (även om man kan se att de är en skoluniform de refererar till), några av dem satsar också på #Kawaii. Fricalisterna kommer ge sig på dem o misshandla sönder de som inte kan fly om inte RP:na gör något. Hur som en görs kommer en grupp Jack of spades oogier att dyka upp efter en liten stund o börja banka på fricalisterna (om nu inte RP:na spöta skiten ur dem) eftersom prostierna betalar JOS för beskydd.

Om RP:na har betalat JOS för beskydd o fricalisterna ger sig på dem så kommer JOS även att dyka upp för att skydda/hämnas dem. Om RP:na fick spö kommer de få första hjälpen, omplåstring o en fri måltid som ursäkt över att JOS inte dök upp tidigare - men det är förväntat att de ska ge JOS bra med likes för detta.
 

Übereil

Swashbuckler
Joined
10 Jun 2010
Messages
1,813
Location
Örebro
I ett gathörn någonstans står en snubbe och säljer... I don't know, rat-on-a-stick eller vad man nu äter i Neotech. Han bör sitta någonstans där det oundvikligen kommer utbryta eldstrid - poängen är nämligen att han surt och nästan maninskt ska ignorera eldstriden ifråga. Fram tills hans stånd blir träffat - då börjar han istället skrika om att han bara vill få ihop pengar till mat och bostad och varför kan det inte gå fem minuter innan folk börjar skjuta skarpt på varandra osv. Allt medan kulorna flyger runt omkring honom.

Übereil
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
@dancodan vilka sfärer tillhör dina spelares RP:n, o vad har de för karriärer o specialiseringar? Gör det lättare att komma på grejer som passar dem
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
569
@dancodan vilka sfärer tillhör dina spelares RP:n, o vad har de för karriärer o specialiseringar? Gör det lättare att komma på grejer som passar dem
Anon och Amoks.
Tjejen som spelar en hacker från Anon har även en god vän från Amoks. Så Amoks har blivit den gemensamma nämnaren för hur de känner varandra.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
I en gammal, stor hangar (vars ursprungliga syfte sedan länge har glömts bort) har ena halvan gjorts om för att vara en fight-arena, med läktare, för lite allt möjligt - det erbjuds "robowars" (hemmabyggen släpper lös på varandra, alternativt omprogrammerade bots med tillhyggen - gamla meinübots m köttyxor e väldigt poppis), djurhetsning (analoga eller boostrade djur), MMA strider, o liknande. Det finns även ett antal gamla 2:a generationens landmates (mellantinget mellan en aktiv stridsrustning o en meka) från Kinesiska inbördeskrigets tidigare period (två fungerande, fyra i reparation, en som är kannibaliserad för reservdelar men man kan fortfarande se vad det är), dessa används bara till landmate dueller i arenan o saknar skjutvapen (bortsätt från grejer som paintball-flingare o liknande som inte utsätter publiken för överdriven fara o ser bra ut i duellerna).
Det brukar även finnas ett pausband av lokala talanger som spelar medan man fixar upp arenan för nästa match. Mat o dryck finns att köpa.

Spelarna kan här betta, försöka få selfies av sig själva med någon av de kända kombattanterna (människor, djur, botar eller landmate + pilot), skapa kontakter, eller försöka göra sig ett namn genom att gå med i "amatörtimmen" tillfället.


Andra halvan av hangaren tillhör ett scrapanon gäng (en reclo*, DIY, lågbudget anon-subgrupp) som i teorin tillhör Jack of spades men i praktiken är sin egen organisation som underleverantörar till JOS. De sköter om arenas all teknik (även landmatesen o arenans egna boostade kombattanter) o fungerar som allmän teksupport för JOS. De är även de som tvättar mycket av det stulna equip o krom som JOS oggier har stulit/rippat, o erbjuder även viss cyberdoc verksamhet.
* skräpsamlare, skrotsäljare, shacker; Individer eller gäng som livnär sig på att sälja bortslängd och trasig eqip. Ibland aggressiva. Från "recycle".
[Har ingen ide om namnet, känns som det kunde vara någon ordlek på somaliska eller något, @Franz du har väl kontakter bland de som talar det språket, något förslag?]

Om någon lyckas snacka in sig med anonen o sedan lyckas få någon av dem på [ fyllan / hög / i säng / liknande ] så kan det komma upp i eftersnacket att The King är (enligt anonen o vi får nog hålla med) en idiot som skjuter upp uppgraderingen av sitt hjärnimplantat för att han "har viktigare grejer för sig" o inte fattar vilka risker han utsätter sig för.
 
Last edited:

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
4,842
[Har ingen ide om namnet, känns som det kunde vara någon ordlek på somaliska eller något, @Franz du har väl kontakter bland de som talar det språket, något förslag?]
Absolut! Jag är ute på semester nu, men ska fråga min svärfar som talar somaliska när jag kommer hem 🙂👍
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
569
I en gammal....
Snyggt jag snor detta rakt av. Jag klurar på om Amoks livestreamar sina robowars för att få views och annonsintäkter och att vissa misstycker att rollpersonerna kommer in och livestreamar samtidigt. Kanske blir en förhandling gällande streamingrättigheter. Det kan ju bli roligt när rollpersonerna inser att personen som krävde dem på cash inte har något med evenemanget att göra.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
Dragonwear (nämns bl.a. PRD) är ett brand av sportiga, lagom avslöjande kläder och sneakers med mycket svart, flames och ljusdisplayer, och har bestämt sig för att ha en reklam-event i området där avatarerna rör sig. Eventet är att en grupp snygga o sportiga influensare ska ta sig från en punkt till en annan, med en kameradrönare eller tre följer var och en av dem, detta görs bäst genom att springa på favelans hustak och parkoura sig fram. Alla deltagarna är klädda helt i Dragonwear och vinnaren kommer få en livstids prenumeration på Dragonwear produkter.

JOS har blivit betalda att låta tävlingen ske o beskyddar deltagarna om de skulle hamna i verklig fara, men ska samtidigt antasta dem för att skapa en illusion av fara. Om någon av deltagarna skulle råka ut för något som gör att de blir stilla (fastnar, bryter något ben, slår i huvudet o blir avsvimmad, etc.) så kommer de att bli påoppade av lokalbefolkningen som kommer stjäla allt vad Dragonwear heter utan att försöka skada dem. Detta är en del av PR-kuppen, ge intrycket att folk är mer intresserade av kläderna än något annat - det finns inget fall/liknande inplanerat utan det är mer utav en utifall att grej.

Spelarna kan antingen försöka springa med deltagarna (om de startar minst halvvägs längst med sträckan och lyckas hänga med till mål i en bra tid så kommer de få ett deltagare pris i form av någon typ av Dragonwear produkt), bara följa dem med sina egna kameror, eller så kan SL ha att en av deltagarna ramlar o kommer inte snabbt nog upp när avatarerna så de kan gå med lokalbefolkningen o dra av dem alla kläder (eller klå upp de som gjorde det först o ta kläderna från dem).
 
Last edited:

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
Avatarerna snubblar över Fei's (skrivit med både latinska o kinesiska bokstäver) en kombinerad teksupport / horhus / verkstad för reparation o moddning av equip samt reclo av trasiga grejer. Fei's visar alla tecken på att tillhöra anon-sfären, med en massa vita rena ytor där det går (andra ytor är täckta med elektronik o reparations/fabbnings utrustning), det finns en hel del Kina grejer också, o folket där kryddar sin somaliska med en hel del basic o PRD slang. De som arbetar/bor där går klädda i tighta vita toppar och byxor/minikjolar, har alla mandelformade ögon, de flesta har prylbälten eller väskor fulla med användbara teknik prylar, alla medlemmarna är femmiga i uppträdandet (oavsett kön, biologiskt eller identitetsmässigt), o flera av dem ser mer eller mindre östasiatiska ut. Om man man tar en titt på gruppens flöden o lagerhistoria inser man dock att man inte har att göra med anons utan celeb-koppande alters (en shaper falang) tillhörande Wanyabe stilen. Wanyabes följer o försöker kopiera den PRD baserade anon-infulenser Wanya Fei [beskrivs i PRD] men är inte egentliga anons (grejen är också att det finns anon Wanyabes, som hatar sina alter motsvarigheter eftersom de senare bara bryr sig om det ytliga med Wanya Fei och inte det djupare egentliga anon grejerna, iallafall enligt anon Wanyabena). De mandelformade ögonen kommer från plastikoperationer o flera av dem arbetar steg för steg på att fysiskt bli Wanya Fei kopior.

Här kan avatarerna få sina equip reparerade och/eller givna taggen #monokrom, de kan köpa billigare reparerade/bättre begagnade equip (o dyrare grejer från ICD-F dotterbolag, Wanya Feis ström är ju ägd av dem så hon gör reklam för flera av deras produkter, alla som Wanyabena har, bortsätt från det allra senaste), sälja sina egna (eller andras man har stulit) equip, eller ta sig en betald sväng om i sänghalmen.

Om någon av avarterna kan flytande basic eller kantonesiska kommer de bli ombädda att hänga runt lite o hjälpa Wanyabena med språket, även om de inte gör det så kommer de att bli bättre bemöta än annars, det senare gäller också om de är från PRD o på något sätt visar upp det. Om de är medlemmar av Wanya Feis officiela fanklubb så kommer de bli pingade att alla i Fei's också är det o Wanyabena kommer att vilja hänga ett tag o nörda ner sig tillsammans över Wanya Fei i goda vänners lag över kinesiskt/somaliskt fika.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
4,842
@Gamiel Tack för input. Äventyret är ju slut med detta snor jag till nästa kampanj istället =)
Om du letar efter ett nytt äventyr till Neotech så hoppas jag att du inte missat att jag skrivit ett sådant till tävlingen med ettbladsscenarion 😊
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
569
Om du letar efter ett nytt äventyr till Neotech så hoppas jag att du inte missat att jag skrivit ett sådant till tävlingen med ettbladsscenarion 😊
Oj, finns det en länk dit? (Eftersom jag är så kass på att googla på forumet.. och lite smålat)
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,594
Location
Stockholm
Grymt som vanligt, tack för det.
;)
då blir väll de kommande händelsena runt tävlings området

Vilka falanger tillhör spelarnas avatarer? Lättare att komma på konceptet krokar om man kan referera till deras falangers intressen
 
Top