Nekromanti Färdigheter (?)

Jaak

Warrior
Joined
17 Aug 2001
Messages
281
Location
sthlm
Vad står alla färdigheter (Styrka och så) för, inte förkortningen utan vad t.ex Per. är nätr det andvänds?

Vilken är för hur smart man är?

tror de var allt
 

Martin Eriksson

Veteran
Joined
13 Jan 2002
Messages
128
Location
Karlskoga
sty är för hur stark du är
tål är för hur uthållig och resistent mot sjukdomar du är
rör är för hur smidig du är
per är för hur snygg du är
psy är för hur smart du är
vil är för hur viljestark du är
bil är för hur bildad du är
syn är för hur bra du ser
hör är för hur bra du hör

Personlighet (PER) används t ex när du flörtar med en tjej och du ska se om hon är intresserad. Eller för att se om andra blir intresserade av dig för att du ser bra ut.
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
per är för hur snygg du är

Ursäkta mig om jag är ute och bergsklättrar nu, men PER berättar hur karismatisk man är.


Personlighet (PER) används t ex när du flörtar med en tjej och du ska se om hon är intresserad. Eller för att se om andra blir intresserade av dig för att du ser bra ut.


Eller om du verkar intressant, karismatisk och övertygande.


Storuggla, opersonlig
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Vad står alla färdigheter (Styrka och så) för, inte förkortningen utan vad t.ex Per. är nätr det andvänds?"

Det finns två sorters värden.

Attribut mäter rollpersonens grundläggande förutsättningar. Dessa är Styrka (STY), Tålighet (TÅL), Rörlighet (RÖR), Personlighet (PER), Psyke (PSY), Viljestyrka (VIL) samt Bildning (BIL). Dessutom tillkommer rollpersonens primära sinnen - för de flesta rollpersoner Syn (SYN) och Hörsel (HÖR).

Styrka mäter muskelstyrka och styrketeknik - hur mycket muskler man har, hur starka de är och hur van man är vid att använda dem. Conan har mycket i det här.

Tålighet mäter immunförsvar, uthållighet, seghet, allmän hälsa med mera. Indiana Jones har mycket i det här, så mycket stryk som han får.

Rörlighet mäter kroppskontroll, vighet, smidighet, fingerfärdighet och liknande saker. Mystique (X-Men) har mycket i det här.

Personlighet mäter personens utstrålning. Utseendet ingår bara till viss del, men framförallt mäter det vilket intryck man gör på folk. Darth Vader har mängder i det här (man behöver inte vara snygg med hög PER, det räcker med intrycket).

Psyke mäter personens mentala processer. Professor Xavier har mycket i det här.

Viljestyrka mäter hur viljestark och envis man är. Yoda har mängder av det här.

Bildning handlar om hur välbildad man är och hur mycket man har studerat. HAL 9000 har snuskmycket i det här.

Syn och Hörsel är rätt självförklarande.

Attribut ändras sällan eller aldrig. De används mest för att beräkna en massa sekundära saker, som hur mycket däng man tål och ens grundchans i färdigheter. Vilket för oss till...

Utöver attributen så finns det ett hundratal färdigheter. Dessa mäter områden som man kan träna, utbilda eller lära sig. Här finns färdigheter som Krigsmaskiner (hur man hanterar en katapult), Filosofi (om just vad det låter), en kasse olika hantverk som Korgflätning, Rustningssmide et cetera, samt vapenfärdigheter som Svärd, Spjut et cetera. Dessa blir man bättre i, och det är framförallt dessa som används under spelets gång.

"Vilken är för hur smart man är?"

Psyke för själva tänkandet, Bildning för bakgrundskunskapen, och ett trettiotal Kunskapsfärdigheter för spjutspetskunskapen. Exakt vad det innebär beror på hur de kombineras. En person med lågt Psyke, hög Bildning och högt i Lagkunskap kan förmodligen rabbla lagtexter och domstolsutslag fram- och baklänges, men kan egentligen inte dra några slutsatser av det. En person med högt Psyke, hög Bildning och hyfsat lågt i alla kunskapsfärdigheter har en väldigt bred bas som han läst på universitet. En person med högt Psyke, låg Bildning och hyfsat lågt i alla kunskapsfärdigheter har lärt sig allt han vet från Discovery och dragit egna slutsatser. Och så vidare.
 

Martin Eriksson

Veteran
Joined
13 Jan 2002
Messages
128
Location
Karlskoga
Jag tror att det är så att dn karisma bestäms av de värden du har i förföra, övertala osv.

PER är hur karismatisk du är i grund, men det beror helt på hur snygg du är i grund...sen kan göra dig mer karismatisk genom att höja de olika värdena. Men du är fortfarande lika snygg/ful........om du förstår.....jag gör det knappt själv/images/icons/crazy.gif
 

Jaak

Warrior
Joined
17 Aug 2001
Messages
281
Location
sthlm
"Viljestyrka mäter hur viljestark och envis man är."
varför har man inte satt denna bland de andra personlighets-grejerna som tro, heder osv....?tycker den passar lite dåligt in här..
 

UnConnected

Veteran
Joined
10 Apr 2002
Messages
162
Location
Göteborg
Viljestyrka är ett mått på hur starkt psyke du har och därför passar det fint på grundegenskaper tycker jag...
 
Top