Nekromanti en liten idé (till SLs)

Badanka

Veteran
Joined
3 May 2003
Messages
40
Location
väsby
för SLs med spelgrupper som tycker om att skjuta och leka cobojsare och gangsters,
kan jag rekomendera att låta dem komma i kontakt med lite människor som ska spela in en liten dokusåpa,
som helt enkelt går ut på att man tar ca 30 pers (som får vara i grupper eller ensamma), ger dem 50 papp var, släpper ut dem i staden och låter dem jaga rätt på varandra.

Man kan om man vill göra det så att RP först måste ta reda på vilka det är som är med,
innan dem kan leta upp dem.

Och skulle motiveringen "du får skjuta" räcka för att få igång RP, kan man alltid utlova en mindre förmögenhet per person som de har ihjäl, och vilken girig liten RP skulle inte nappa på det? :gremwink:

Sen måste man nästan se till att många av de andra deltagarna är riktiga psykfall, ex. en japan som tror att han är den sista ninjan, eller en jägare á la han i Jumanji.


*****spelar-spoiler*****



Vill man inte att ens spelares RP ska bli snor-rika så kan man ju ge dem information om ett par nissar som är med,
som senare visar sig vara programmets producenter, tji pengar.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Running man

(ämnet är alltså med avseende på Stephen Kings roman )

Denna idé lät lite snarlik tävlingen Running man som finns i den dystra framtidsskildringen i boken av Stephen King med samma namn och absolut inte den urusla filmen med Arnold Schwarzenegger, som visserligen är löst baserad på romanen. Den går ut på att en ensam person släpps lös i en stad och har några timmar på sig att försvinna spårlöst innan de professionella jägarna släpps lösa. Deras enda uppgift är att till varje pris ha ihjäl den flyende mannen/kvinnan och till sin hjälp har de enorma resurser i form av avancerad teknik, rena pengar (till bl.a. mutor) samt tillgång till diverse register som de kan använda som de vill för att få fast personen. Den flyende ska klara sig i en hel månad (eller var det mer?) och varje vecka ska han skicka ett par videoband där han filmat sig själv till studion så att redaktionen vet att man lever och så att de har något att visa i TV. Eftersom jägarna enkelt kan ta reda på varifrån paketet skickats så är det i princip ett måste att snabbt förflytta sig därifrån.

Hela tävlingen är nämligen en enda stor mediacirkus där man kan följa jägarnas arbete direkt via TV, se dagens/veckans sammanställning i form av en TV-show med en karismatik programledare eller bara läsa det senaste i tidningarna. Den flyende framställs i medierna som en äkta skurk genom att man förfalskar bilder och information om brott och illdåd som personen inte begått samt iscensätter händelser (som vilda biljakter, eldstrider med jägarna, rena terrordåd) som inte alls inträffat o.s.v. Allt för att publiken ska hata personen och på så sätt bli så engagerade och beroende av tävlingen som möjligt. Som tittare har man även möjlighet att skicka tipps till jägarna och då ha chansen att få en fet belöning, om tippset leder till ett gripande alltså.

Om den flyende klarar av sin månad så kan han återvända till studion och bli några hundra miljoner dollar rikare... men eftersom ingen tidigare gjort det är det inte bekräftat att tävlingen faktiskt går att vinna.

Detta skulle enkelt kunna modifieras så att det innefattar en hel samling rollpersoner som är jagade (eller jagar, även om det inte är lika intressant), samt att det blir våldsammare än vad det egentligen borde vara om man nu vill ha det så. Kanske kan man också införa uppdrag (liknandes dem i tävlingen På Rymmen, som gick på TV här i Sverige för några år sedan) för att göra flykten intressantare och mer utmanande.

Vid närmre eftertanke låter idéen även något lik handlingen i filmen Battle Royale, bara det att spelplanen istället är en stad och deltagarna (förmodligen) inte är skolelever.
 

Badanka

Veteran
Joined
3 May 2003
Messages
40
Location
väsby
Re: Running man

ah, jag har inte sett endera av filmerna.. så jag har ingen aning om det där..

fasst det som jag tänkt mej skiljer sig från det där på så sätt att alla är ute efter varandra, och det gör att RP kan välja att antingen anta en offensiv roll och jaga rätt på motståndarna, eller gömma sig som råttor och hoppas att de överlever,
och då man tjänar pengar per person man dödar så får man försöka ta reda på om det är värt pengarna att göra ett försök att ha ihäl personen.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
The Hunters

Hunters i Neotech fungerar ungefär så. Det finns många varianter av Hunters, där några spelas i ödemarken, andra i övergivna spökstäder i ex. USA och kanske någon i slummen.

Sedan kan man ju tänka att något uppstickarproduktionsbolag just startat en TV-serie där allt sker med betydligt enklare medel. Vanligt folk utrustas med kamera och satellitsändare, och släpps ut i staden, precis som Badanka föreslår. Det är en riktigt intressant idé faktiskt!

I vilket fall är alla varianter på idéerna bra när man inte har något annat äventyr på lager :gremlaugh:

/RD
 

Badanka

Veteran
Joined
3 May 2003
Messages
40
Location
väsby
Re: The Hunters

Om inte annat så kan man använda det som B-historia.

så att det kanske händer någonting medan RP sitter och funderar på nåt stort problem i A-historien.
 

Gügenheim

Veteran
Joined
19 Mar 2003
Messages
25
Location
LTU
Battle Royal

din ide låter nästan som en tanke jag fått från den skumma japanska filmen "Battle Royal" där de låter skolungdomar ha en last man standing på en öde ö. jag hade funderat på att ha det som ett konvents äventyr där endast en i gruppen kan vinna(en massa psykos :gremwink: ).
 

nomardiculdacar

Warrior
Joined
27 Aug 2001
Messages
298
Location
Stockholm
Death Aid

Det påminner lite om Judge Dredd-serien Death Aid.

Grejen: Efter att de onda "Dark Judges" (Som Judges fast onda monster, de har kommit på att alla brott begås av levande varelser, så de gjorde liv olagligt i sin dimension, de dödar folk) Death, Fear, Fire, Mortis, Phobia och Nausea som intog Megacity-1 medans Judge Dredd var på pilgrimsfärd jagats iväg så är MC-1 ganska sunkigt, och sönder. The Hunters Club, en klubb med småpsykotiska jägare bestämmer sig för att samla in pengar till alla svältande barn, och det genom att döda folk. Det ger poäng som ger pengar. Samtliga medlemmar släpps lösa, och om man dödar varandra får man alla offrets poäng. När tävlingen är slut ska allt skänkas till barnen. Naturligtvis går allt åt helvete och Dredd får rycka in.
 
Top