Nekromanti en fråga om mörkret

han göte

Warrior
Joined
28 Oct 2004
Messages
214
Location
Falun
jag undrar hur många som vet vad mörkret är. vet till exempel en inkvisatör från jarla om det eller en alviskprins? vilka vet och vet rollpersonerna om det?
 

Phelan

Hero
Joined
21 May 2002
Messages
1,398
Location
Umeå
Re: en fråga om mörkret (SPOILER)

Huvudregeln är att ingen vet. Undantagen är ett fåtal hemliga/hemlighetsfulla sällskap, men av olika anledningar ser dessa ingen anledning att sprida informationen. Sällskap som vet, eller där åtminstone vissa medlemmar vet, är t ex Liljans råd, Priori Cun´Sabrean, högt rankade inom Drezinklanen, det cirefaliska Sällskapet, Xinukulten, nån/några tuffa tirakiska shamaner.

Rollpersonerna lär, vanligtvis, inte ha kännedom om det och om de ska få kännedom om det så bör de få kämpa sig till denna hårt och länge. Om du inte vill ha en kampanj byggd just runt att rp känner till det, men då hamnar du säkert i en väldigt episk kampanj direkt.

Mvh / Phelan
 

Sedjem ash

Veteran
Joined
26 Feb 2003
Messages
68
Location
Lund i Skåneland
ickekändisar (SPOILER)

Och väktarna av drömmarens bur inte att förglömma.
Ett gäng heluber schamaner som vaktar skapargudens säng på andeplanet.
Fast de är kanske mer döda än levande eftersom de typ spenderar all sin tid på andeplanet.
 

samiis

Warrior
Joined
20 Sep 2002
Messages
355
Location
Kristianstad
Ingen vet..

Historiekunskaperna sträcker sig inte så långt tillbaka att någon skulle kunna säga att mörkret kommer så pass regelbundet som det gör (särskillt med tanke på att all teknologi och all kunskap "nollställs" under mörkret).

Ingen vet att mundana ska nära på förintas inom de närmaste åren, men däremot finns det profetior om att något drastiskt från gudarnas sida snart kommer att hända.

så inkvisitören, alvprinsen eller RPerna vet INTE om det. Men möjligen någon gammal druid som går runt helt ensam i bergen, men han kommer inte berätta det för någon..
 

ClawHawk

Veteran
Joined
10 Dec 2004
Messages
169
Location
Umeå
I de kampanjer vi har kört har mörkret som högst varit en bakomliggande orsak till vissa händelser. Ibland har rollpersonerna fått uppdrag av de organisationer som "känner till" mörkret.

Anser personligen att rollpersonerna aldrig ska få riktigt grepp om mörkret, gäller även efter.
 
Top