Nekromanti [Dungeon*] Tre töser på gravplundringståg

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,918
Location
Nordnordost
Krigarsystern Ywesha, piraten Isabella de la Cruz och alvbesvärjerskan Blümchen undersökte några mystiska försvinnanden i närheten av en övergiven kyrka.

Där hittade de en mystisk krypta som de undersökte med stor försiktighet.

Kryptan var full av spindlar, jätteråttor, fladdermöss och annat äckel. Och en vampyr. Som var på god väg att mumsa i sig krigarsystern innan de tre lyckades locka ut honom i en korsning där de kom åt att anfalla alla tre. Han hade skittråkiga skatter som de genast sålde hemma i byn och köpte sig bättre vapen och rustningar.


Sedan gick de tillbaka tll kyrkogården och hittade en ny läskig krypta. I den bodde det en fruktansvärd massa råttor, fladdermöss och spindlar. Och en mumie.

Mumien blev upprörd och gick hårt åt både Isabella och Ywesha. Det var begripligt att han ville vara i fred, för han hade riktigt bra prylar, bland annat ett par alviska stövlar, en dvärgisk hammare och en magisk ishacka.

Sedan gick de tre vännerna tillbaka till värdshuset för att planera nästa utfärd.

 

Attachments

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,918
Location
Nordnordost
Minisarna är tillverkade av Reaper. De körde en Kickstarter i fjol där man fick 200ish gubbar för en tusenlapp.

Kartongbrickorna är lånade ur D&D-brädspelet Wrath of Ashardalon.

Reglerna är ett hopkoksprojekt som har snurrat i mitt huvud några veckor, de sneglar på gamla Warhammer Quest en del, och drar lite från vårt Old School-spelande.

Men i korthet: ett co-op brädspel för grottröjande, med kampanjläge där man kan ha kvar sina hjältar och skicka ner dem i flera olika grottor och se dem växa.

Planen är att det skall vara frikopplat från specifika uppsättningar tiles och minis, utan man skall kunna köra med vad man nu har liggande.

Det som finns nedskrivet ligger i ett GoogleDoc text-dokument. Är någon sugen på att kika så skicka ett PM med mail-adress så bjuder jag in.
 
Top