Nekromanti Drows, en mytomspunnen och kryddig ras!

ForgottenRealms

Veteran
Joined
17 Jan 2002
Messages
140
Hej!

Tänkte slå fram en Drow och slänga in då och då i vår kampanj då dem är så otroligt häftiga (enligt mig). Må det vara level adjustment och allt, men det är ändå en Drow!

Tänkte multiklassa med Ranger som bas, och varva med ett par levels Fighter och Rogue så han i princip blir en liten allt-i-allo och kan göra inhopp för alla dessa tre singleclass-karaktärer.

Lite i stil med Drizzt, men ändå inte. Han ska tillbe Eilistraee och vara en ärkefiende till Lolth som han satt som sin största uppgift att bekämpa. Hans dröm är ju helt enkelt att störta ner i Underdark och befira sina gamla släktningar från deras uppenbart tvingade ögonbindel.

Har ni spelar Drows tidigare och vad tyckte ni fungerade, var bra/dåligt och hur utvecklade ni er karaktär i hänseende på klasser/feats etc?
 

Zawoud

Veteran
Joined
16 Apr 2002
Messages
131
Location
Stockholm
Vi har haft en drow NPC ett tag i vår kampanj (en stygging som den lokala paladinen gör sitt bästa för att omvända). Hon är wizard, och ECL +2 är ganska tungt, men det har visat sig att hon har några trumfkort.

- Darkvision 120' gör att hon upptäcker fiender långt före någon annan
- Dancing lights hjälper de andra att se nämnda fiender
- Spell resistance är bra när man har ont om hp.
- Handarmborst med giftpilar att ta till när magin tryter
- ...och hon har lyckats utklassa vår rogue i att hitta lönndörrar tack vare sin alviska intuition :gremgrin:

Kan inte påstå att hon direkt håller jämna steg, men hon har varit till nytta. En ranger med maxade spot och search och inriktning mot handarmborst eller båge skulle kunna bli riktigt bra.
 
Top