Nekromanti Drakar

CEMaul

Veteran
Joined
5 Nov 2003
Messages
36
Location
St Hult
Jag skulle vilja se mer information angående drakar i Trudvang. Var de finns, förekomst, helt enkelt mera zologiska kunskaper (om de nu kan klassas som djur).

Glad frukost :grem<img src=[/img].gif" alt="" />
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Ja men det står inte tillräkligt... alltså jag vil ha mer vetenskapligt..."

Vad ska du med det till? Tillför man minsta vetenskaplighet på drakar så kommer man direkt till slutsatsen "de funkar inte".
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,591
Tillför man minsta vetenskaplighet på drakar så kommer man direkt till slutsatsen "de funkar inte".
Precis. De sabbar tex direkt distinktionen som ibland används mellan människor och djur baserat på att människor använder eld, djur inte.
 

CEMaul

Veteran
Joined
5 Nov 2003
Messages
36
Location
St Hult
Ja men om vetenskap förstör draken vad med Cthulu? Det finns massor med ventenskap om honom, då borde även han få "det funkar inte" effekten?! eller?

ta en zeppelinare :zeppelinare:
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,917
Location
The Culture
Ja men om vetenskap förstör draken vad med Cthulu? Det finns massor med ventenskap om honom, då borde även han få "det funkar inte" effekten?! eller?
Det är ju inte direkt så att någon har skrivit en doktorsavhandling om Cthulhu. Eller det kanske någon har, men då sitter han antagligen och dreglar, kramar sig själv och bankar pannan mot en madrasserad vägg...

Vad är det för vetenskap som finns om Cthulhu?

/tobias
 

dibbe

Veteran
Joined
11 Apr 2001
Messages
76
Location
GBG
Tjadu... två kommentarer:
Kommentar nummer ett är att Cthulhu existerar i en värld där vetenskap är dominerande (dvs vår egen). Här får i praktiken ingenting existera utan att någon försöker tvinga fram en vetenskaplig förklaring.
Drakar existerar i en fantasyvärld, där de enda som klurar på hur saker egentligen funkar är magiker, och de vet att saker inte behöver funka för att funka :gremwink:

Kommentar nummer två är, som Gurgeh redan påpekat, att så sabla mycket data finns faktiskt inte om Kalle. Folk som studerar honom närmare har en tendens att förlora förmågan att sammanställa sina slutsatser på ett vetenskapligt accepterat sätt.

So... live with it :gremwink: Eller kom med mer specifika frågor på exakt vad det är du vill veta.
 

CEMaul

Veteran
Joined
5 Nov 2003
Messages
36
Location
St Hult
Ja jag vet inte exakt men jag vet att det finns fakta om hur han ser ut, hans språk, tror även viss info om hans beteende och ee... levandsett om man kan säga så om honom. Men saken är att om man vill har man möjligheten skriva en doktorsavhandling, jag vill bara ha möjligheten att göra samma sak med drakar, eller kanske inte exakt en doktorsavhandling.
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,917
Location
The Culture
Ja jag vet inte exakt men jag vet att det finns fakta om hur han ser ut, hans språk, tror även viss info om hans beteende och ee... levandsett om man kan säga så om honom.
Finns det inte information om drakarnas utseende, beteende och levnadssätt i Jorges Bestiarium då? (Jag vet inte, jag har den inte, men jag antog att det var exakt sådant som fanns i den.)

/tobias
 

CEMaul

Veteran
Joined
5 Nov 2003
Messages
36
Location
St Hult
Det måste ha funnits eller finnas folk som kan tänkas studera en drake! Som du sa det är en fantasy värld och därför gör folk konstiga saker, som att studera drakar! Med att studera drakar menar jag att man lägger sig i fält (typ som en ornitolog) och studerar draken i fråga. Jag får väll erkänna att det jag vill ha är en form utav de som står i JB fast lite med vetenskapligt framlagt (och gärna lite mer).
Jag begär inte någon ny bok men kanske lite på någon hemsida gjort i .pdf format.

(snälla sparka inte på mig :gremcrazy:).
 

Nightowl

Champion
Joined
17 May 2000
Messages
8,341
Location
Avliden, Tristerbotten
Ja jag vet inte exakt men jag vet att det finns fakta om hur han ser ut
Bara ungefärligt, eftersom hans dimensioner inte följer naturlagarna som vi känner till dem. Dessutom finns det bara en flyktig beskrivning.

, hans språk
Nix. Cthulus folk (The Star-Spawn) pratar inte i den meningen vi människor använder ordet, och det är allt man vet. Cthulhu kommunicerar med drömmar, och även om han på det sättet kan styra människor att göra vad han (den, snarare) vill, är det så pass främmande att det driver dem till vansinne.

tror även viss info om hans beteende och ee... levandsett om man kan säga så om honom
Nä. Det enda man vet är att han inte kan leva, eftersom stjärnorna inte står rätt, och därför slumrar han i R'Lyeh tills de gör det, och att han kan vakna tidigare om människor hjälper honom med vissa ritualer.

Så i stort sett har du fel. Dessutom är Lovecrafts historier i mycket skräck-science fiction (dvs 'magin' är bara naturlagar som människorna inte förstår och inte kan försöka förstå utan att bli sinnessjuka) medan Trudvang är sagoinspirerad fantasy.

Erik
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Nä. Det enda man vet är att han inte kan leva, eftersom stjärnorna inte står rätt,

Och den biologiska detaljen att Cthulhus kropp upplöses i grön gas om han tar massiva mängder skada, för att ganska snart återforma sig.
Plus att the Star-Spawn, som så många andra av Lovecrafts skapelser, har en förkärlek för monolitisk arkitektur i svart basalt. (-:

En av mina favoritpassager från Lovecrafts skrifter är i novellen 'The Whisperer in the Dark' där hjälten får sitta och lyssna på en förklädd Fungi from Yuggoth (kanske HPL:s enda ordinära "aliens" i SF-bemärkelse) som berättar en del av universums mysterier för honom. Han går inte in på exakt vad som sades, men räknar upp onämnbara fakta som han får reda på - däribland "from whence Chtulhu first came". Man får bara ett allmänt intryck att det var något extraordinärt med den saken, utan att få veta vad det egentligen är.

--
Åke
 

dibbe

Veteran
Joined
11 Apr 2001
Messages
76
Location
GBG
(snälla sparka inte på mig ).

Om det var så mitt inlägg uppfattades, ber jag om ursäkt. Det var inte alls "fientligt" menat.

Däremot kan jag tyvärr inte hänvisa dig till mer specifik information om Trudvangs drakar, även om jag tycker den information som finns i Jorges räcker rätt långt :)

Jag vill nog dock påminna igen om att ifall du har möjlighet att ställa specifika frågor, så kanske någon har möjlighet att svara (alt. hitta på ett troligt svar :) Jag skulle iofs också mycket väl förstå om du inte egentligen vet exakt vad det är du är ute efter, annat än "mer kött på benen". Jag har den känslan själv mest hela tiden...
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,917
Location
The Culture
Cthulhu

Han går inte in på exakt vad som sades, men räknar upp onämnbara fakta som han får reda på - däribland "from whence Chtulhu first came". Man får bara ett allmänt intryck att det var något extraordinärt med den saken, utan att få veta vad det egentligen är.
Och hur det är med den saken kan man läsa här! Om man har lite humor i alla fall. :gremwink:

/tobias
 

Vindhand

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,253
Location
Stockholm
Pseudo-?

Monsterbokens drakar var dock litet pseudovetenskapliga ibland... Drakar sprutade vätgas de destilerat i sin mage och antände med platina i tandemaljen :gremsmile:
 

Sitor

Veteran
Joined
21 Sep 2003
Messages
39
Location
Stockhom, Södermalm
Jag skulle faktiskt vilja säga att exakt så är fallet. Drakarna (det finns ju fler sorter) beskrivs alla nogrannt och allt från beteende, ålder, utseende, boplats till färdigheter, speciella egenskaper beskrivs. Vad man mer kan önska skulle kanske vara en stämningsfylld text där varelsen i fråga presenteras i ett "verkligt" scenario. Och häpna, detta är också inkluderat.

Som sagt, vad mer kan man vilja veta? Jorges är trots allt skriven av en vetenskapsman, Jorge Gronfjard
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,704
Location
Värnhem, Malmö
Man kan ju göra ett äventyr på den där forskningen... någon rollperson ska kanske vara den förste (eller åtminstone den förste som inte får räsersolbränna).
 

Legioth

Swordsman
Joined
26 Apr 2001
Messages
666
Location
Esbo, Finland
Den som söker han letar!

Har du inte läst Broflim Berövrarens samlade verk? Nåväl, inget att skämmas över, här kommer några utvalda delar.

Inledning till boksamlingen:


Jag, Broflim Beröfraren, har i mångade år försökt uppnå lika stor kunskap som de legendariska Drakarna. Ganska snabbt insåg jag att det bästa stället att börja på var hos drakarna, hur skulle jag kunna tänka som drakarna gör om jag inte vet hur det beter sig?

Jag inledde min studie av draksläktet med en resa land och rike runt, där jag bekantade mig med allt som fanns nerskrivet om drakar. Jag insåg ganska omedelbart att vilka enorma risker jag måste ta för att ens få en chans att studera en livs levande drake. Dess magiska sinne känner ju av min närvaro långt före jag är medveten om att det finns en drake i närheten. Och sedan då draken upptäckt mig skulle det inte vara så stor utmaning för den att, med sin magiska eldkvast, utplåna mitt liv...

För att råda bot på detta sökte jag upp en av världens mältigaste magiker, som efter idoga övertalningar framställde ett magiskt föremål som gjorde att ingen drake kunde känna av min existens med sina magiska sinnen. Med nytt mod i sinnet begav jag mig sedan ut för att söka en drake att studera. Detta visade sig vara ett ganska svårt förehavande.

Nåväl, ungefär två år efter det att idén först blivit formad i mitt sinne satt jag där i vildmarken, med god uppsikt över drakens håla. Jag visste att drakarna inte alls levde på samma sätt som andra varelser, men ändå förvånades jag gång på gång av dessa bestars liv och leverne. Eftersom jag insett att det jag kommit fram till är vida mer intressant än de metoder jag använde så skall jag inte uppehålla er mera!


Bok 1: Drakens fysiologi
Kroppen
Vingarna
Tänderna

Bok 2: Drakens beteende
Mat
Fortplantning
Kommunikation
Sömn

Bok 3: Drakens åldrar
Ägget
Mammas pojke
Ungdraken
Fullvuxen
Föråldrad

Bok 4: Drakens magi
Krafter
Eldkvasten
Flygförmågan
Manipulation
Uppfattning

Bok 5: Drakens lynne
Girigheten
Överlägsenheten



Avlsutning:

De flesta anser antagligen att min fader inte varit vid sina sinnens fulla bruk den senaste tiden. Dock har han åstadkommit ganska mycket som kan bidra till förståelsen för dessa magiska varelser. För att hedra Broflims minne har jag sammanställt dessa böcker, baserade på de skrifter han lämnade efter sig.

För att belysa drakarnas makt tänkte jag redogöra för hur det gick till då jag fick veta om min faders bortgång. En tidig vårnatt hade jag en besynnerlig dröm. En underbart skön kvinna kom till mig i sömnen och sade att hon hade tröttnat på min fader, och att hans kropp och alla tillhörigheter fanns utanför hennes grotta. Hon upplyste mig också om att hon, trots att Brofmirs arbete var mycket väl utfört, hade lagt till och korrigerat ganska mycket i hans skrifter. När jag efter denna besynnerliga dröm vaknade upp märkte jag att jag låg på en kulle, bredvid min döda fader...
 
Top