Djupdykning i norra Kopparhavet!

Måns

Duck Champion
Joined
12 Nov 2001
Messages
11,966
Location
Athos
Vid sidan av att färdigställa manus arbetar vi med den ganska ambitiösa uppgiften att rita upp och placera ut de olika maktspelarna runt Kopparhavet. Detta visar sig i form av vapensköldar och här är ett smakprov. Vi är själva väldigt nöjda.

Det kommer att finnas en förklarande nyckel på kartan med naturligtvis.

Varför gör vi detta? Bortsett från att det ser snyggt ut? Jo, i vårt Athos har vi helt slopat den klassiska fantasyanakronismen med pseudonationer och gränser och kör uteslutande på mäktiga familjer, släkter, sammanslutningar, tempel, ordnar och liknande. Zorakin är ingen nation. Det är kung med ett antal vasaller och hans makt står och faller med hans oantastliga anspråk på kronan, med hans undersåtars lojalitet, guldet i hans kassa och soldaterna under hans befäl. Den är heller inte bunden av gränser. Giftermål, traktat och erövringar gör att Solkungen härskar över mark långt från Pendon.

Det här är ju fasansfullt krångligt att försöka reda upp i text utan att skriva avhandlingar. Och det är verkligen inte vår avsikt. Men genom att visa upp vilka maktspelare det finns är det ganska enkelt att se vem som har makt över vilken region, och hur de olika makterna förhåller sig till varandra. Där finns det f.ö gott om utrymme att själv hitta på. Det här är inte någon definitiv guide till Kopparhavets politiska värld. Det är en grov bild som ska förmedla känsla och stämning.
[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https:\/\/i.postimg.cc\/n9HR3YPv\/fb1.jpg"}[/IMG2]
På bilden ovan ser man alltså ett flertal vapensköldar/symboler som är förknippade med olika grupperingar. Från väster till öster:

(Person- och släktnamnen kan komma att ändras)

- Det heliga kishatet
- Exilkung Valder VI av Huset Achten
- Drottning Maldixa I av Kardunia
- Kung Balian IV av Huset Zorac
- Tornväktarorden
- Hertighuset Artagon av Sarbon
- Hertighuset Delph av Indar

Edit: Bilden verkar inte kunna skala upp så kolla på https://www.facebook.com/kopparhavetshjaltar istället
 
Top